Länsförsäkringar Bilförsäkring

länsförsäkringar omslagsbild bilförsäkring

Länsförsäkringar Bilförsäkring Recension

Länsförsäkringar är ett väletablerat försäkringsbolag som funnits sedan 1936. Länsförsäkringar är kundägt vilket betyder att överskottet av företagets vinst går till återbäring. I denna recension får du en snabb överblick av Länsförsäkringars olika erbjudanden inom bilförsäkring.

I dagsläget har var tredje svensk sin bil försäkrad hos Länsförsäkringar. De har allrisk för personbil och lätt lastbil, samt ersätter maskinskador upp till 12 000 mil eller 10 år. En nackdel är dock något höga självrisk samt att försäkringspriserna lätt sticker iväg.

Länsförsäkringar Bilförsäkringsskydd

Länsförsäkringar har tre huvudsakliga bilförsäkringar – trafikförsäkringen, halvförsäkring och den mer täckande helförsäkringen. De erbjuder även försäkringar för vissa specifika bilmärken.

länsförsäkringar bilförsäkring hemsida

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är grunden i hela det svenska försäkringssystemet när det gäller bilar. Utan en trafikförsäkring får du inte köra din bil på vägarna. Trafikförsäkringen står för kostnader till alla som blir skadade i trafiken, singelolycka, tredjepartsolycka eller drabbade fotgängare och cyklister.

  • Personskador (på förare, passagerare och medtrafikanter)
  • Skador på någon annans egendom

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår den obligatoriska trafikförsäkringen som kompletteras med ytterligare stöldförsäkring, maskinskada och assistans och räddning. En halvförsäkring är ett bra skydd för dig som förare men ett svagare skydd för bilen. De tecknas ofta då din bil är äldre eller vid nyköp då bilen har en vagnskadegaranti direkt från tillverkaren i ett par år.

  • Brand
  • Stöld och inbrott
  • Glasskador
  • Maskinskada och elektronik
  • Assistans och räddning
  • Rättskydd
  • Allrisk samt kris
 • Halvförsäkring ger ofta ett godkänt skydd hos de flesta försäkringsbolag. Hos Länsförsäkringar rekommenderar dem dock helförsäkring för att få ett fullgott skydd för din bil.

Helförsäkring

Helförsäkringen för din bil är den mest kompletta försäkringen och ger ett bättre skydd med trafikförsäkring, personförsäkring och vagnskadeförsäkring. Ett tryggare alternativ för dig som använder bilen dagligen. Kostnaderna för bilförsäkringen är beroende på typ av bil, ålder på bilen och bilens årliga körsträcka.

Försäkrio
Länsförsäkringars helförsäkring inkluderar samma delar som trafik och halvförsäkring skillnaden är att den också täcker vagnskada.

Länsföräkringar har ett speciellt samarbete med Toyota och Lexus. För att läsa mer om exakt vad erbjudandet inkluderar kan du klicka dig vidare till Länsförsäkringars hemsida där mer information finns.

Jämför Innehåll Trafik Halv Hel
Trafik – personskada
Trafik - annans egendom
Brandskada
Glasskada
Maskinskada
Bärgning
Rättsskydd
Stöld
Vagnskada

Tillägg för Länsförsäkringar Bilförsäkring

Hos Länsförsäkringar finns det en möjlighet att lägga till en tilläggsförsäkring som de kallar MER. Tecknar du den har du rätt till hyrbil eller kontantersättning om din bil blir skadad eller blir stulen. Du har även lägre självrisk vid krock med till exempel älg eller rådjur, samt vid skadegörelse på din bil. Detta tillägg kan vara bra om du till exempel har en öppen parkeringsplats i innerstaden där det finns risk för skadegörelse, eller om du bor där det är mycket vilt längs vägarna.

Självrisk Länsförsäkringar Bilförsäkring

Självrisken om du får en trafikskada är 1 000 kr. Om du är under 24 år tillkommer en extra självrisk på 1 000 kr. Andra exempel för en helförsäkrad bil hos Länsförsäkringar kan vara följande:

Ungdomssjälvrisk - förare under 24 år1000 kr
Brand1800 kr
Stenskott200 kr om rutan går att laga
Glasbyte1500 kr
Allrisk1000 kr

Rabatt Länsförsäkringar Bilförsäkring

När du tecknar försäkringar hos Länsförsäkringar har företaget olika rabatter och erbjudanden. Ju fler försäkringar du tecknar inom bolaget desto högre blir rabatten. Som mest går det att få 20 % rabatt.

Sammanfattning Länsförsäkringar Bilförsäkring

Länsförsäkringar har tre olika nivåer av försäkring med möjlighet till extra tillägg. De erbjuder den obligatoriska trafikförsäkringen, samt halv- och helförsäkring. Du har även möjlighet att teckna tilläggsförsäkringen MER. Allt som allt erbjuder Länsförsäkringar bra bilförsäkringar, däremot är priserna över lag rätt höga, framför allt kostnader för självrisk.

Recension uppdaterad: 2022-02-14

Omdöme Länsförsäkringar Bilförsäkring

6.6 Betyg
Länsförsäkringar Bilförsäkring

Länsförsäkringar är ett försäkringsbolag som är kundägt och som har stor erfarenhet tack vare alla år inom branschen. Hos Länsförsäkringar rekommenderar de en helförsäkring för att få ett relativt bra skydd. Däremot är premiepriserna generellt höga, Länsförsäkringar har ofta legat bland de dyraste i våra priskontroller.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
6
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Rabatt
6
Plus
 • Bra tilläggsförsäkringen via MER
 • Högt betyg i SKI (Svenskt Kvalitetsindex)
Minus
 • Dålig flexibilitet i urval av försäkringar
 • Självriskerna är höga
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
7 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Extremt oseriöst företag. Trots noga dokumenterad skada med bild på allt inklusive den vållandes körkort vägrar länsförsäkringar lösa ärendet. Den andra parten ångrar sig och påstår att man är oskyldig till skadan helt plötsligt och länsförsäkringar ser sin chans att slippa ersätta självrisken – jag behöver ha en passagerare med mig som kan vittna nästa gång är allt jag får till svar nu. Dessutom, inte ett ljud från länsförsäkringar hörde jag på tre månader trots utlovad återkoppling. Skandal att företag bedrivs på detta sätt. Undvik länsförsäkringar till varje pris.

  • Håller absolut! 100%!
   Min bil var repad i natt på parkeringen på min arbetsplats. Skadegörelse var anmäld till polisen.
   Fick svaret av det bedrägeribolag att det var vagnskada!!! På grund av de inte tror att skadorna gjordes medveten!
   Då självrisken precis är högre!
   Säger upp mig utan tvekan!

 2. Fick ett bra pris på premien sen när olyckan var framme så var det en besvikelse i ersättning. Krock, plåtskador etc. Finns bättre där ute dags för nytt!

 3. Hade HEL bilförsäkring i Länets och blev påkörd bakifrån. Jag var INTE vålland till olyckan. Men blev behandlad som jag vore en brottsling. Fick ingen ersättning trots att jag hamnade på sjukhus med nackskada. Motparten hade folksam men min handläggare på Länets uppträdde illa och var motvillig i att hjälpa mig.
  Sängliggandes i en månad och sjukskriven i 3 månadet med nackproblem som följd så fick jag 1200kr i ersättning.
  ALDRIG MER LÄNETS

 4. Dåligt
  Dåligt
  Dåligt
  Jätte dåligt
  Dom har avslutat min försäkring och jag fick faktura med stor summa från trafik föreningen utan att meddela mig.
  Extremt dåligt bemötande kundtjänst via telefon. Ångrar att jag valde försäkring hos länsförsäkring efter alla dessa år. Skulle rekommendera att avstå från detta försäkringsbolag.

 5. jag har allriskförsäkring för två bilar och aldrig varit trevlig att kontakta dem. jag aldrig varit inblandad med olika men två gg skadades min bil i parkering och en gg tappade jag nycklarna och jag kunde inte får ersättning av de . som de sa händelsen varit inte så plötsligt. Jag har noterat också när invandrare kontaktar med de så får inte vänta rättvis bedömning.

 6. Det absolut SÄMSTA försäkringen som man någonsin kan välja!! Dom är trevliga när du ska teckna din premie MEN MEN MEN när skadan väl är framme så är dom riktiga tjuvar som trots du är försäkrat rätt i början skiter dom i fullständigt och VÄRRE PERSONAL SAMT OTREVLIGARE GÅR NOG INTE ATT HITTA ETT FULLSTÄNDIGT SKIT FÖRETAG!! Hade jag vetat detta sen innan hade jag hellre betalat 20.000 kr över pris än detta jävla skit företag som kallar sig för en försäkring!! Om du vill försäkra något så välj absolut INTE Länsförsäkringar för när skadan är framme så trots du är försökrad så kommer dom behandla dig på sämsta sätt någonsin!! UNDVIK DETTA FÖRETAG!!

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo