Gjensidige Fritidshusförsäkring

gjenside fritidshusförsäkring omslagsbild

Gjensidige Fritidshusförsäkring Recension

Gjensidige är ett norskt företag som 2006 etablerades i Sverige. De erbjuder en rad försäkringar och även en fritidshusförsäkring till dig som redan har hem- eller villaförsäkring från dem. Den skyddar mot de vanligaste sakerna som kan uppstå med ett fritidshus, som exempelvis skadedjur, samt att det finns en del tillägg som du kan välja till för ett mer utökat skydd.

Du kan få rabatt om du har flera försäkringar hos bolaget, med max 15 % i samlingsrabatt. Du måste uppfylla vissa aktsamhetskrav för att ha rätt till ersättning. För att kunna ha denna försäkringen måste du ha hem- eller villaförsäkring hos Gjensidige.

Gjensidige Fritidshusförsäkring

gjensidige fritidshusförsäkring hemsida

I Gjensidiges fritidshusförsäkring ingår ett bra grundskydd som ger dig och din familj trygghet.

Det som ingår är följande:

 • Egendomsskydd som täcker fritidshuset samt andra byggnader på tomten
 • Ansvarsskydd ifall du krävs på skadestånd som ägare till fritidshuset
 • Rättsskydd som ersätter rättegångs- och ombudskostnader
 • Byggnadsförsäkring som innebär att byggnaderna är fullvärdesförsäkrade
 • Merutgifter vilket ger ersättning om fritidshuset blir helt eller delvis obrukbart på grund av olyckshändelse som täcks av försäkringen

För att vissa ersättningar ska kunna betalas ut måste du ha följt lagar och de aktsamhetskrav som ställs. De framkommer på ditt försäkringsbrev och redovisas även för den skada som uppstått. Det kan till exempel vara att du ska ha stängt av vattnet i fritidshuset.

 • Tänk på att alltid läsa förköpsbladet till fritidshusförsäkringen, här finner du mer information om exakt vad som ingår men framförallt vad som inte ingår.

Tillägg för Gjensidige Fritidshusförsäkring

När du tecknar fritidshusförsäkring från Gjensidige finns enbart ett tillägg tillgängligt och det är en småbåtsförsäkring. Den ger dig ersättning med upp till 50 000 kr för din småbåt om den plötsligt blivit skadad av en händelse du inte kunnat förutse.

Självrisk Gjensidige Fritidshusförsäkring

Självrisken är den del du själv får betala när du får ersättning från försäkringsbolaget. Grundsjälvrisken är 1 500 kr men du kan välja förhöjd med 5 000 och 10 000 kr. Utöver grundsjälvrisken tillkommer en procentuell självrisk beroende på vad skadan är. Din självrisk framgår av ditt försäkringsbrev när du är försäkrad via Gjensidige.

Rabatt Gjensidige Fritidshusförsäkring

Det finns en Gjensidige rabatt som du kan få om du har flera försäkringar från bolaget. Fritidshusförsäkringen räknas som en huvudförsäkring och du behöver ha minst två huvudförsäkringar för att få rabatt. Som mest kan du få 15 % i rabatt. Rabatten gäller inte på barnförsäkringar eller sjukförsäkringar.

Recension uppdaterad: 2021-02-09

Omdöme Gjensidige Fritidshusförsäkring

6.8 Betyg
Gjensidige Fritidshusförsäkring

Gjensidige fritidshusförsäkring ger ett standard skydd till ditt fritidshus och täcker det vanliga som exempelvis skadedjur och andra vanliga skador. En fördel är att fullvärdesförsäkring för byggnaderna ingår. En stor nackdel är dock att Gjensidige du måste ha deras hem- eller villaförsäkring sedan tidigare samt att deras försäkringspremier överlag är relativt dyra.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
6
Kundservice
6
Rabatt
6
Plus
 • Täcker skadedjur som ofta kan drabba ett fritidshus
 • Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade
Minus
 • Du måste ha hem- eller villaförsäkring hos Gjensidige
 • Enbart en tilläggsförsäkring finns tillgänglig
 • Relativt dyra generellt gällande hem, villa och fritidshusförsäkring
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo