ICA Hemförsäkring

ica hemförsäkring omslagsbild

ICA Hemförsäkring Recension

ICA Försäkring är ett välkänt bolag som erbjuder en populär hemförsäkring. ICAs hemförsäkring ger ett bra grundskydd och är topprankad även hos den oberoende stiftelsen Konsumenternas. Till hemförsäkringen finns det också möjlighet att välja till pluspaket samt olika tillägg för att få ett skräddarsytt skydd.

När du tecknar ICAs hemförsäkring får du ett reseskydd som gäller i hela 60 dagar och du får dessutom bonus på din premie ifall du har någon typ av ICA-kort. Du ersätts med upp till 50 000 kr för cykel och dessutom ingår alltid allriskförsäkring för lösöre när du har en hemförsäkring från ICA.

ICA Hemförsäkringsskydd

Grundskyddet i ICAs hemförsäkring ger dig och din familj ett bra skydd. Bland annat så ingår en allriskförsäkring för lösöre redan i grundskyddet vilket inte är vanligt.

ica hemförsäkring hemsida

Skyddskategorierna som inkluderas i hemförsäkringen är:

  • Lösöre och allrisk för lösöre
  • Reseskydd
  • Stöld, skadegörelse och brand
  • Rättsskydd och privatansvar
  • Överfallsskydd, omställningsskydd och mobbning

Lösöre och allrisk för lösöre

Med ICAs hemförsäkring är ditt lösöre försäkrat till ett värde av 1 000 000 kr. Med lösöre menas föremål som du äger, hyr eller lånar. Dessutom ingår alltid en allriskförsäkring (drulleförsäkring) när du har en hemförsäkring från ICAs. Det innebär att du får ersättning för oförutsedda olyckshändelser, till exempel om du råkar tappa din telefon eller dator i marken.

Reseskydd

Reseskyddet i ICAs grundförsäkring gäller i hela 60 dagar. Med denna kan du få ersättning för olycka eller akut sjukdom som sker när du befinner dig utomlands. Utbetalning av ersättning kan ske vid exempelvis sjukhusvistelse och utgifter för läkemedel. Det finns även ett tillägg för resor om du vill ha ett bredare skydd.

Stöld, skadegörelse och brand

Du får också ersättning om din egendom skadas vid stöld, skadegörelse eller brand. Det är någonting som är standard i alla hemförsäkringar på marknaden. Om ditt hem skadas vid ett inbrott kan du få ersättning för det som skadas. Till viss del går det  att få ersättning för saker utanför bostaden, men inte lika mycket som för saker i bostaden.

 • Tänk på att läsa igenom aktsamhetskraven som finns i förköpsinformationen. Annars kan din ersättning sättas ned med 25 % och i vissa fall står du helt utan ersättning.

Rättsskydd och privatansvar

Rättsskyddet hjälper dig med ombuds- och rättegångskostnader vid ett tvistemål i rätten. Rättsskyddet täcker inte alla typer av tvister och du kan få mer information om vad som täcks i ditt försäkringsavtal. Privatansvarsförsäkringen innebär att försäkringen kan betala ut skadestånd som du krävs på av annan person. Om du anses skadeståndsskyldig kan ICAs hemförsäkring ersätta upp till 5 000 000 kr.

Överfallsskydd, omställningsskydd och mobbning

Du får också ersättning om du blir utsatt för exempelvis misshandel eller sexualbrott. Du kan ersättas för bland annat tandskador, medicinsk invaliditet och dödsfallsersättning med 1 000 000 kr som mest.

Försäkrio
ICA kan ge ersättning för tandskador, medicinsk invaliditet samt dödsfallsersättning med upp till 1 000 000 kr.

Omställningsskyddet gäller för dig som blivit utsatt för våld i hemmet och behöver skyddat boende eller liknande. Vid mobbning i skolan kan 10 terapitillfällen ersättas samt att du kan få en schablonersättning vid skadeståndstalan.

Jämför Innehåll Hemförsäkring
Egendomsskydd (Lösöre)
Reseskydd
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Allrisktillägg (Drulle)
Olycksfallsförsäkring Tillägg
Fast Inredning Tillägg

Tillägg för ICA Hemförsäkring

ICA har en del tillägg som du kan välja utöver grundskyddet när du väljer hemförsäkring hos dem. De har ett tillägg som kallas pluspaketet samt bostadsrättstillägg, olycksfallstillägg, golftillägg och småbåtstillägg.

Pluspaketet

I det så kallade pluspaketet får du Hem Plus och Rese Plus utöver grundskyddet. Hem Plus fördubblar maxersättningen för saker som skadas, blir stulna eller förstörda utanför hemmet. Du får också ett elektronikskydd som ger dig lägre självrisk samt minskat åldersavdrag för stationär elektronik som exempelvis tv.

Vid brand eller inbrott sänks din självrisk till 1 200 kr. Rese Plus ger dig avbeställningsskydd och ersättningsresa vid olycksfallsskador, akuta sjukdomar samt dödsfall. Du slipper också självrisken för alla skador inom reseskyddet.

Olycksfallstillägg

Detta tillägg kan ge ersättning på upp till 30 prisbasbelopp för medicinsk invaliditet samt viss ersättning vid tandskador, sjukhusvistelse eller sjukskrivning. Tillägget gäller till dagen den försäkrade fyller 70 år.

Bostadsrättstillägg

Den här försäkringen ger ett utökat skydd till dig som bor i en bostadsrätt. Den ersätter exempelvis egendom som tillhör bostadsrättsföreningen men där du är underhållsskyldig. Den ersätter dessutom fullvärdet och inkluderar din fasta inredning. Tillägget gäller även vid oförutsedda skador som du själv orsakat i din lägenhet, exempelvis vattenskada vid läckage. Självrisken ligger på 1 500 kr.

Golftillägg och småbåtstillägg

Golftillägget kan ge ersättning för skadad eller stulen golfutrustning, upp till maximalt 30 000 kr. Du kan också bli ersatt om du blir bestulen på stöldbegärliga föremål eller kontanter på exempelvis en golfklubb. Dessutom får du 1 000 kr om du gör en hole-in-one.

Småbåtstillägget innebär att din försäkring gäller även för en båt som är max 6 meter lång och med en motor på max 15 hästkrafter, även drulleförsäkring ingår för båten.

Självrisk ICA Hemförsäkring

När en skada uppstår måste du själv alltid stå för en del av kostnaden genom den så kallade självrisken. När det kommer till självrisken för ICAs hemförsäkring finns det en grundsjälvrisk på 1 500 kr. Det finns också en särskild självrisk på 20 procent av skadekostnaden, den gäller till exempel när din cykel har blivit stulen.

Grundsjälvrisk1500 kr
Allriskförsäkring1500 kr
Särskild självrisk (t.ex. cykel)20 % av beloppet

Vissa tillägg har andra självrisker, det kan du läsa om i försäkringens villkor. Allriskförsäkringen har även den en självrisk på 1 500 kr.

Rabatt ICA Hemförsäkring

När du är försäkrad med ICAs hemförsäkring kan du få ICA erbjudande, eller rättare sagt bonus för din försäkringspremie. Det gäller ifall du har något av ICAs kort, antingen medlemskort eller bankkort. Dessutom har ICA en kampanj fram till 15 maj som ger dig 250 kr extra i bonus när du köper deras försäkring. Tyvärr finns ingen samlingsrabatt eller liknande för dig som tecknar alla dina försäkringar hos ICA.

Sammanfattning ICA Hemförsäkring

Hemförsäkringen från ICA är omtyckt med genomgående bra villkor. Fördelar som att allrisk för lösöret ingår utan extra kostnad är väldigt populärt. Samma med reseskyddet som utgår till 60 dagar vilket är positivt för alla som gillar längre resor. En nackdel är att ICA inte inkluderar samlingsrabatter, däremot får ICA kunder bonus på premien och lite speciella fördelar så som ersättning för förstörd mat med upp till 5 000 kr i presentkort på ICA om din kyl eller frys går sönder.

Recension uppdaterad: 2023-05-02

Omdöme ICA Hemförsäkring

8.8 Betyg
ICA Hemförsäkring

ICA är vår vinnare i kategorin hemförsäkring. En populär hemförsäkring med ett bra grundskydd och schyssta villkor. Självrisk ligger på 1 500 kr och allriskförsäkringen (drulle) ingår utan extra kostnad. Reseskyddet gäller 60 dagar vilket är bäst av alla bolag i vår jämförelse. Bra utbud för tillägg och ett pluspaket som ger ett komplett skydd och även topprankas hos den oberoende stiftelsen Konsumenternas som jämför försäkringar regelbundet.

Försäkringsvillkor
9
Omfattning
9
Försäkringstillägg
9
Kundservice
8.5
Rabatt
8.5
Plus
 • Vårt toppval för 2023
 • Topprankad hos Konsumenternas
 • Reseskydd i 60 dagar
 • Täckande grundskydd för hemmet
 • Allriskförsäkring ingår i grundskyddet
 • Komplett skydd med Pluspaket
Minus
 • Ingen självriskreducering
 • Inga samlingsrabatter
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Jag behövde hjälp från min hemförsäkring då vårt kylskåp gick sönder. ICA gav
  mig snabbt svar och snabb hjälp! Ersättning på kontot kom redan idag en dag efter. Service och hjälp var bra och snabb. Håller tummarna att de även ska vara lika snabba ifall man behöver hjälp i framtiden. MVH Inger

 2. Fick användning av försäkringen när jag blev sjuk i Thailand (dengue feber) och hamnade på sjukhus, fick hjälp via SOS international vilket gick smidigt sen över till ICA försäkringen. Väldigt tacksam över att det gick smärtfritt och täckte allt. Har ändrat så att alla mina försäkringar finns hos ICA, hem, bil, olycksfall och betalar månadsvis med autogiro. Är super nöjd med det!

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo