Trygg-Hansa Hemförsäkring

trygg hansa hemförsäkring omslagsbild

Trygg-Hansa Hemförsäkring Recension

Trygg-Hansa är ett av de stora försäkringsbolagen i Sverige som har funnits med under lång tid. Grundskyddet i Trygg-Hansas hemförsäkring är detsamma oavsett vilken boendeform du har och i försäkringen ingår bland annat egendomsskydd och reseskydd. 

Grundskyddet i försäkringen är tydligt och det finns möjlighet att addera tilläggsförsäkringar för den som vill ha en mer täckande försäkring. Det finns också möjlighet att ha samlingsrabatt vilket är bra, men tyvärr är också Trygg-Hansa ett av de dyrare alternativen i kategorin.

Trygg-Hansa Hemförsäkringsskydd

Grundskyddet i Trygg-Hansas hemförsäkring är detsamma oavsett vilken typ av boende du har. Dina saker är försäkrade för 1 500 000 kr, men du kan välja ett högre belopp ifall det behövs.

trygg hansa hemförsäkring hemsida

Det som ingår i grundskyddet är:

  • Reseskydd som skyddar dig ifall du skulle bli akut sjuk eller råka ut för en olycka när du är bortrest.
  • Egendomsskydd ger ersättning om dina egendomar förstörs, skadas eller blir stulna. Det gäller bland annat vid brand, stöld och läckage.
  • Överfallsskydd ger dig ersättning ifall du utsätts för exempelvis misshandel och kan även ge invaliditetsersättning.
  • Rättsskydd gäller om du hamnar i en tvist i allmän domstol kan du få ersättning för bland annat advokatkostnader.
  • Krisförsäkring gäller om du till följd av någon händelse får en krisreaktion kan du få ersättning för upp till 10 behandlingstillfällen hos terapeut eller psykolog.
  • Ansvarsförsäkring gäller om Trygg-Hansa anser att du är skadeståndsskyldig då en privatperson kräver dig på skadestånd för de din talan och kan ersätta upp till 5 miljoner kr.

Detta är ett grundskydd precis som hos de flesta andra försäkringsbolagen. Om någonting skulle hända så att du inte kan bo kvar i ditt hem är de snabbt på plats och hjälper dig samt att de betalar för annat boende åt er.

Sammanfattande tabell

Jämför Innehåll Hyresrätt Bostadsrätt
Egendomsskydd (Lösöre)
Reseskydd
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Allrisktillägg (Drulle) Tillägg Tillägg
Olycksfallsförsäkring
 • I Trygg-Hansa bostadsrättsförsäkring utlovas hjälp inom 4 timmar samt tillfälligt boende upp till 18 månader.

Tillägg för Trygg-Hansa Hemförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder också tillägg till sin hemförsäkring för dig som är i behov av ett bättre skydd. Det tillägg du kan välja mellan är:

  • Drulleförsäkring – Den ger ett skydd för vardagsolyckor som till exempel tappade glasögon.
  • Utökad reseförsäkring – Detta tillägg ger dig ett avbeställningsskydd som är ett av marknadens bästa.
  • Utökad bostadsrättsförsäkring – Detta tillägg ersätter dig till exempel vid läckage och du får även mer ersättning på grund av lägre åldersavdrag.

Självrisk Trygg-Hansa Hemförsäkring

Trygg-Hansa har ingen information angående sina självrisker på sin hemsida utan de hänvisar till ditt försäkringsbrev. Det gör det betydligt svårare att jämföra samt problematiskt med bristande transparens.

Rabatt Trygg-Hansa Hemförsäkring

Om du anlitar Trygg-Hansa som försäkringsbolag kan du få rabatt. Trygg-Hansa erbjuder en samlingsrabatt till dig som har minst två försäkringar hos dem. Som minst får du 5 procent i rabatt och som mest 20 procent. Tänk bara på att inte alla är är underlag för rabatt.

Sammanfattning Trygg-Hansa Hemförsäkring

Trygg-Hansa är ett pålitligt försäkringsbolag som erbjuder en heltäckande hemförsäkring. Hemförsäkringen utgår från ett försäkringsalternativ som sedan går att redigera och lägga till tillägg, vilket gör det enkelt att förstå. En av de stora svagheterna med Trygg-Hansa är att bolaget i jämförelse med många andra alternativ på den här sidan har ett något högt pris.

Recension uppdaterad: 2021-02-08

Omdöme Trygg-Hansa Hemförsäkring

6.8 Betyg
Trygg-Hansa Hemförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder en hemförsäkring med ett tydligt grundskydd samt möjlighet för tilläggsförsäkringar. Att det går att få samlingsrabatt om du har fler försäkringar hos bolaget är ett plus. Största nackdelen är premiepriserna som generellt är en bit över liknande hemförsäkringar från andra försäkringsbolag.

Försäkringsvillkor
6
Omfattning
6
Försäkringstillägg
8
Kundservice
7
Rabatt
7
Plus
 • Trygg-Hansa erbjuder samlingsrabatt
 • Inget åldersavdrag för elektronik vid utökad hemelektronikförsäkring
Minus
 • Generellt en av de dyrare försäkringsbolagen
 • Samlingsrabatten gäller inte alla försäkringar
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Det är det värsta bolaget som finns i försäkringsbranschen. Vi har råkat ut för en vattenskada och behöver flytta medan ett annat bolag reparerar men Trygg Hansa vägrar betala merkostnaden trots att det står i deras villkor. Har överklagat beslutet men det avslås igen. Inte att rekommendera alls. De vägrar allt. Det enda de är bra på är att ta betalt.
  Andreas Josefsson

 2. Sämsta företaget att ha att göra med. Fly medan ni kan då de endast är ute efter att lura sina kunder.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo