Länsförsäkringar Hemförsäkring

länsförsäkringar hemförsäkring omslagsbild

Länsförsäkringar Hemförsäkring Recension

Länsförsäkringar är ett av Sveriges äldsta och största försäkringsbolag. Länsförsäkringar har många olika alternativ att utgå ifrån baserat på din boendeform, Exempelvis villaförsäkring, bostadsrättsförsäkring eller hyresrättsförsäkring.

Hemförsäkringen är grunden i försäkringen och därefter väljer du vilken boendeform du har och vilka specifika tillägg du vill göra. Länsförsäkringar har med andra ord många alternativ att välja mellan, ett minus är dock att självrisken är något högre än många andra alternativ.

Länsförsäkringar Hemförsäkringsskydd

Försäkringen är uppdelad i tre delar där hemförsäkringen är basen för dig och din bostad. Typen av bostad styr en del av försäkringen och en del styrs av dina specifika behov samt den personligt anpassade tilläggsförsäkringen.

länsförsäkringar hemförsäkring hemsida

Hemförsäkringen

Här är det ditt lösöre, det vill säga dina ägodelar som är värdet. Allt du har inne i din bostad, möbler, köksgeråd, sovrumsmöbler, kläder och kanske arvegods som hänger på väggarna. Det är viktigt att hålla värdet uppdaterat om du plötsligt köper nytt eller får en sambo som tar med sig sina saker in i er gemensamma bostad.

Bostadsförsäkring

Nu anpassas försäkringen till den typ av bostad du har, storleken på bostad och i vilket område bostaden är belägen. Det är givetvis skillnad på att vara student och bo i studentkorridor är självklart mot att äga en bostadsrätt i centrala Stockholm.

Länsförsäkringars hemförsäkringar för olika bostadsalternativ är:

  • Villaförsäkring
  • Bostadsrättsförsäkring
  • Hyresrättsförsäkring
  • Gårdsförsäkring
  • Fritidsbostad
  • Studentbostad
 • Tänk på att det är viktigt att du väljer rätt typ av försäkring beroende på typ av boende och adderar tilläggsförsäkringar om du vill maximera ditt skydd.

Sammanfattande tabell

Jämför Innehåll Hemförsäkring
Egendomsskydd (Lösöre)
Reseskydd
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Allrisktillägg (Drulle) Tillägg
Olycksfallsförsäkring Tillägg

Tillägg för Länsförsäkringar Hemförsäkring

För att din försäkring skall bli så personligt anpassad som möjligt så har Länsförsäkringar möjlighet att komplettera din hemförsäkring med detaljerade tilläggsförsäkringar. Du kanske äger ärvda exklusiva smycken eller har ett magasin och förråd med värdefulla möbler.

De vanligaste tilläggsförsäkringarna är:

  • Reseförsäkring – reser du mycket med familjen så kan du utöka din
   reseförsäkring i tid och omfattning.
  • Smycken och samlarobjekt – värdefulla och ofta personligt viktiga för dig och din familj.
  • Hobby – tillägg i försäkringsvärdet för din hobby. Det kan vara kajak,
   cykel eller samlarobjekt.

Självrisk Länsförsäkringar Hemförsäkring

Självriskbeloppet är anpassat efter det försäkrade objektet och har ett grundvärde som fastställs i försäkringsbrevet. Utöver detta har var enskild tilläggsförsäkring ett självriskbelopp. Blir du drabbad av flera skador eller brott vid samma tillfälle dras endast en självrisk, den dyraste, för totalt alla skador.

Tyvärr uppger Länsförsäkringar inte vilka olika självrisker som det går att välja mellan.

Rabatt Länsförsäkringar Hemförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder precis som andra försäkringsbolag samlingsrabatter om du köper eller har flera försäkringar hos Länsförsäkringar. Bland annat får du som guldkund upp till 20% rabatt.

Sammanfattning Länsförsäkringar Hemförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder ett lite annorlunda upplägg när det kommer till hemförsäkring. Här utgår du från din hemförsäkring som senare ligger som grund för vilken typ av boendeförsäkring som passar ditt hem. Därefter har du eventuella tillval vilket gör att du kan skräddarsy din försäkring.

Recension uppdaterad: 2021-02-08

Omdöme Länsförsäkringar Hemförsäkring

7.6 Betyg
Länsförsäkringar Hemförsäkring

Hemförsäkringen hos Länsförsäkringar är indelad i de olika bostadstyper som finns att tillgå i en vanlig normalstor stad. Försäkringsbolaget har en bred grund att välja på och med många alternativa tilläggsförsäkringar. En nackdel är att allriskförsäkring (drulle) endast ingår som tillägg samt självriskerna är lite dyrare än många andra bolag.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
7
Kundservice
8
Rabatt
7
Plus
 • Stort basutbud med möjliga tillägg
 • Personligt anpassade hemförsäkringar
Minus
 • Självriskerna kan tyckas något höga jämfört med andra försäkringsbolag
 • Stort utbud men kan ibland uppfattas som något fyrkantiga i val och utbud
 • Allrisk (drulle) ingår endast som tillägg
5 Kommentarer
 1. Svar
  Susann Lidström mars 30, 2020 at 9:35 f m

  Lång handläggningstid hos Länsförsäkringar och bolagets handläggning upphör att svara. Ersättningsbelopp betalas inte ut.Tänker att dem pausar handläggningen utan att avslå, eller återkoppla något? Alltid en ny handläggare ska ta tag i ärendet. Tummen ner.

 2. Ett försäkringsbolag jag aldrig skulle rekommendera för någon.
  Efter att ha haft bilförsäkringar hos dem i 9 år utan några bilskador, där man snällt betalat in försäkringspremier så skiter dem fullständigt i en när man blir utsatt för skadegörelse.
  Ärendet avser en förhållandevis liten skada som enkelt och smidigt bör hanteras och där hjälp ifrån Länsförsäkringar ska vara självklar.
  Istället tar ärendet dem över 2 veckor att hantera, det är långsam pappersgång på allt, man får ingen respons i varken telefon eller mail.
  Mitt angivna vittne till skadegörelsen skickar in sitt vittnesmål som sedan inte nämns eller ens verkar behandlas hos dem.
  Bilder på skadan har skickats in 3 gånger, först ifrån mig vid skadeanmälan, sedan vid deras skadebesiktning, sedan ytterligare bilder vid en till skadebesiktning.
  Dessa bilder verkar dem knappt titta på då hela ärendet läggs ner och dem anser att skadan inte ska täckas in som skadegörelse pga en mindre vit repa i en plastdetalj på bilen i anknytning till skadan (som rent av bevisar att det är skadegörelse och inget annat). Detta antyder att deras ”experter” som klassificerar ärenden är helt inkompetenta i deras uppgift att bedöma skador utifrån bilder och endast väljer det alternativ som kostar dem minst.
  Detta ärende är helt bedrövligt dåligt hanterad av dem på alla sätt och vis.

  Håll er borta ifrån Länsförsäkringar, dom finns inte där för er när dem väl behövs.

 3. Jättetrevliga kundmotagare men skadeavdelning är total skit så räkna inte med någon hjälp eller ersättning ifall du råkar ut för något !!!!
  Rekommenderar verkligen inte länsförsäkringar som försäkringsbolag även om kanske premierna är lite lägre där !

 4. Vi har haft bil-pension-liv-villa/hemförsäkring i över 40 år hos Länsförsäkringar och aldrig tid haft några ersättningsanspråk
  Nu har vi fått en vattenskada i vårt 4 månader gamla hus och vi blir väldigt dåligt bemötta och upplever att Länsförsäkringar vill komma undan så billigt som möjligt.
  Upplever att de försöker lura oss att skriva på undermåliga kontrakt med av de anvisad hantverkare. De (LF) hotar med olika saker när vi vägrar skriva på hantverksavtalet.
  Under all kritik hur man blir behandlad, detta är Länsförsäkringar Skåne
  I nästa kommentar ska jag sätt ut namn så ni kan få höra av er och få mer info om hur detta slutar

 5. Vatten började läcka från innertaket. Öppnade taket och såg att det var från ventilationsröret vattnet kom. Varmluft från hus och torkskåp har tydligen kylts ner när det var så många minusgrader ute och rann tillbaka ner i röret. Länsförsäkringars svar: Det är inget vattenrör som orsakat läckan från taket, det ska inte vara vatten i ventilationsröret. Så vi hjälper inte dig, ingen ersättning, inte ens med fuktmätning i väggen. Tack för 10 år av inbetalningar men när det för första gången händer något och man vill ha hjälp så står man ensam som vanligt.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo