ManyPets Hundförsäkring

manypets-hundförsäkring

ManyPets Hundförsäkring Recension

ManyPets slutar erbjuda försäkring i Sverige

Den 1 juli 2023 slutar ManyPets och Great Lakes med att nyteckna och förnya djurförsäkringar på den svenska marknaden. ManyPets kommer ta hand om befintliga kunder precis som vanligt framöver. Vid frågor går ManyPets att nå på telefonummer: 041-088 02 02.

ManyPets (tidigare Bought By Many) är ett nytt försäkringsalternativ i Sverige men som har funnits i England sedan 2012. Bolaget uppkom eftersom de upplevde att det fanns en frustration hos konsumenterna när det kom till djurförsäkringar. Då försäkringsbolagen på marknaden inte fullt ut tillgodosåg konsumenternas intressen. ManyPets fick 2021 högsta poäng i konsumenternas jämförelse mellan hundförsäkringar med 4.7 samt 4.5 poäng av 5 på Manypets Premium respektive Standard. 

ManyPets djurförsäkring grundar sig i åsikter från hund- och kattägare. Enligt bolaget är därmed försäkringen utformad med djurägarnas tankar kring hur en försäkring ska se ut i åtanke. På ManyPets hemsida går bland annat att läsa ”av hundägare för hundälskare”.

I den här recensionen tittar vi närmare på ManyPets erbjudande när det kommer till hundförsäkringar. En sak som utmärker sig tydligt i försäkringsvillkoren är att det är enkelt att se vad som ingår i försäkringen jämfört med många andra bolag och att det inte står så mycket i det finstilta. Försäkringsvillkoren är betydligt kortare än de flesta av konkurrenterna och påtagligt mycket lättare att förstå.

En annan del som utmärker sig är att det inte finns några rasspecifika begränsningar och att ManyPets erbjuder en fast självriskperiod på ett helt försäkringsår.

ManyPets Veterinärvård

Grunden i en hundförsäkring är veterinärvårdsförsäkringen. Denna täcker skador och sjukdomar som kräver veterinärordinerad vård. ManyPets har valt att dela upp denna i tre olika nivåer: Bas, Standard och Premium. Den lägsta nivån Bas täcker skador och sjukdomar för upp till 30 000 kr, och sedan finns även alternativen Standard 60 000 kr och Premium 140 000 kr.

Det finns också skillnader mellan försäkringsalternativen förutom ersättningsnivåer. Dessa är bland annat om försäkringen täcker tandvård, medicin, rehabilitering och beteenderubbningar. I samtliga nivåer ingår dock ett skydd om din hund behöver somna in där försäkringen täcker kostnaden för avlivning, kremering och begravning med 2 000 kr. Priset för din försäkring baseras på djurets ras, kön, ålder och vilket av dessa försäkringsalternativ som du väljer.

manypets hemsida hundförsäkring

Karenstid

Om du tecknar försäkringen för första gången så utgår en karenstid om 14 dagar innan försäkringen börjar gälla för sjukdomar. Under denna tid är du endast försäkrad mot olyckor. Karenstiden finns till för att det inte ska gå att teckna en försäkring efter att en sjukdom redan har upptäckts och på så sätt lura försäkringsbolaget.

Vid byte av försäkring från ett annat bolag så har ManyPets ingen karenstid, detta betyder att du är försäkrad från dag om du byter till försäkringen från ett annat bolag.

  • Ingen karenstid gäller för olycksfall
  • Ingen karenstid finns om du byter från en tidigare försäkring
  • 14 dagar karenstid på sjukdomar om det är första gången du tecknar en försäkring till hunden

Nytt från augusti månad är att ManyPets inte har någon karenstid för valpar som försäkras innan 16 veckors ålder och ägaren kan visa upp ett veterinärintyg som är högst sju dagar gammalt räknat från leveransdagen.

Ålder

Du kan teckna ManyPets veterinärvårdsförsäkringar från att din hund är fyra veckor.  Det finns inte heller något tak för hur gammal en hund får vara när du tecknar försäkringen om det gäller alternativen Standard eller Premium.

Det är också vanligt att det ersättningsbeloppet minskar desto äldre hunden blir med start vid en viss ålder, exempelvis att maxtaket på ersättningen minskar med 5 000 kr från och med att hunden fyller 9 år. Hos ManyPets är ersättningsbeloppet konstant oavsett hur gammal din hund är detta är viktigt eftersom sjukdoms- och skaderisken ofta ökar med åldern.

ManyPets Bas

Det mest grundläggande försäkringserbjudandet som ManyPets erbjuder hundägare är veterinärvård Bas. Alternativet är till för den som vill ha en lite enklare försäkring som inte är riktigt lika heltäckande som Standard och Premium men också billigare.

I försäkringen ingår ersättning för veterinärvårdskostnader upp till 30 000 kr. Detta inkluderar undersökning och behandling som rekommenderas av en veterinär. I försäkringen ingår tandvård vid olycksfall, dolda fel samt konsultation via FirstVet.

ManyPets Standard

Med ManyPets försäkringsalternativ Standard så får du en försäkring som ställer sig bra i jämförelser mot andra bolag både när det kommer till pris och vad försäkringen täcker.

ManyPets Standard ersätter veterinärvårdskostnader upp till 60 000 kr. Förutom att försäkringen täcker det som står med i Bas-alternativet ovan så ingår även tandvård vid sjukdom, mediciner, ordinerat foder för upp till 3 000 kr, beteenderubbningar, rehabilitering upp till 6 000 kr, Strålbehandling och cellgiftsbehandling samt MR-, CT- och scintigrafiundersökning.

 • ManyPets Standard är en av de mest populära försäkringarna på sidan. Försäkringen har ett bra pris samtidigt som det ingår mycket

ManyPets Premium

Veterinärvård Premium får du marknadens högsta försäkringsbelopp tillsammans med en av de mest täckande försäkringarna.

ManyPets Premium ersätter veterinärvårdskostnader för upp till 140 000 kr. Försäkringen täcker både det som finns med i Bas och Standard fast istället ingår ordinerat foder för 7 000 kr och rehabilitering för upp till 14 000 kr. Utöver detta ingår även en livförsäkring och skydd för om ditt djur försvinner eller blir stulet med upp till 70 000 kr.

Försäkrio
ManyPets försäkringserbjudande Standard och Premium fick högst betyg jämfört med andra hundförsäkringar som konsumenternas jämfört
Jämför Innehåll Bas Standard Premium
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 140 000 kr
MR-, CT- och scintigrafi
Tandvård Endast tandskador
Medicin
Rehabilitering 6 000 kr 14 000 kr
Dolda Fel

Tillägg för ManyPets Hundförsäkring

Utöver veterinärvårdsförsäkringen finns det också tre tilläggsförsäkringar att välja mellan. Dessa är tidigare besvär, pengarna tillbaka och livförsäkring.

Tidigare Besvär

Ett vanligt problem bland hundägare när man ska byta försäkring är att den nya försäkringen inte täcker tidigare kända skador eller sjukdomar. Detta gör att det blir väldigt svårt för hundägaren att byta försäkringsbolag.

Med försäkringstillägget tidigare besvär så får du även skydd för skador eller sjukdomar som din hund har haft de senaste 2 åren. Ersättningsbeloppet är upp till 7 000 kr men täcker inte skador som har skett de senaste 3 månaderna.

Pengar Tillbaka

Pengarna tillbaka är ett annat unikt tillägg för ManyPets. Med när du tecknar försäkringstillägget har du möjlighet att få tillbaka 20 % av årspremien om du inte har behövt använda försäkringen.

Livförsäkring

Det går att teckna ManyPets Livförsäkring fram till att din hund är 9 år. Om du har Bas så går det att få ersättning upp till 5 000 kr, med Standard upp till 10 000 kr och med Premium upp till 70 000 kr.

Livförsäkringen gäller inte längre efter att hunden har fyllt 9 år. Den täcker även om hunden försvinner, behöver somna in, eller blir stulen.

Självrisk hos ManyPets Hundförsäkring

Självrisken kan i stor utsträckning påverka hur kostsamt det kan bli om din hund råkar ut för en olycka eller sjukdom. Självrisken är vanligtvis indelad i två delar, en fast och en rörlig självrisk. Den rörliga självrisken betalas alltid vid ett veterinärbesök och är hos ManyPets 15 % eller 25 % av kostnaden.

Den fasta självrisken är ett redan fastställt belopp som betalas en gång per självriskperiod. Här går det att välja 0 kr vilket är väldigt ovanligt när det kommer till djurförsäkringar. Det går också att välja alternativet 1 500 kr och 3 500 kr. Vi uppskattar att det finns så många olika valmöjligheter eftersom det blir möjligt för kunden att själv fatta ett beslut kring vad man prioriterar mest.

Självriskperioden för den fasta självrisken är dessutom ett helt försäkringsår vilket är bland det längsta på marknaden.

  • Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

ManyPets Hundförsäkringsrabatt

Om du tecknar flera försäkringar för dina hundar hos ManyPets så ingår en samlingsrabatt om 15 %.

Recension uppdaterad: 2021-05-28

Omdöme ManyPets Hundförsäkring

9.3 Betyg
ManyPets Hundförsäkring

ManyPets är relativt nya på marknaden, men försäkringsbolaget står sig väl i förhållande till konkurrenter på marknaden. Nivåerna Standard och Premium har inget ålderstak och med den senare så får du marknadens högsta ersättningsbelopp. Utöver detta är självriskperioden för den fasta självrisken på ett försäkringsår och det är denna tillsammans med den rörliga självrisken som blir de verkliga kostnaderna om det skulle hända din hund något. Bolaget har också fått högst poäng i Konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar.

Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.4
Plus
 • Ej rasspecifika begränsningar (ovanligt)
 • Prisvärd hundförsäkring utifrån villkor som erbjuds
 • Försäkringsbeloppet sänks ej när din hund blir äldre
 • Ett försäkringsår i fast självriskperiod
 • Inget ålderstak för Standard och Premium
Minus
 • Förhållandevis nya på marknaden
 • Vissa hundraser har varit svåra att teckna online
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
4 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Mycket bra villkor, pris och bemötande. Känner mig väldigt nöjd och hoppas att det ska funka bra framöver 🙂

 2. Jämfört och Bought By Many är utan tvekan bättre i villkor och ersättning. Goodbye Agria!

 3. Hade haft försäkringen i en månad när katten blev sjuk och behövde vård på djursjukhus.
  Inga som helst problem.
  Djursjukhuset direktreglerade med ManyPets och fick besked redan dagen efter katten kunde åka hem.
  Supersnabba och en kostnad på 12000 blev istället 3000 inkl självrisk.

  Riktigt nöjd!

 4. Min hund skadade tassen och fick hjälp med direktreglering efter veterinärvårdsbesök inom en dag. Väldigt nöjd med manypets bemötande!

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo