Watercircles Båtförsäkring

watercircles båtförsäkring omslagsbild

Watercircles Båtförsäkring Recension

Watercircles är försäkringsbolag som satsar på hållbarhet och miljön vilket är positivt. I denna recension går vi igenom deras båtförsäkring och villkor som gäller både för båten, dina tillbehör och motorn, även oregistrerad trailer eller släpjolle till båten.

Om du är intresserad av Watercircles behöver du inte göra så många val utan det finns enbart en tillgänglig båtförsäkring vilket kan vara både positivt och negativt. Watercircles båtförsäkring gäller året runt och både på land och till sjöss.

Watercircles Båtförsäkringsskydd

watercircles båtförsäkring hemsida

Det finns inte flera olika alternativ att välja mellan utan det finns enbart en båtförsäkring hos Watercircles och den täcker det mesta som behövs för en båt och dess tillbehör. Det som ingår i båtförsäkringen är:

  • Brand – skador som uppstår på grund av brand, explosion, kortslutning eller åska.
  • Stöld och skadegörelse – Gäller om din båt blir stulen eller skadas i samband med stöldförsök eller vid skadegörelse på båten.
  • Sjöskada – inkluderar skador orsakade av kollision, kantring, grundstötning eller annan oförutsedd och plötslig händelse.
  • Uppläggnings- och transportskada – ersätter skador som uppstår när båten befinner sig på land eller transporteras på land.
  • Ansvarsskydd – om du krävs på skadestånd som ägare av båten utreder Watercircle din skadeståndsskyldighet, förhandlar med den som kräver dig på skadestånd samt betalar skadeståndet åt dig.
  • Rättsskydd – Ersätter kostnader vid tvister där du är berörd som ägare till båten.
  • Krisskydd – ger krishjälp hos psykolog utan självrisk.
 • Tänk på att Watercircles båtförsäkring gäller året runt, täcker en oregistrerad trailer till båten samt om du har en släpjolle som är högst 4 m lång och har en utombordsmotor på högst 4 hk ingår den i försäkringen också.
Jämför Innehåll Båt
Ansvar
Sjöskada
Stöld
Brand
Uppläggning och Transport
Rättskydd
Assistans
Maskinskada

Tillägg för Svenska Sjö Båtförsäkring

Watercircle erbjuder inga tillägg till sin båtförsäkring, allt de erbjuder ingår redan i grundförsäkringen. Dock kan det kanske tillkomma i framtiden och då kommer vi vara först med att meddela detta.

Självrisk Watercircles Båtförsäkring

När det kommer till självrisken hos Watercircles så bestämmer du själv vad den ska ligga på, inom vissa utvalda belopp förstås. Alternativen som finns är 2 500 kr, 5 000 kr, 10 000 kr, 20 000 kr. Om du väljer en högre självrisk får du en lägre premie för din försäkring. Vissa delar av försäkringen har lägre eller högre självrisk än den utvalda.

Rabatt Watercircles Båtförsäkring

För närvarande erbjuds ingen Watercircles rabatt eller erbjudande vid tecknande av båtförsäkring.

Sammanfattning Watercircles Båtförsäkring

Watercircles båtförsäkring innehåller det som behövs för trygg standard båtförsäkring. En fördel med Watercircles är dess miljövänliga nisch med fokus på hållbarhet. Du väljer själv vilken självrisk du ska ha, som vanligt med självrisk, ju högre den är desto lägre blir din premie. Det som ingår i båtförsäkringen är saker som brandskada, stöld, sjöskada och rättsskydd.

Recension uppdaterad: 2021-02-09

Omdöme Watercircles Båtförsäkring

6.2 Betyg
Watercircles Båtförsäkring

Watercircles båtförsäkring ger dig ett fullgott skydd för din båt när du befinner dig till sjöss och när din båt är på land. Det finns enbart en båtförsäkring och inga tillval så du som vill ha en skräddarsydd båtförsäkring är Watercircles inte rätt val. Däremot är fokus på miljön som företaget satsar på ett plus.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
4
Kundservice
8
Rabatt
3
Plus
 • Allt-i-en försäkring
 • Företaget har en hållbarhetsprofil
Minus
 • Inga tillägg finns tillgängliga
 • Relativt höga självrisker att välja mellan
 • Ingen båtassistans i försäkringen
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo