Jämför
Hundförsäkring

Vilken hundförsäkring är bäst? Hos Försäkrio hittar du jämförelser och omdömen av Sveriges hundförsäkringar.

Bäst Hundförsäkring

Topplista 2024

topplista-kattforsakring-Lassie

Lassie Hundförsäkring

 • Lassie är rankas på första plats i Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av hundförsäkringar 2023, men även 2022 och 2021. Trustpilot ger Lassie 4.7 av 5.0 i betyg.
 • Försäkringen har en av marknadens högsta ersättningar, hela 365 dagar i självriskperiod samt digital tillgänglighet som kundsupport alla dagar 08-21.
 • Om du arbetar förebyggande med din hunds hälsa kan du få upp till 500 kr i rabatt varje försäkringsår genom insamlade poäng i Lassies App.
hedvig-bilforsakring-topp

Hedvig Hundförsäkring

 • Hedvig har fått det billigaste priset i vår jämförelse av prisexempel på nästan alla hundraser. Hedvig Premium har fått 4.3 av 5 poäng av konsumenternas.
 • En försäkring med högt ersättningsbelopp och med genomgående tydliga och enkla villkor som passar bra till alla sorters hundraser och behov.
 • Den fasta självriskperioden är 365 dagar vilket är det högsta på marknaden. Hedvig är erbjuder även djurförsäkring utan fast självrisk vilket är stort plus.
ica försäkring topplista

ICA Hundförsäkring

 • ICA har en genomtänkt hundförsäkring där veterinärvårdsbeloppet går att ändra men villkoren är samma. Det ger flexibilitet utan att få sämre villkor vid lägre ersättningsbelopp.
 • Fördelar med ICA försäkring är bland annat att du kan byta från en annan försäkring utan karenstid, digitala veterinärbesök via FirstVet och att receptbelagd medicin ingår som skydd.
 • Har du ICA-kort ingår Stammispoäng på hela försäkringskostnaden. Har du kvar försäkringen under flera år blir denna rabatt konkurrenskraftig gentemot andra rabatter hos försäkringsbolagen.

LÄS MER 

Hundförsäkring

Om du har hund och den blir sjuk eller skadas kan ett besök hos veterinären bli en dyr historia. Därför är det viktigt att du förbereder dig innan olyckan händer för att se till att hunden kan få så bra vård som möjligt. Genom att skaffa en bra hundförsäkring ger du din hund möjlighet att få den vård som behövs utan begränsningar på grund av ekonomiska beslut.

Det finns idag ett stort flera försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. De flesta bolag erbjuder dessutom olika tillägg till grundförsäkringen. Ett vanligt tillägg till en hundförsäkring är livförsäkringen som ger dig ersättning om din hund skulle bli sjuk eller skadad så illa att den avlider eller måste avlivas.

Jämför hundförsäkringar

Företag Totalpoäng Rabatt Recension Teckna
lassie logo
9.3 av 10 Upp till 500 kr/år Kommer snart SE DITT PRIS
hedvig logo
9.1 av 10 Nej Kommer snart SE DITT PRIS
agria logo
8.5 av 10 30 % valprabatt Läs recension SE DITT PRIS
ica logo
8.5 av 10 ICA-bonus Läs recension SE DITT PRIS
svedea logo
7.8 av 10 20 % juniorrabatt Läs recension SE DITT PRIS
folksam logo
7.6 av 10 40 % valprabatt Läs recension SE DITT PRIS
sveland logo
7.1 av 10 10 % webbrabatt Läs recension SE DITT PRIS
if logo
6.6 av 10 20 % valprabatt Läs recension SE DITT PRIS
dina logo
6.4 av 10 Nej Läs recension SE DITT PRIS
 • Poängskalan är 1.0 – 10.0, där 10.0 motsvarar den bästa försäkringen. Vi har undersökt fem olika delar av försäkringen: försäkringsvillkor, omfattning, försäkringstillägg, kundservice och rabatt. Varje del betygsätts och vägs sedan samman till en totalpoäng.
 • Priset för hundförsäkringar varierar en del mellan de olika försäkringsbolagen, framförallt när det gäller olika hundraser. Enklaste sättet att få svar på vilket bolag som du ska teckna din försäkring hos är genom att jämföra bolagen och de försäkringar de erbjuder samt klicka vidare på "Se ditt pris" för att få ett prisförslag från försäkringsbolaget.

Jämför hundförsäkring

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta en försäkring som täcker ditt behov både vad gäller pris och täckningsgrad. Det gör du när du jämför hundförsäkringar så att du får översikt av vad du får för skydd hos de olika bolagen och som dessutom är billig.  Om du har en tävlande hund, en aktiv jakthund eller en avelshund ställer det olika krav på din försäkring och vad du behöver. I vissa försäkringar kan du hitta jakttillägg, hos andra bolag kan du få rabatter för om du har många hundar. Därför rekommenderar vi att du jämför hundförsäkring för att få den bästa försäkringen för dig och din hund.

En försäkring som inte täcker dina behov blir dyr om något händer. Det handlar om att hitta den mest prisvärda försäkringen och inte bara den billigaste, det viktigaste är att du får så mycket valuta som möjligt för dina pengar.

Spara tusenlappar när du jämför hundförsäkringar

Du kan faktiskt spara tusenlappar när du jämför hundförsäkringar eller t.ex. hästförsäkring då de kan skilja sig mycket i pris. Det bästa är förstås att få ett bra skydd för en så liten kostnad som möjligt. Att teckna en enkel hundförsäkring om du har en aktiv tävlingshund kan innebära att du inte får den ersättning som du behöver om något händer.

Vad kostar en hundförsäkring?

Vad en hundförsäkring kostar beror på flera faktorer så som försäkringsbelopp du väljer samt självrisk och tillägg. Därför är det alltid bra att jämföra olika försäkringsbolag för att kunna hitta den försäkring som passar dig både ekonomiskt och vilket skydd det ger. Alla försäkringsbolag erbjuder inte samma tillägg, självrisknivåer och ersättningar och därför är det alltid bäst att göra en jämförelse. Hos Försäkrio har du möjligheten att jämföra utbudet och sedan klicka vidare via ”Se ditt pris här” för att få ett exakt prisförslag.

Exempel på prisskillnader

För att ge dig ett prisexempel utgår vi från en kastrerad Labrador retriever tik som är registrerad hos SSK. Försäkringsbeloppet är på 60 000 kr med fast självrisk på 2000 kr och rörlig på 25 procent.

Premien landar på allt från 238 kr i månaden upp till 448 kr beroende på försäkringsbolag. Därför är det viktigt att du själv går in och ber om ett prisförslag för din hund som utgår från dina behov.

Billig hundförsäkring

Att hitta en billig hundförsäkring har blivit allt svårare med åren. Det finns flera anledningar men framförallt har möjligheterna inom djurvård ökat markant och därmed kostnaderna. Nya typer av röntgen, operationer och behandlingar ligger till grund för prisökningen. Men om olyckan sker blir det betydligt billigare med en hundförsäkring, som exempel från Agria kostnaden för ett svalt föremål över 30 000 kr varav Agria ersätter 24 000 kr.

Bäst hundförsäkring 2024

Vad en person anser vara den bästa hundförsäkringen är kanske helt fel för en annan hundägare. Det beror helt på vilka behov du och din hund har. För att hitta bäst hundförsäkring för dig måste du först tänka igenom vad du anser att försäkringen måste täcka, om du vill ha lång karenstid, lägre självrisk, speciella tillägg för till exempel avelshund eller andra krav på försäkringen. Vilken försäkring som är bäst för dig beror också på vilken hundras du har då det finns begränsningar för vissa hundraser samt specifika sjukdomar.

Även om det skiljer sig från person till person vilken hundförsäkring som är bäst finns det under 2024 vissa bolag som sticker ut med bra villkor. Lassie får högst poäng av Konsumenternas försäkringsbyrå under året. Bland annat har de högt maxbelopp och inga rasbegränsningar. Även Hedvig och Agria skiljer sig med hög popularitet bland kunderna och tydliga paket.

Bäst hundförsäkring 2024

 • Lassie – Höga betyg, 365 dagar självriskperiod, Upp till 500 kr rabatt
 • Hedvig – Prisvärd, Högst ersättning, Ej rasspecifika begränsningar
 • Agria – Populär bland djurägare, Olika alternativ, Valprabatt

Välj rätt hundförsäkring

På Försäkrio hittar du uppdaterad information som hjälper dig att välja rätt. Jämför i lugn och ro de olika villkoren och andra viktiga delar för att hitta den som passar dig bäst. Dessutom har du möjlighet att spara pengar genom rätt försäkring och olika rabatter. Det gäller oavsett om du har tänkt byta försäkring, teckna ny eller helt enkelt vill hålla dig uppdaterad inför framtida försäkringar.

djurförsäkring

Vad ingår i en hundförsäkring?

Det som ingår i alla hundförsäkringar är en veterinärvårdsförsäkring, alltså den ersättning du får när du behöver besöka veterinären med din hund. Försäkringsbolagen ersätter olika stora maxbelopp och vanligtvis kan du själv välja vilket belopp som ska gälla vilket i sin tur påverkar din premie. Du brukar också kunna välja mellan olika tilläggsförsäkringar, men det är inte alla som erbjuder specialtillägg. Vanligtvis handlar det om kostnader för läkemedel och liknande. Du brukar också kunna välja livförsäkring om du vill det.

Veterinärvård

Veterinärvårdsförsäkringen är grunden i din hundförsäkring och ersätter vanligtvis kostnader som undersökning, utredning och behandling av sjukdom av skada. Det finns vissa billigare veterinärvårdsförsäkringar som endast täcker olyckor men då brukar detta framgå tydligt på försäkringen. I samtliga veterinärvårdsförsäkringar på marknaden finns det också undantag för var försäkringen täcker.

familj med hund

Tilläggsförsäkringar

Olika försäkringsbolag erbjuder olika typer av tilläggsförsäkringar till din hundförsäkring och vi har valt att beskriva några av de vanligaste:

 • Reseförsäkring – ger ett extra skydd när du reser med din hund, förutom det som ingår vid veterinärvård. Avbeställningsskydd ingår vanligtvis i detta tillägg.
 • Rehabilitering – ingår i vissa försäkringspaket hos några försäkringsbolag, men finns ibland som separat tillägg. Det ger ersättning för rehabiliterande insatser om hunden varit sjuk eller varit med om en olycka.
 • Medicin – ger dig ersättning för receptbelagd medicin till din hund. Beloppet brukar ligga på en bestämd summa per år.
 • Avel – detta är ett tillägg som är mycket bra för dig som använder din hund till avel. Oftast ingår ersättning för fertilitetsutredning samt ersättning om avelsförmågan förloras. Ibland ges också försäkring till nyfödda valpar som en del av avelstillägget.
 • Användbarhet – kan till exempel läggas till för hundar som används till exempelvis jakt eller utställning. Brukar ge ersättning om de inte kan användas till det mer.

Livförsäkring

En livförsäkring är det vanligaste tillägget till en hundförsäkring. Den ger dig ersättning om din hund avlider eller måste avlivas. För att en avlivning ska ge ersättning måste en veterinärmedicinsk bedömning ligga till grund för denne. Ersättningens storlek beror på det livbelopp du försäkrat hunden för och det ska som högst matcha marknadsvärdet på din hund.

De flesta försäkringsbolagen sänker livbeloppet via årlig nedtrappning när hunden blir äldre och livförsäkringen upphör oftast vid en specifik ålder. Det beror dock på hundens ras och ditt försäkringsbolag.

Livförsäkring är kopplat till försäkringsbolaget du valt för din hundförsäkring. Det är därför bra att undersöka både veterinärvårdsförsäkringen och livförsäkringen så att den motsvarar de krav och behov du ställt.

5 saker att tänka på när du väljer hundförsäkring

1

Behov

Det är viktigt att du ser över vilka behov du har när du väljer hundförsäkring. Beroende på din hund kan det variera vilken typ av försäkring du bör ha. Bland annat ålder och ras kan spela in.

2

Begränsningar

De flesta hundförsäkringarna har begränsningar, många gånger rasspecifika. Därför är det viktigt att kolla vad som gäller för just rasen som din hund har.

3

Självrisk

Det kostar att ha hund och självrisken kan bli en dyr kostnad. Att sätta en hög självrisk ger visserligen en lägre årspremie, men kan du klara av att betala självrisken om olyckan eller sjukdomen är framme?

4

Livförsäkring

Livförsäkring är ett populärt tillägg som ger ersättning om hunden tyvärr behöver avlivas. Tänk dock på att hundens ålder spelar roll vid tecknandet av en livförsäkring, samt att ersättningen minskar med åren.

5

Tillägg

Sist men inte minst bör du tänka efter om du behöver någon typ av tilläggsförsäkring på din hundförsäkring. Det är speciellt vanligt om du har en hund som används för exempelvis jakt, tävling eller avel.

Frågor och svar om hundförsäkring

 • Vilken hundförsäkring är bäst till en gammal hund?

  För det första bör du kontrollera om det finns några ålderskrav för att få teckna hundförsäkring hos ett bolag. En del försäkringsbolag kräver ett veterinärvårdsintyg efter en viss ålder medan vissa har en åldersgräns som inte kan undantas. Läs våra recensioner för mer information om de olika bolagen, det är möjligt att försäkra även en gammal hund, särskilt om du tar över den när den är äldre. Livförsäkring är dock ett onödigt tillägg för en gammal hund då ersättningen oftast försvinner när din hund nått en viss ålder.

 • Vilken hundförsäkring ska jag välja?

  Vilken hundförsäkring du ska välja beror helt på vilket behov du har. Det är självklart bäst att jämföra försäkringar för att hitta den variant som ger dig mest värde för pengarna. Det kan bero på vilken hundras du har, om du är aktiv med din hund, om du ska ha den till avel eller om du kanske jagar med den. Fundera på vad du vill få ut av din hundförsäkring, vad du vill att den ska ersätta, vilken självrisk du vill ha och jämför sedan de försäkringsbolag som erbjuder det du vill ha till bästa pris.

Försäkrio
Logo