If Hemförsäkring

if hemförsäkring omslagsbild

If Hemförsäkring Recension

If är ett av de vanligaste bolagen när det kommer till hemförsäkringar. If:s hemförsäkring kommer i tre olika omfattningar; Grundförsäkring, Extra och Stor. Med grundförsäkringen får du precis som det låter ett grundskydd, medan de övriga två kommer med diverse tillägg.

I If:s finns också flera tillägg och du kan bland annat välja på att addera allrisk, utökat reseskydd, special och småbåt. Försäkringen stor är heltäckande med det finns också risk för att försäkringen blir dyr om du lägger till allt för många alternativ.

If Hemförsäkringsskydd

if hemförsäkring hemsida

Grundskyddet i If:s hemförsäkring ingår i alla de tre försäkringsalternativen och innehåller:

  • Ansvars- och rättsskydd som hjälper dig ifall du hamnar i en tvist eller blir krävd på skadestånd.
  • Att dina saker är försäkrade med ett värde upp till 1,5 miljoner kr som standard, men du kan välja annat belopp vid tecknandet. Detta skydd gäller bland annat vid brand, stöld eller skadegörelse.
  • Om du skulle råka ut för ID-stöld kan du få ersättning för juridisk hjälp.
  • I grundskyddet ingår också överfallsskydd, reseskydd i 45 dagar och krishantering.

Sammanfattande tabell

Jämför Innehåll Hem Hem Extra Stor Hem
Egendomsskydd (Lösöre)
Reseskydd
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Allrisktillägg (Drulle)
Olycksfallsförsäkring

Tillägg för If Hemförsäkring

Om du väljer att teckna hemförsäkring Extra eller Stor ingår en del tillägg, men finns det även tillägg som du kan köpa utöver paketen. I dessa ingår bland annat tillägg som allrisk, utökat reseskydd, special och småbåt.

Allrisk

Allriskförsäkringen, även nämnd som otursförsäkring, är det som många kallar drulleförsäkring. Du får du ersättning för oförutsedda händelser, exempelvis ifall du råkar trampa på dina glasögon eller spilla kaffe över din dator. Detta tillägg ingår i Stor och Extra med olika maxbelopp för ersättning.

Special

Special är ett tillägg som du kan lägga till för ett specifikt föremål som är värdefullt. Det kan handla om exempelvis ett smycke eller en dyrbar samling. Special är en allriskförsäkring.

Utökat reseskydd

Utökat reseskydd är ett tillägg som ingår i hemförsäkringen Stor och där får du bland annat avbeställningsskydd, förseningsskydd och självriskbefrielse. Du kan också få ersättning om du är sjuk under mer än halva resan.

Småbåt

En annan tilläggsförsäkring du kan addera hos If är för småbåt, till exempel en rodd- eller segelbåt under en specifik storlek. Högsta ersättningsbeloppet för småbåtar är 25 000 kr.

Självrisk If Hemförsäkring

När du väljer att ha hemförsäkring från If väljer du vilken självrisk du vill ha. Som lägst går det att välja 750 kr och som mest 10 000 kr, med flera alternativ däremellan. Ju högre självrisk du har desto lägre premie betalar du.

Rabatt If Hemförsäkring

If har ett förmånsprogram där du får If:s erbjudande och rabatter. Du får en procentuell minskning på försäkringspremien i förmånsprogrammet och det avsätts pengar på ett självriskkonto om du har fler försäkringar från bolaget.

Sammanfattning If Hemförsäkring

If hemförsäkring har ett relativt enkelt upplägg med tre olika val. Därutöver fungerar tilläggen som ett extra skydd för den som har speciella behov. Överlag är If klart godkänt alternativ med både för- och nackdelar. Till exempel inkluderar reseskyddet färre dagar än andra försäkringsbolag, däremot ger If ett flexibelt utrymme för självrisker.

Recension uppdaterad: 2021-10-13

Omdöme If Hemförsäkring

7.8 Betyg
If Hemförsäkring

If:s hemförsäkring erbjuder ett bra grundskydd. Däremot behövs hemförsäkring Stor om du vill uppnå ett fullgott försäkringsskydd. En nackdel är att försäkringspremierna är relativt dyra, men priserna är individuella. Däremot är valet av självrisk flexibelt vilket är en fördel som kan hjälpa dig jämna ut försäkringspremien.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
9
Försäkringstillägg
7
Kundservice
8
Rabatt
7
Plus
 • Täckande skydd med hemförsäkring Stor
 • Du väljer själv självrisknivå
 • Tryggt och stort försäkringsbolag
Minus
 • Relativt dyra premier för Extra och Stor
 • Utökat reseskydd ingår enbart i Hemförsäkring Stor
 • Drulle ingår endast i Extra och Stor
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Kanske det sämsta hemförsäkringsbolaget där ute! Om eller snarare när något händer nekas du ersättning och vägrar att hjälpa. Kan ju hoppas att den hjälper om det börjar brinna.. men det händer väl inte så ofta.

 2. Verkligen sämst kundhantering när man är drabbad!

  Jag har blivit stämd av en juristbyrå som kräver pengar för arbete de inte gjort, och IF säger att eftersom vi haft kontakt med byrån gällande arbetsrätt så kan de inte ge något rättsskydd, så rättsskyddsförsäkringen är helt värdelös.

  Detta trots att tvisten gäller ett avtal från juristbyrån och inte har med arbetsrätt att göra.?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo