Folksam Hemförsäkring

folksam hemförsäkring omslagsbild

Folksam Hemförsäkring Recension

Folksam är ett kundägt försäkringsbolag vars vision är att erbjuda hållbara tjänster och trygghet till sina kunder. Folksam menar att de har några av försäkringsbranschens nöjdaste kunder och Folksams hemförsäkring rankar generellt högt i tester.

Folksam erbjuder en rad olika försäkringar såsom hemförsäkringar, försäkringar för fordon och husdjur som alla kan individanpassas. De erbjuder även pensionssparande. Hos Folksam är det förmånligt att vara helkund, det vill säga att samla sina försäkringar.

Folksam Hemförsäkringsskydd

folksam hemförsäkring hemsida

Hos Folksam kan du teckna hemförsäkringar för de flesta typer av boenden och de erbjuder fem olika hemförsäkringar:

 • Villaförsäkring
 • Bostadsrättsförsäkring
 • Hyresrättsförsäkring
 • Ägarlägenhetsförsäkring
 • Hemförsäkring för studerande

Det finns också olika tilläggsförsäkringar som du kan teckna som komplement till din huvudförsäkring för att utöka ditt skydd. Vilken typ av försäkring som passar dig beror på vilken typ av boende du har, samt om du har föremål som kräver tilläggsförsäkring. Det är som alltid viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren för att se vilken försäkring som är mest förmånlig för dig.

Här nedan kan du läsa om Folksams hemförsäkringar. Observera att när det gäller villaförsäkring se våra separata jämförelseartiklar som enbart tar upp denna försäkring.

Folksam bostadsrättsförsäkring

Hos Folksam kan du välja mellan tre olika försäkringsskydd: Bas, Mellan och Stor.

Bas

I Bas ingår exempelvis skydd för dina saker, skydd för fast inredning, bortaskydd för dina saker utanför hemmet upp till 40 000 kr och överfallsskydd. I försäkringen ingår även kristerapi, ID-stöld och ersättning vid obrukbar bostad. Allrisk (drulle) ingår ej i bas.

Mellan

I Mellan ingår alla delar i Bas-försäkringen men det ingår också utökat skydd bland annat allriskförsäkring upp till 40 000 kr. Det ingår även låsbyte och kontantförlust upp till 3 000 kr om du är över 65 år.

Stor

I Stor ingår allt som i tidigare försäkringar plus mycket mer. I Stor har du bland annat halverad självrisk på dina saker, utökat reseskydd samt låsbyte och kontantförlust oberoende av din ålder. Allrisks- och bortaskydd upp till 80 000 kr. Är du över 65 år slipper du självrisk på egendomsskador samt vid rån och överfall.

Folksam hyresrättsförsäkring

Om du hyr en lägenhet har Folksam en hyresrättsförsäkring som finns i varianterna Bas, Mellan och Stor. Oavsett typ av försäkring ingår en ersättning upp till 1,5 miljoner kr för skadad egendom.

Bas

I Bas ingår bland annat överfallsskydd, kristerapi, rättsskydd, utökat stöldskydd, ID-stöld och bortaskydd upp till 40 000 kr. Du får ersättning vid obrukbar bostad.

Försäkrio
För den som har svårt att välja mellan Bas, Mellan och Stor, se efter vilka behov du har samt möjliga tillval som kan påverka vilket alternativ som passar dig bäst.

Mellan

I Mellan ingår, förutom Basen, exempelvis allriskförsäkring upp till 40 000 kr. Det ingår även låsbyte och kontantförlust om du är över 65 år, samt bortaskydd upp till 80 000 kr.

Stor

I Stor ingår allt som i tidigare försäkringar. I Stor har du även bland annat allrisk- och bortaskydd upp till 80 000 kr, halverad självrisk för dina saker, nyvärde på elektronik samt låsbyte och ersättning vid kontantförlust oberoende av din ålder. Är du över 65 år slipper du även självrisk vid rån eller överfall.

Folksam ägarlägenhetsförsäkring

Äger du en lägenhet fullt ut och inte är med i en bostadsrättsförening så behöver du en komplett försäkring. Precis som med försäkringen för hyresrätter finns denna försäkring i tre varianter. I alla försäkringar ingår bland annat skydd för egendom, skydd för saker, överfallsskydd och reseskydd

Bas

I Bas ingår en grundläggande ägarlägenhetsförsäkring för ett förmånligt pris. Bortaskydd ersätter med upp till 40 000 kr.

Mellan

I Mellan ingår Bas-försäkringen och bland annat bortaskydd upp till 80 000 kr, allriskskydd upp till 40 000 kr samt låsbyte, kontantförlust. Du slipper dessutom att betala självrisk vid rån eller överfall om du är över 65 år.

Stor

Utöver vad som ingår i Bas och Mellan ingår även borta- och allriskskydd upp till 80 000 kr i Stor Du får ett utökat reseskydd samt låsbyte och kontantförlust oberoende av din ålder. Ingen självrisk vid rån och överfall om du är över 65 år.

 • Tänk på att Folksam erbjuder rabatt till dig som redan är kund hos dem. Ytterligare rabatt går att få om du t.ex. har ett alarm installerat.

Folksams hemförsäkring för studerande

Denna försäkring är för dig som bor i studentlägenhet eller studentkorridor. Du kan medförsäkra ytterligare person om du delar bostad med någon annan. Du kan teckna denna försäkring upp till 39 års ålder om du studerar vid en CSN-berättigad utbildning.

Försäkringen finns i tre varianter. I alla försäkringar ingår ersättning upp till 1,5 miljoner kr för skadad egendom. Med bortaskydd ersätts du med upp till 40 000 kr för Bas samt upp till 80 000 kr för Mellan och Stor. I Stor ingår även halverad självrisk, nyvärde på hemelektronik samt låsbyte och kontantförlust.

Sammanfattane tabell

Jämför Innehåll Bas Mellan Stor
Egendomsskydd (Lösöre)
Reseskydd
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Allrisktillägg (Drulle)
Olycksfallsförsäkring

Tillägg för Folksam Hemförsäkring

Folksam hemförsäkringar erbjuder flexibla hemförsäkringar genom att erbjuda tilläggsförsäkringar som passar just ditt boende och din livssituation. Några exempel på tilläggsförsäkringarna hos Folksam är:

  • Elrullstol – extra skydd för dig med elrullstol
  • Skog – för din skogsfastighet
  • Värdesak – för värdesaker med ett högre värde
  • Resklar – ett utökat reseskydd

Självrisk Folksam Hemförsäkring

De olika hemförsäkringarna kommer med olika nivåer av självrisk. Om du har Folksams hemförsäkringar Stor får du dock alltid en halverad självrisk för dina skadade föremål. I vissa försäkringsvarianter, och ibland om du är över 65 år, kan du slippa betala självrisk vid exempelvis ett rån. För mer information bör du läsa igenom förköpsvillkoren.

Rabatt Folksam Hemförsäkring

Du kan få Folksam rabatt upp till 25 % på Folksams försäkringar. Du behöver ha en hemförsäkring samt skadeförebygga hemmet.

Sammanfattning Folksam Hemförsäkring

Folksam har valt att dela in sin hemförsäkring i olika typer av boenden. Därefter finner du olika nivåer som ska passa för alla typer av behov. I och med att försäkringarna är uppdelade kommer skyddet också vara anpassat lite extra till den boende form som tecknas. Allt som allt en flexibel hemförsäkring med bra tillval för ytterligare skydd.

Recension uppdaterad: 2022-02-15

Omdöme Folksam Hemförsäkring

8 Betyg
Folksam Hemförsäkring

Folksam är ett av de största svenska försäkringsbolagen och är kända för sina flexibla försäkringar. Att erbjuda Bas, Mellan och Stor som varianter på hemförsäkringarna är inte unikt, men tillsammans med tilläggsförsäkringarna kan du skräddarsy din försäkring. Vill du att allriskförsäkring ska ingå behöver du välja Bas eller Mellan.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
8
Kundservice
9
Rabatt
7
Plus
 • Välj mellan tre varianter av hemförsäkringar efter behov
 • Täckande försäkringsskydd med Hemförsäkring Stor
 • Det finns många tilläggsförsäkringar
Minus
 • Populära skydd som låsbyte och kontantförlust ersätts ofta bara vid 65 års ålder och över
 • Kontantförlust ersätts enbart med upp till 3 000 kr
 • Drulle enbart med Mellan och Stor
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo