Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

trygg hansa fritidshusförsäkring omslagsbild

Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring Recension

Trygg-Hansa är ett populärt försäkringsbolag som grundades 1971 och som därmed funnit på marknaden i många år. I Trygg-Hansas fritidshusförsäkring får du bland annat tillgång till egendomskydd, ansvarsförsäkring och rättsskydd. 

Försäkringen är enkel att förstå då den utgår från endast en försäkring där det går att addera tillägg. Vissa tillägg saknas tyvärr som finns med hos andra försäkringsbolag så som båt vilket brukar vara ett populärt tillägg.

Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

trygg hansa fritidshusförsäkring hemsida

Trygg-Hansa har en fritidshusförsäkring som ger dig och ditt fritidshus ett bra grundskydd. Det som ingår är:

  • Egendomsskydd för lös egendom och byggnader – ger dig ersättning vid exempelvis brand, inbrott, läckage och hussvamp.
  • Ansvarsförsäkring – om du som privatperson eller ägare av fritidshuset krävs på skadestånd kan du få ersättning genom din fritidshusförsäkring.
  • Rättsskydd – detta gäller om du hamnar i en tvist som kan prövas i en allmän domstol.
 • För att se exakt vad som inkluderar är det alltid bäst att gå in och kolla på förköpsbladet från försäkringsbolaget. Här finns även information om vad som inte ingår samt vilka aktsamhetskrav som ställs.

Tillägg för Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

Det finns två tillägg som Trygg-Hansa rekommenderar att du lägger till din fritidshusförsäkring. De kan tecknas för att ge dig ett bättre skydd än grundskyddet.

Drulleförsäkring

Drulleförsäkringen täcker plötsliga och oförutsedda händelser till exempel om du tappar glasögonen och de spricker. Gäller både för lös egendom, byggnader och tomtmark. Självrisken för drulleförsäkringen ligger på 1 500 kr.

Utökad byggnadsförsäkring

Detta tillägg ger precis som det låter en utökad försäkring på byggnaden. Tillägget täcker till exempel skador orsakade av läckage från yttertaket samt läckande tät- och ytskikt i badrum. Även för detta tillägg är självrisken 1 500 kr.

Självrisk Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

Precis som med alla andra försäkringar kommer även fritidshusförsäkringen från Trygg-Hansa med en självrisk. De självrisker som finns är:

Grundsjälvrisk1500 kr
Självrisk ansvarsförsäkring1500 kr
Självrisk rättsskydd20 % av kostnaden, min. 1500 kr

Rabatt Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

Om du samlar dina försäkringar hos Trygg-Hansa kan du få samlingsrabatt. Beroende på vilka försäkringar du har kan du få mellan 5 – 20 % i rabatt.

Recension uppdaterad: 2020-06-25

Omdöme Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

7.2 Betyg
Trygg-Hansa Fritidshusförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder en fritidshusförsäkring som liknar de flesta andra inom samma försäkringskategori. Saknas till viss del tillägg, bland annat för båt vilket annars är populärt. Ett grundskydd i mittenklassen med försäkringspremie som generellt är något dyrare än konkurrenter.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
8
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Rabatt
7
Plus
 • Enkelt upplägg med en huvudförsäkring
 • Tydligt och transparent upplägg med självrisker
Minus
 • Täcker inte riktigt alla försäkringsbehov
 • Fler tillägg hade varit önskvärt
 • Inget båttillägg
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio