agria hundförsäkring omslagsbild

Agria Hundförsäkring Recension

Agria Djurförsäkring är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar, här har de ansvar för alla försäkringar när det gäller djur och är välkända på marknaden. I den här recensionen kan du läsa om deras tre olika försäkringsalternativ när det gäller hundförsäkringar. 

På Agria arbetar veterinärer för att kunna ge råd när det gäller försäkringar och för att hålla en god kontakt mellan försäkringsbolaget, veterinärbranschen och djurorganisationerna. Att de är väletablerade på marknaden ger dem en fördel av erfarenhet samtidigt som de inte alltid hänger med konkurrensmässigt när det gäller priser som nyare aktörer ofta har lyckats pressa ner mer.

Agria Veterinärvård

agria hundförsäkring hemsida

Agria har numera delat upp sin hundförsäkring i två olika alternativ. Agria Mini är deras billigaste hundförsäkring där försäkringen har fokus på det grundläggande och till ett lägre belopp. I Agrias andra alternativ som är deras hundrasförsäkring finns det fler delar inkluderade samt ett högre försäkringsbelopp.

Karenstid

Agria har en karenstid som är 20 dagar för sjukdom om inget annat anges. Du får alltså ingen ersättning för sjukdomar innan denna tid är över efter att du har tecknat försäkringen.

Ålder

Med Agria får du teckna försäkringen oavsett hur gammal hunden är. Det finns många bolag på marknaden som inte tillåter hundar som är över 7-8 år.

Agria Hundförsäkringsalternativ

Agria har två olika hundförsäkringar Mini och Hundrasförsäkringen.

  • Mini – den enklaste och därmed den billigaste försäkringen. Den ersätter veterinärvård och medicin. Kan kompletteras med livförsäkring eller andra tilläggsförsäkringar.
  • Hundrasförsäkringen – den kompletta hundförsäkringen där du som hundägare får ett mer heltäckande skydd. Här ingår all veterinärvård, rehab och medicin och du har möjlighet att öka ersättningsnivån för hunden i till exempel livförsäkringen.
 • Precis som med flera andra försäkringsbolag erbjuder Agria ett par olika nivåer som är anpassade efter vilken typ av behov som ska täckas. Allt från hur sjukdomshistoriken för din hundras ser ut till vilka premiekostnader du är beredd att betala.
Jämför Innehåll Hundras Mini
Veterinärvård Ersättning 60 000 kr 120 000 kr 30 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin 6 000 kr 2 000 kr
Rehabilitering 10 000 kr
Dolda Fel *

*Förutsatt att din hund har varit försäkrad hos företaget företaget före 4 månaders ålder

Tillägg för Agria Hundförsäkring

Har du en Hundrasförsäkring så är den redan från grunden anpassad efter just din hunds ras, med både risker och fördelar. Beroende på användningsområde för hunden kan den kompletteras med extra medicin, extra rehab, trygghet och avelsförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkring har tillägg som:

  • Agria Medicin
  • Agria Rehab
  • Agria Trygghetsförsäkring
  • Agria Avelsförsärking
  • Agria Användbarhetsförsäkring

Tillval till Agria Mini är Trygghetsförsäkring som hjälper dig när du får problem att ta hand om din hund. Den kan täcka kostnader för hundpensionat om du blir kraftigt sjuk. Du kan även komplettera din Mini-försäkring med Mini-livförsäkring.

Självrisk hos Agria Hundförsäkring

Självrisken är det belopp du betalar hos veterinären för ingrepp, besök och medicin. Kostnaden utöver din självrisk står Agria för. Du kan styra dina försäkringskostnader genom att ha en högre självrisk och därmed få en lägre försäkringskostnad eller ha en lägre självrisk och en lite dyrare försäkringskostnad.

  • För Agria Mini är självrisken 1 500 kr plus 25 % i överstigande kostnader och riskperioden är 125 dagar.
  • Självrisken för Hundrasförsäkringen har valbara fasta belopp om 1200 kr, 2250 kr, 3150 kr och med två alternativ på 15 % eller 25 % för den rörliga delen. Här är riskperioden förlängd till 135 dagar.

Agria Hundförsäkringsrabatt

Agria erbjuder alltid samlingsrabatter och rabatt ett år för dig som bokar försäkring över nätet. Det finns ett flertal olika rabatter som valprabatt, Hundklubb och uppfödarrabatter och du kan kombinera flera av dem. Har du tur så kan du under ett år få nästan 50 % rabatt på dina samlade försäkringar hos Agria.

Recension uppdaterad: 2021-02-11

Omdöme Agria Hundförsäkring

8.5 Betyg
Agria Hundförsäkring

Agria är ett av de äldsta och största försäkringsbolagen för djur och är tack vare sin långa erfarenhet omtyckta bland djurägare och ett stabilt val för många. De erbjuder försäkringar som är genomtänkta och välfungerande gällande vård och ersättning. En nackdel är att priserna som överlag dyrare än flera andra konkurrerande bolag.

Försäkringsskydd
9
Självrisk
8.5
Villkor
8.5
Rabatt och priser
7.5
Plus
 • Lång erfarenhet av hundförsäkringar
 • Stort utbud av försäkringar beroende på ras och aktivitet för hunden
 • Bra att ersättningsvärdet inte sjunker för att hunden blir gammal
Minus
 • Priset är överlag dyrare än hos konkurrerande försäkringsbolag
 • Uppfattas som lite gammalmodigt bolag när de kommer nya uppstickare på marknaden
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Ärliga åsikt är ett bedrövligt bemötande. Agria är rent lurendrejeri lovar en massa men står inte för något. Visst missnöjd för att det inte ger ersättning men varför skaffar man fförsäkringen? Välj ett annat bolag..

 2. Svar
  Sylvia Adamietz maj 5, 2021 at 4:14 e m

  Jag har haft Agria i ca 14 år och har aldrig ångrat jag valde dem från början. Jag satt och jämförde de olika bolagen i ca 1 vecka och Agria har verkligen hålla allt det sagt och lovat. Jag är ganska kunnig själv på vad man bör tänka på för att vara bra försäkrad om olyckan/sjukdomen är framme. Jag har ett personligt ombud som mycket hjälpsam och det är tryggt. Att ha mig som kund har Agria inte tjänat på då jag haft otur med div sjukdomar och jag har aldrig tvivlat att de är på min sida och har betalat ut ersättning med vändande post .

  Så tack Agria för all hjälp ni bidragit med så att jag kan ge mina djur bra vård i alla lägen och tack speciellt till dig, mitt ovärderliga ombud Kerstin.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo