Jämför
Hemförsäkring

Vilken hemförsäkring är bäst? Hos Försäkrio hittar du jämförelser och omdömen av Sveriges hemförsäkringar.

Bäst Hemförsäkring

Topplista 2020

ica försäkring topplista

ICA Hemförsäkring

 • ICA har seglat upp och blivit ett populärt alternativ med generellt lite billigare premier och mycket bra grundskydd. Försäkringen hamnar bland de högsta i konsumenternas jämförelse av mer än 30 försäkringsalternativ.

 • Hos ICA ingår allriskförsäkring (drulle) samt resekydd på upp till 60 dagar. Utökad reseförsäkring, högre max ersättning samt lägre självrisk är några av fördelarna med tillägget Pluspaket.

 • Bäst i test vinnare 2020 hos Försäkrio inom hemförsäkring. Har du ICA-kort får du bonus på hela försäkringskostnaden.

LÄS MER 

hedvig topplista logo hemförsäkring

Hedvig Hemförsäkring

 • Hedvig är en modern hemförsäkring som sköts enkelt via mobilen. Bra och tydliga villkor där deras snabba och enkla utbetalningar sticker ut samt inga bindningstider och ett helt unikt rabattsystem.

 • Mobilappen är lätt att använda med snabb support. Tar man en titt på Trustpilot har Hedvig hela 4.6 i betyg vilket är klart högst betyg av samtliga försäkringsbolag vi undersökt.

 • Hedvig Zero är ett rabattsystem som ger 10 kr rabatt på månadsavgiften för varje person som tecknar en försäkring via din kod. Mer information finns i recensionen.

LÄS MER

moderna försäkringar topplista

Moderna Hemförsäkrng

 • Moderna är ett lite nyare försäkringsbolag som genomgående hamnar högt i försäkringsjämförelser. Professionell kundservice, konkurrenskraftiga priser och bra villkor kännetecknar bolaget.

 • Försäkringsskyddet finns i de tre olika nivåerna grund, medium och large, där de två sistnämnda bland annat inkluderar drulleförsäkring och förbättrat reseskydd.

 • Samla försäkringar hos Moderna Försäkringar och få upp till 20 % rabatt.

LÄS MER 

Hemförsäkring

En hemförsäkring är någonting som alla som har ett hem bör ha för att kunna få ersättning vid oförutsedda händelser. I princip alla försäkringsbolag erbjuder hemförsäkringar, men alla täcker inte samma saker. Det är därför viktigt att jämföra de olika försäkringsvillkoren innan du tecknar en hemförsäkring. Försäkrio ser till att du enkelt kan jämföra villkor och recensioner i lugn och ro så du vet vad de olika försäkringsbolagen erbjuder. Målet är att du ska hitta den bästa hemförsäkringen som passar dina behov och inkluderar rätt skydd vid alla tillfällen. Det är inte lag att inneha en hemförsäkring, men det är någonting som starkt rekommenderas och ibland även krävs av bostadsrättsföreningar.

Jämför hemförsäkringar

 • Hemförsäkring
 • Bostadsrätt
Företag Totalpoäng Försäkringsval Recension Teckna
ica logo
8.6 av 10 ICA Försäkring Plus Läs recension SE DITT PRIS
hedvig logo
8.4 av 10 Hedvig Hemförsäkring Läs recension SE DITT PRIS
moderna logo
8.0 av 10 Moderna Large Läs recension SE DITT PRIS
folksam logo
8.0 av 10 Folksam Stor Läs recension SE DITT PRIS
if logo
7.8 av 10 If Stor Läs recension SE DITT PRIS
lansforsakringar logo
7.6 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
trygg-hansa logo
6.8 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
dina logo
6.6 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
gjensidige logo
5.6 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
Företag Totalpoäng Försäkringsval Recension Teckna
ica logo
8.8 av 10 ICA Försäkring Plus Läs recension SE DITT PRIS
hedvig logo
8.4 av 10 Hedvig Bostadsrätt Läs recension SE DITT PRIS
folksam logo
8.4 av 10 Folksam Stor Läs recension SE DITT PRIS
moderna logo
8.2 av 10 Moderna Large Läs recension SE DITT PRIS
if logo
7.7 av 10 If Stor Läs recension SE DITT PRIS
lansforsakringar logo
7.5 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
dina logo
6.8 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
trygg-hansa logo
6.8 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
gjensidige logo
6.0 av 10 + Allrisk och Resetillägg Läs recension SE DITT PRIS
 • Poängskalan är 1.0 – 10.0, där 10.0 motsvarar den bästa försäkringen. Vi har undersökt fem olika delar av försäkringen: försäkringsvillkor, omfattning, försäkringstillägg, kundservice och rabatt. Varje del betygsätts och vägs sedan samman till en totalpoäng.
 • Priset för försäkringar kan variera en hel del mellan de olika försäkringsbolagen, framförallt när det olika omfattningar. Enklaste sättet att få svar på vilket bolag som du ska teckna din försäkring hos är genom att jämföra bolagen och de försäkringar de erbjuder.

Jämföra hemförsäkringar

Då skillnaderna kan vara så stora är det viktigt att du jämför hemförsäkring innan du tecknar en, för att du ska kunna få en som erbjuder de som du är ute efter. På Försäkrio har vi försökt göra det så enkelt som möjligt för dig när du vill jämföra hemförsäkringar. Genom uppdaterade recensioner, en topplista samt omdöme och betyg försöker vi göra jämförelsen tydlig och enkel. Förutom att spara tusentals kronor anser vi att det är en trygghet för dig och din familj att vara rätt försäkrade och att få en försäkring som täcker de ni förväntar er.

Välj rätt typ av hemförsäkring

 • Hyresrättsförsäkringdet är den här typen av försäkring som passar dig som bor i en hyrd lägenhet. De flesta försäkringsbolagen har specifika försäkringar för olika typer av boende. En del hyresvärdar samarbetar också med försäkringsbolag vilket ger dig som hyrestagare en billigare premie.
 • Bostadsrättsförsäkring du som bor i en bostadsrätt har ansvar för bland annat de vitvaror och liknande som finns i ditt boende, därför behövs en försäkring som täcker mer än om du hade bott i en hyresrätt.
 • Villaförsäkringäven du som bor i en villa behöver en specifik hemförsäkring för att ha ett fullgott skydd. En villaförsäkring ska helst täcka hela värdet av bostaden ifall någonting skulle hända. Om du har villa, och vill läsa mer om villkor går det att smidigt jämföra villaförsäkring här.

Vad kostar en hemförsäkring?

Priset för en hemförsäkring varierar stort beroende på försäkringsbolag, vad värdet på din bostad är och vad värdet på dina saker är. Du får själv fylla i vad ditt lösöre är värt, så det kan vara en god idé att ha bra koll på vad dina saker är värda, ju högre värde desto dyrare premie. Priset kan också skilja beroende på var du bor, om du har säkerhetsdörr, hur säkert området är samt om du bor i en stad eller i en mindre ort. Det är därför i svårt att ge en exakt kostnad för din hemförsäkring då det skiljer sig mycket beroende på ett flertal olika faktorer.

Hemförsäkring prisexempel

Om du till exempel väljer att teckna en hyresrättsförsäkring hos Moderna Försäkringar gällande en hyresrätt på mellan 80 och 90 kvadratmeter som ligger i en mellanstor stad i Skåne så varierar priset från 178 kronor per månad till 281 kronor per månad.

Den billigaste månadspremien gäller för hemförsäkring Bas där det som ingår är hemförsäkring och utökat reseskydd. För 266 kronor per månad får du hemförsäkring medium som innefattar hemförsäkring, drulle samt utökat reseskydd.

Mest skydd får du för hemförsäkring Large som kostar 281 kronor per månad, där du utöver det som ingår i medium även får utökat skydd för dina saker, elektronikskydd samt lägre självrisk. Dock är detta enbart ett av många exempel och stora skillnader kan förekomma beroende på var du bor och vilket försäkringsbolag du väljer att använda dig av.

Billig hemförsäkring

De flesta är givetvis ute efter en billig hemförsäkring. Även om det är någonting som är nödvändigt är försäkringarna en relativt tråkig utgift, men som kan vara till stor hjälp när den väl behövs. Om du är ute efter en billigare hemförsäkring råder vi dig att jämföra olika försäkringar och deras erbjudanden noggrant innan du tecknar.

Nästan alla försäkringsbolag erbjuder dessutom någon typ av rabatter, allt från studentrabatt till om det finns en säkerhetsdörr till boendet. På så sätt kan du hitta den billigaste hemförsäkringen för just dig och din boendeform. Att tjäna in pengar på försäkringskostnader är faktiskt betydligt enklare än vad många tror.

Bäst hemförsäkring 2020

När det handlar om att hitta den bästa hemförsäkringen gäller det att titta noga på vad som ingår, hur stor självrisken är samt hur hög premien är på ett år. På Försäkrio finns topplistan med bäst hemförsäkring 2020, du kan också jämföra bäst villkor för hemförsäkring i jämförelsetabellen och under recensionerna för hemförsäkring. Det är dock viktigt att tänka på att bäst hemförsäkring för dig är helt individuellt.

Vi alla har olika behov och förutsättningar, lägg därtill in de stora skillnaderna mellan olika hem. Därför är det alltid viktigast att utgå ifrån din egen behovsanalys för att hitta den bästa hemförsäkringen för din situation. Längre ner på sidan finns information för att hjälpa göra ett väl informerat beslut innan du tecknar försäkringen.

hemförsäkring hus

Bäst hemförsäkring för din boendeform

Det är också viktigt att hitta bäst hemförsäkring för just din boendeform då det skiljer sig mellan olika försäkringar och vilken boendeform du har. Om du bor i hyresrätt är det dina saker som ska vara försäkrade, medan du som bor i villa behöver en annan typ av mer heltäckande skydd på din hemförsäkring. Läs noga på om villkor för din typ av boendeform innan du bestämmer dig för vilken försäkring du vill teckna.

Vad ingår i en hemförsäkring?

Vad som ingår i en hemförsäkring skiljer sig åt mellan olika försäkringsbolag och även mellan deras olika hemförsäkringar. De flesta försäkringsbolagen har mer än en typ av hemförsäkring som du kan välja mellan. Vad som ingår beror givetvis också på din boendeform, en villa behöver ett större skydd än en hyresrätt till exempel. Nedan kan du läsa om det som ingår i de flesta hemförsäkringarna samt om eventuella tillägg som finns för hemförsäkringar.

Egendomsskydd

Egendomsskydd är det som ersätter din egendom, alltså dina saker som blir skadade eller stulna. Om du till exempel skulle råka ut för en brand kan detta skydd även ersätta merkostnader för exempelvis boende och liknande under tiden som ditt hem renoveras.

Det som räknas som egendom är till exempel:

 • Kläder
 • Möbler
 • Elektronik
 • musikinstrument
 • Samt andra föremål, oftast kallat lösöre i försäkringssammanhang.

I egendomsskyddet ingår även ett så kallat bortaskydd, alltså att dina saker ersätts även när du tar med dem utanför hemmet.  Den här ersättningen är oftast lägre än vid ersättning av saker i bostaden. När du tecknar din försäkring får du själv ange värdet på din egendom, eller välja mellan fasta värden.

familj och barn vid hus

Stöldbegärlig egendom

När det kommer till saker som förvaras utanför hemmet ersätts oftast inte stöldbegärlig egendom. Stöldbegärlig egendom innefattar bland annat mobiltelefoner, smycken och klockor som kräver speciella aktsamhetskrav. Om den här typen av egendom blir stulen utanför bostaden får du i regel inte ersättning, såvida du inte har en tilläggsförsäkring gällande det eller en utökad hemförsäkring där detta ingår.

Personskydd

Det finns olika typer av personskydd som ingår när du tecknar en hemförsäkring och vi kommer att beskriva följande tre; överfallsskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. Likt alla andra delar av villkoren för hemförsäkring skiljer sig innehållet i personskydd rätt mycket beroende på försäkringsbolag. De tre kategorierna som vi tar upp nedan är dock standard att inkludera inom en hemförsäkring.

Överfallsskydd

Överfallsskyddet finns för dig som har blivit utsatt för misshandel eller sexualbrott och det kan ge dig ersättning. Oftast är kraven på bevisning av brottet inte lika höga som i en domstol och därför ska du alltid be försäkringsbolaget om en utredning av händelsen, oavsett om gärningsmannen dömts eller inte. Men försäkringen gäller inte:

 • Om försäkringsbolaget anser att du själv har utsatt dig för risken, till exempel genom alkoholbruk, så får du ingen ersättning vid misshandel, dock finns inte dessa regler för sexualbrott.
 • Om brottet begås av någon som bor på samma ställe som du och därmed delar hemförsäkring med dig så ges inte heller någon ersättning. Misshandel mellan närstående räknas med andra ord inte in i överfallsskyddet.

Ansvarsskydd

Ansvarsskyddet gäller ifall någon kräver dig på ersättning för en skada du har vållat. Försäkringsbolaget kommer att utreda om du är vållande till skadan eller ej och om händelsen omfattas av försäkringsvillkoren. Om det gör det så betalar försäkringsbolaget ut den ersättning som du krävs på till personen du skadat. Om du inte anses som vållande så går försäkringsbolaget i god för det och du slipper även då att ersätta personen. Detta kan till exempel utnyttjas om någonting gått sönder i din hyresrätt eller om du fått en skada som drabbat dina grannar.

Rättsskydd

Rättsskyddet ger dig ersättning ifall du hamnar i en rättslig tvist mot en annan person, till exempel vid en vårdnadstvist eller arvstvister. För att du ska kunna utnyttja rättsskyddet måste du ha haft din hemförsäkring i en sammanhängande period av minst två år. De ersätter kostnaden för ditt ombud, men hur mycket de ersätter för varierar beroende på vilket försäkringsbolag du är kund hos. Det som ersätts är alltså kostnaden för ditt ombud, men även motpartens kostnader ifall du skulle förlora tvisten. Du måste använda dig av ett godkänt ombud för att få ersättning.

Reseskydd

Ett reseskydd ingår som standard i hemförsäkringar och det brukar gälla vid resor upp till 45 dagar. Reseskyddet innefattar bland annat kostnader vid händelsen att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under din semester.

Försäkrio
Ett reseskydd ingår som standard i hemförsäkringar och det brukar gälla vid resor upp till 45 dagar.

Ersättningen gäller till exempel:

 • Vårdkostnader eller hemtransport till Sverige vid svåra skador.
 • I vissa fall kan även kostnader för akut tandvård ersättas.
 • Din försäkrings rättsskydd, överfallsskydd samt ansvarsskydd gäller även när du befinner dig utomlands, begränsningar kan dock förekomma vid resor utanför Norden.
 • Egendomsskydd vid stöld ingår också, upp till ett visst belopp.
 • Oftast ingår även betald hemresa ifall en nära anhörig blir sjuk eller skadad hemma, eller om din egendom allvarligt skadas när du är bortrest.
 • Viss ersättning kan ges från reseskyddet även vid förseningar både för dig och ditt bagage.

Reseskyddet gäller vanligtvis alla som bor på adressen där hemförsäkringen finns, men en del försäkringsbolag kräver att alla personer som innefattas ska finnas nämnda i försäkringsavtalet. Barn under 18 år som du har vårdnaden om ingår vanligtvis, samt även barnbarn du reser med som är under 18 år.

För att få förbättrade villkor och större reseskydd till hemförsäkringen rekommenderas att det resetillägg tecknas, vi tar upp fördelarna med denna extra försäkring i nästa stycke om hemförsäkringstillägg.

Tillägg till hemförsäkringen

Det finns en hel del tillägg som du kan ha till din hemförsäkring, men det är någonting som skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Många försäkringsbolag har istället för tillägg olika storlekar på hemförsäkringarna, så som Bas och Large till exempel, men många erbjuder även tilläggsförsäkringar. Vi har valt att ta upp de tillägg som du brukar behöva lägga till i din försäkring om du vill ha ett utökat skydd.

Olycksfall på fritiden

Det ingår i princip aldrig en olycksfallsförsäkring i en hemförsäkring, men många bolag erbjuder det som ett tillägg. Oftast är du redan försäkrad på arbetet så tillägget gäller enbart på fritiden.

Oturs-, allrisk- eller drulleförsäkring

Den här typen av allriskskydd ersätter dig vid olyckshändelser och ersätter skador som den vanliga hemförsäkringen ofta inte ersätter. Det kan vara klokt att ha den här typen av drulleförsäkring, särskilt om du har barn eller brukar ha otur. Du ersätts till exempel ifall du spiller vatten över din dator eller råkar ut för en ficktjuv som stjäl någonting från dig när du är ute. Oftast innebär ersättningen ett belopp som har en maxgräns, men den maxgränsen kan skilja en del mellan olika försäkringsbolag.

Värdesaker

Du kan välja att försäkra enskilda föremål av högt värde hos många försäkringsbolag. Det kan handla om till exempel en dyr klocka eller ett musikinstrument.

Dyra samlingar

Om du samlar på någonting, som till exempel frimärken eller mynt, ersätts de ofta upp till ett maximalt belopp om de skadas eller om du blir bestulen. Om du vet att din samling är värd mer än det maximala ersättningsbeloppet kan du dock tilläggsförsäkra samlingen genom att höja försäkringsbeloppet för den.

Hemelektronik

När du köper en ny dator eller tv erbjuds du ofta att köpa till en försäkring för produkten, men det blir i regel billigare om du lägger till ett elektronikskydd till din hemförsäkring. I vissa omfattande hemförsäkringar ingår redan ett elektronikskydd, men om det inte gör det är det ett bra tillägg att välja till om du har mycket hemelektronik hemma.

Resetillägg

Även om ett visst reseskydd alltid ingår i hemförsäkring kan det vara en god idé att välja ett resetillägg om du ofta är ute och reser. I resetillägget ingår ofta ett avbeställningsskydd som är bra att ha ifall du skulle bli sjuk eller få förhinder. Oftast får du också mer ersättning vid förseningar och förlorade semesterdagar när du har ett resetillägg. Dock kan det skilja sig mycket åt mellan olika försäkringsbolag så kolla alltid villkoren noggrant.

Småbåtar

Om du har en liten båt kan du i många fall försäkra den genom ett tillägg i din hemförsäkring. Om det gäller en större båt som är dyr måste du dock ha en separat båtförsäkring för att den ska ersättas.

Hemförsäkring Student

Som student finns det ett brett utbud av försäkringar att välja mellan och du är i en väldigt förmånlig situation när det kommer till priser. Detta eftersom den som tecknat en studentförsäkring ofta behåller samma bolag efter studenten. De flesta försäkringsbolagen som erbjuder hemförsäkringar har därför också ett alternativ för studenter. En uppstickare bland försäkringar som är populär bland studenter är försäkringsbolaget Hedvig, här sköts allt direkt via en app.

För att ta del hemförsäkring till student

För att kunna ta del av en hemförsäkring till studenter krävs att några parametrar är uppfyllda. Ofta är detta att du är inskriven på en CSN berättigad utbildning där du för närvarande går och att du kan uppvisa en giltig studentlegitimation. Dessutom brukar studentförsäkringarna ha ett ålderskrav. Beroende på försäkringsbolag varierar detta men vanligen brukar den högsta åldern vara mellan 30–40 år.

 • Inskriven på CSN Berättigar utbildning
 • Giltig studentlegitimation
 • Högsta ålder ca 30 – 40 år beroende på försäkringsbolag

Hemförsäkring för ungdom

Är du ungdom men inte student? Som ungdom täcks du av dina föräldrars hemförsäkring. Om du har flyttat hemifrån så behöver du emellertid en egen. Många hemförsäkringar har speciella hemförsäkringar för ungdomar men det finns också de där en ungdom ingår i samma kategori som en student.

hemförsäkring för student

Måste jag ha en hemförsäkring som student?

När du flyttar hemifrån omfattas du inte av dina föräldrars försäkring. Detta gäller i de flesta fallen även om du står skriven på dina föräldrars adress men bor och studerar någon annanstans. Det innebär att du behöver teckna en ny försäkring på din nya adress.

En hemförsäkring är inte ett måste enligt lag men en av de mest prisvärda försäkringarna du har. I hemförsäkringen ingår exempelvis resor som du gör utomlands, om din cykel skulle bli stulen eller om du råkar ut för brand eller inbrott. Om du dessutom har tillägget drulle och olycksfall så är din försäkring med och täcker en tappad mobil eller om du skulle få ett ärr.

Att tänka på när du väljer hemförsäkring som student

När du ska välja en försäkring som student så tänk på att utgå efter dina behov. Hur hög ska ersättningsnivån vara? Vilken självrisk ska du ha? Har din familj ett försäkringsbolag som kan erbjuda mängdrabatt? Samt tycker du det är viktigt med tilläggsförsäkringar så som en allrisk (drulleförsäkring) eller olycksfallsförsäkring som student?

Sist men inte minst, se till att läsa villkoren så att du vet när du kan använda hemförsäkringen. Även om det är tråkigt att gå igenom villkoren rekommenderar vi alltid att du tar tid att göra det. Många saker som du kanske inte tänker på kan mycket väl ingå.

3 saker att tänka på när du väljer hemförsäkring

1

Behov

Se alltid till ditt behov, vad behöver du få ut av din hemförsäkring? I vissa fall finns det tillval och liknande som du kan göra, men en hel del saker brukar inkluderas från början. Sätt dig och skriv ner dina behov från hemförsäkringen så att du får en bra översikt.

2

Jämförelse

 Jämför de olika försäkringarna som finns. Vilken av dem täcker ditt behov på bästa sätt? Hitta den som har allt du behöver till bästa möjliga pris. Jämförelsetabellen ger dig en bra överblick av vad som erbjuds inom hemförsäkringar.

3

Teckna

När du har hittat den hemförsäkring som har allt du behöver till en bra årspremie så är det bara att teckna den. Det snabbaste och smidigaste sättet är att teckna försäkringen direkt via försäkringsbolagets hemsida. Där kan du även bestämma själv när du vill att den ska börja gälla.

Frågor och svar om hemförsäkring

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hemförsäkring, men det finns hyresvärdar och bostadsbolag som kräver det av sina hyresgäster för att du ska få hyra bostaden. Även om det inte är ett krav så är det att rekommendera att du har en hemförsäkring då den skyddar både dig och din egendom. Det är en bra trygghet om någonting oväntat skulle hända dig eller ditt hem.

 • Hur byter jag hemförsäkring?

  För det första måste du kontrollera ifall du har en specifik avtalstid på din nuvarande hemförsäkring innan du kan säga upp den. Att sedan skaffa en ny hemförsäkring är enkelt, vi kan hjälpa dig att jämföra priserna på alla hemförsäkringar som finns på marknaden idag. Se alltid till att få din nya försäkring beviljad innan du säger upp den gamla så att du inte står utan skydd.

 • Behövs hemförsäkring för inneboende?

  Som inneboende kan det vara lätt att tänka sig att man täcks av hyresvärdens hemförsäkring vilket ofta inte är fallet. I försäkringsvillkoren står det i många fall att man behöver dela hushåll för att hemförsäkringen ska gälla. Att du bor som inneboende hos en hyresvärd tolkar i många fall försäkringsbolagen inte som att man delar hushåll och därmed ingår du inte i hemförsäkringen.

  Det går i vissa fall som hyresvärd att skriva in en inneboende i hemförsäkringen vilket kallas medförsäkrad med det höjer premien på försäkringen. Det är alltså viktigt att som inneboende skaffa en egen försäkring, då kan du också ha de villkor som passar dig bäst samt teckna de tillägg som du behöver.

  Speciell försäkring för inneboende?

  Idag finns tyvärr ingen försäkring specifikt för dig som är inneboende. Istället får du teckna en vanlig hemförsäkring för hyresrätter. Här finns många alternativ att välja mellan och eftersom du är inneboende kan du antagligen välja ett lite lägre belopp på lösöret vilket drar ned premien.

 • Hur beräknas priset på en hemförsäkring?

  Det finns ett flertal faktorer som spelar in när det kommer till priset på en hemförsäkring. För det första har det att göra med vilken boendeform du har, hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Var ditt boende finns spelar också roll, med tanke på exempelvis brottslighet och liknande. Om du väljer att ha en mer omfattande hemförsäkring eller väljer en del tillägg så kommer kostnaden att vara högre. Du får också välja lösöresbelopp och ju mer värde dina saker har desto högre blir din försäkringspremie.

 • Hur mycket ska jag ha i lösöresbelopp?

  För att du ska bli rätt försäkrad är det en bra idé att göra en förteckning över dina ägodelar och gärna att dokumentera med bilder också. På så sätt kan du enklare redogöra för försäkringsbolaget vad som förstörts eller blivit stulet från dig. Du ska även värdera sakerna efter marknadsvärdet och inte värdet när produkten var ny. Kolla upp vad du skulle få betala för exempelvis din soffa eller teve i dagsläget, inte när den köptes. Det är inte värt det att vara underförsäkrad utan välj rätt belopp även om premien blir lite högre.

Försäkrio