Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

länsförsäkringar fritidshusförsäkring omslagsbild

Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring Recension

Länsförsäkringar är ett av de större försäkringsbolagen i Sverige och bolaget erbjuder fritidshusförsäkringar också. Försäkringen utgår endast från ett basalternativ och därifrån går det att göra tillägg. Detta gör att det är enkelt att följa med i vad som ingår i försäkringen. 

I fritidshusförsäkringen är du bland annat skyddad mot olyckor och skador rörande huset, skadestånd och stölder. En fördel är att det går att få samlingsrabatt om du har flera försäkringar hos länsförsäkringar. En nackdel är dock att priset varierar mellan olika områden.

Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

länsförsäkringar fritidshusförsäkring hemsida

Skyddet omfattar den fastighet som tecknas på försäkringsbrevet. Du är bland annat skyddad mot olyckor och skador på huset, eventuella krav om skadestånd, stölder samt om du hamnar i tvist och är i behov av en advokat.

Försäkringen ersätter bland annat:

  • Sanering av skadedjur. Omfattar bland annat myror, mjölbaggar och silverfiskar. Utan självrisk
  • Skador som uppstår vid storm, blixt, hagel, vatten och översvämning
  • Brand
  • Inbrott
  • Skador på hushållsmaskiner samt installationer
 • Tänk på att ta en titt på förköpsbladet som ger en bra bild av vad som ingår samt vad som inte ingår i försäkringen.

Tillägg för Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

Alla fritidshus har sin egen karaktär och förutsättning, vilket betyder att försäkringsbehovet kan vara olika. Behöver du en mer omfattande försäkring till ditt fritidshus som inte täcks av grundförsäkringen kan du teckna Länsförsäkringars tilläggsförsäkring för fritidshus.

Allriskförsäkringen

Detta tillägg skyddar tomt och berörda byggnader vid oväntade händelser som inte omfattas av grundförsäkringen. Detta innefattar bland annat:

  • Takläckage
  • Minskat åldersavdrag
  • Självriskförmån

Tillägg för träskadeinsekter

Detta tillägg innefattar även skador som orsakas av till exempel husbock eller hästmyror, utöver de skadedjur som finns i grundförsäkringen. Den omfattar även sanering samt reparation vid behov. Denna försäkring gäller utan självrisk.

Självrisk Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

Om något händer din fritidsbostad kan du behöva betala en del av detta själv, även kallat självrisk. Försäkringen gäller med minst en grundsjälvrisk. Kostnaden för självrisken anges i försäkringsbrevet. Du kan även teckna ditt avtal med en förhöjd självrisk, vilken minskar din månadskostnad för din försäkring. Drabbas du av flera skador vid samma tillfälle betalar du endast en självrisk.

Rabatt Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder rabatt om du samlar alla dina försäkringar hos dem. Desto fler försäkringar – desto högre rabatter. Du kan bland annat få upp till 20 % rabatt på sak- och fordonsförsäkringar samt 1 000 kr i självriskförmån per år.

Recension uppdaterad: 2021-02-09

Omdöme Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

7.2 Betyg
Länsförsäkringar Fritidshusförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder en grundförsäkring likt många andra försäkringsbolag där du även har möjlighet till tilläggsförsäkringar vid behov. Skydd mot skadedjur är utan självrisk, vilket är till stor fördel i ett fritidshus. Däremot täcks inte dräneringssystem eller brunn vilket är ett klart minus.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
8
Försäkringstillägg
6
Kundservice
8
Rabatt
7
Plus
 • Sanering av skadedjur är utan självrisk
 • Samlingsrabatt erbjuds
Minus
 • Kostnaderna kan skilja rätt mycket beroende på vilket län du bor i
 • Begränsade möjligheter för tillval
 • Täcker inte för dräneringssystem eller brunn
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo