Agria DjurförsäkringarHundförsäkring

Agria Hundförsäkring

agria hundförsäkring omslagsbild

Agria Hundförsäkring Recension

Agria Djurförsäkring är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar, här har de ansvar för alla försäkringar när det gäller djur och är välkända på marknaden. I den här recensionen kan du läsa om deras tre olika försäkringsalternativ när det gäller hundförsäkringar. 

På Agria arbetar veterinärer för att kunna ge råd när det gäller försäkringar och för att hålla en god kontakt mellan försäkringsbolaget, veterinärbranschen och djurorganisationerna. Att de är väletablerade på marknaden ger dem en fördel av erfarenhet samtidigt som de inte alltid hänger med konkurrensmässigt när det gäller priser som nyare aktörer ofta har lyckats pressa ner mer.

Innehåll

Agria Veterinärvård

agria hundförsäkring hemsida

Agria har ett flertal olika hundförsäkringar, men har alltid veterinärvård och medicin inkluderad. I rasförsäkringen är vård- och medicin-ersättningen som högst för Agria Mini är det bara en viss nivå på veterinär- och medicinkostnader som gäller. Självriskperioden skiljer sig åt och du kan ofta själv välja ersättningsnivåer i de olika försäkringarna.

Karenstid

Agria har en karenstid som är 20 dagar för sjukdom om inget annat anges. Du får alltså ingen ersättning för sjukdomar innan denna tid är över efter att du har tecknat försäkringen.

Ålder

Med Agria får du teckna försäkringen oavsett hur gammal hunden är. Det finns många bolag på marknaden som inte tillåter hundar som är över 7-8 år.

Agria Hundförsäkringsalternativ

Agria har två olika hundförsäkringar Mini och Hundrasförsäkringen.

  • Mini – den enklaste och därmed den billigaste försäkringen. Den ersätter veterinärvård och medicin. Kan kompletteras med livförsäkring eller andra tilläggsförsäkringar.
  • Hundrasförsäkringen – den kompletta hundförsäkringen där du som hundägare får ett mer heltäckande skydd. Här ingår all veterinärvård, rehab och medicin och du har möjlighet att öka ersättningsnivån för hunden i till exempel livförsäkringen.
 • Precis som med flera andra försäkringsbolag erbjuder Agria ett par olika nivåer som är anpassade efter vilken typ av behov som ska täckas. Allt från hur sjukdomshistoriken för din hundras ser ut till vilka premiekostnader du är beredd att betala.
Jämför Innehåll Hundras Mini
Veterinärvård Ersättning 60 000 kr 120 000 kr 30 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin 6 000 kr 2 000 kr
Rehabilitering 10 000 kr
Dolda Fel *

*Förutsatt att din hund har varit försäkrad hos företaget företaget före 4 månaders ålder

Tillägg för Agria Hundförsäkring

Har du en Hundrasförsäkring så är den redan från grunden anpassad efter just din hunds ras, med både risker och fördelar. Beroende på användningsområde för hunden kan den kompletteras med extra medicin, extra rehab, trygghet och avelsförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkring har tillägg som:

  • Agria Medicin
  • Agria Rehab
  • Agria Avel Guld/Silver Veterinärvård
  • Agria Valpkullsförsäkring
  • Agria Trygghetsförsäkring

Tillval till Agria Mini är Trygghetsförsäkring som hjälper dig när du får problem att ta hand om din hund. Den kan täcka kostnader för hundpensionat om du blir kraftigt sjuk. Du kan även komplettera din Mini-försäkring med Mini-livförsäkring.

Självrisk hos Agria Hundförsäkring

Självrisken är det belopp du betalar hos veterinären för ingrepp, besök och medicin. Kostnaden utöver din självrisk står Agria för. Du kan styra dina försäkringskostnader genom att ha en högre självrisk och därmed få en lägre försäkringskostnad eller ha en lägre självrisk och en lite dyrare försäkringskostnad.

  • För Agria Mini är självrisken 1 500 kr plus 25 % i överstigande kostnader och riskperioden är 125 dagar.
  • Agria veterinärvård har en kortare riskperiod och du kan själv bestämma nivån på maximalt ersättningsbelopp under ett år, 30 000, 60 000 eller 120 000 kr.
  • Självrisken för Hundrasförsäkringen har valbara fasta belopp om 1200 kr, 2150 kr, 3050 kr eller 5000 kr och med två alternativ på 15 % eller 25 % för den rörliga delen. Här är riskperioden förlängd till 135 dagar.

Agria Hundförsäkringsrabatt

Agria erbjuder alltid samlingsrabatter och rabatt ett år för dig som bokar försäkring över nätet. Det finns ett flertal olika rabatter som valprabatt, Hundklubb och uppfödarrabatter och du kan kombinera flera av dem. Har du tur så kan du under ett år få nästan 50 % rabatt på dina samlade försäkringar hos Agria.

Recension uppdaterad: 2020-06-23

Omdöme Agria Hundförsäkring

7.4 Betyg
Agria Hundförsäkring

Agria är ett av de äldsta och största försäkringsbolagen för djur och är tack vare sin långa erfarenhet omtyckta bland djurägare och ett stabilt val för många. De erbjuder försäkringar som är genomtänkta och välfungerande gällande vård och ersättning. En nackdel är dock priserna som genomgående är rätt mycket dyrare än flera andra konkurrerande bolag.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Självrisk
7
Kundservice
8
Pris & Rabatt
6
Plus
 • Lång erfarenhet av hundförsäkringar
 • Stort utbud av försäkringar beroende på ras och aktivitet för hunden
 • Bra att ersättningsvärdet inte sjunker för att hunden blir gammal
Minus
 • Priset är överlag rätt mycket dyrare än hos konkurrerande försäkringsbolag
 • Uppfattas som lite gammalmodigt bolag när de kommer nya uppstickare på marknaden
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio