Dina Hundförsäkring

dina försäkringar omslagsbild hundförsäkringar

Dina Hundförsäkring Recension

Dina försäkringar är ett gemensamt varumärke för flera olika försäkringsbolag. De har försäkringar som täcker en mängd olika områden och djurförsäkringar är bara en av deras inriktningar. Gällande hundförsäkringar erbjuder de ett alternativ och i den här recensionen kan du läsa mer om vilka tillägg som går att välja till. 

Försäkringen för din hund gäller i annat EU-land, Norge och Schweiz under ett helt år. Dina har som flera andra bolag både en fast och en rörlig självrisk och arbetar du med din hund i skogen är det ingen självrisk för viltskador om hunden bär skyddsväst

Dina Veterinärvård

dina försäkringar hundförsäkring hemsida

Den grundläggande veterinärvården innebär undersökning, behandling och operation utförd av veterinär. Det ingår receptbelagd medicin och förbandsmaterial upp till 10 000 kr om året, samt en rehabiliteringsdel med sjukgymnastik och behandlingar upp till 10 000 kr om året.

Karenstid

Karenstiden hos Dina är 20 dagar och under den perioden gäller inte försäkringen. Om du tecknar en ny försäkring till en valp som är under 4 månader och har ett veterinärvårdsintyg som är mindre än 7 dagar gammalt så är det dock ingen karenstid.

Ålder

Försäkringen kan tecknas från 6 veckors ålder. Innan dess ingår ofta valparna i uppfödarens försäkring för tik och valp. Försäkringen behöver tecknas innan hunden blivit 7 år gammal.

Dina försäkringsalternativ

Dina har inga olika nivåer på sin veterinärförsäkring utan ger ett lika bra skydd till alla. Däremot väljer du fast och rörlig självrisknivå eller en tilläggsförsäkring för att ge din hund en personligt anpassad försäkring. Du bestämmer själv vid tecknandet av försäkringen om du vill ha en maximal ersättning på 40 000 kr, 80 000 kr eller 120 000 kr.

Jämför Innehåll Dina Dina Dina
Veterinärvård Ersättning 40 000 kr 80 000 kr 120 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 10 000 kr 10 000 kr
Medicin 10 000 kr 10 000 kr 10 000 kr
Rehabilitering 10 000 kr 10 000 kr 10 000 kr
Dolda Fel * * *
Tandvård Tillval Tillval Tillval

*Förutsatt att du har tecknat försäkringen innan en viss ålder

Tillägg för Dina Hundförsäkring

Hos Dina försäkringar har du möjlighet att välja till olika försäkringar utöver veterinärvården för att anpassa försäkringen efter din hunds behov.

Livförsäkring

Försäkringen ger ersättning då hunden omkommer eller måste avlivas på grund av olycka eller liknande. Livförsäkringen för vissa hundraser avslutas automatiskt vid 8 års ålder och för alla hundar vid 11 års ålder.

Tandvårdsförsäkring

Försäkringen täcker medicinsk tandvård och operationer utförda av praktiserande veterinär. Tandvårdsförsäkringen innehåller vissa undantag så det kan vara bra att läsa på om denna för att veta vad som ingår och inte ingår.

Avelsförsäkring

För registrerad kennel och uppfödare finns en avelshundförsäkring att tillgå. Den skyddar din tik och kan ge ersättning för förlorad avelsduglighet om något skulle hända tiken under valpning. En trygghet för uppfödare är den dolda fel-försäkringen som kan hjälpa dig som säljer valpar och där ett medfött fel som inte kunde upptäckas innan leverans visar sig.

Självrisk hos Dina Hundförsäkring

Dina försäkringar ger dig inte alternativet att själv bestämma ersättningsnivån på din självrisk. Du har en självrisk på 2 000 kr alternativt 4 000 kr och en rörlig del som är 20 % av de överstigande kostnaderna. Självriskperioden för den fasta självrisken är fyra månader.

    • Fast självrisk: 2 000 kr eller 4 000 kr (fyra månader)
    • Rörlig självrisk: 20 %

Dina Hundförsäkringsrabatt

Dina försäkringar erbjuder rabatt på premiepriset om din hund är en kastrerad tik då risken för att det sker olyckor eller andra komplikationer minskar. Dessutom erbjuder Dina en rabatt för hunduppfödare som är upp till 30 % om du är registrerad via Svenska kennelklubben.

Recension uppdaterad: 2021-10-22

Omdöme Dina Hundförsäkring

6.4 Betyg
Dina Hundförsäkring

Dina har gjort det enkelt för dig som hundägare att välja försäkring. Försäkringsbolaget erbjuder endast ett försäkringsalternativ där det finns möjlighet att öka veterinärvårdsbeloppet och lägga till tandvård. I försäkringen ingår ett bra skydd för rehabilitering, medicin och MR/CT röntgen. Dessa har däremot en maxtak på 10 000 kr vilket är en begränsning som inte finns hos alla försäkringsbolag.

Försäkringsskydd
7
Självrisk
4
Villkor
6.5
Rabatt och priser
8
Plus
  • Enkelt upplägg av försäkringar
  • Tilläggsalternativ med bra förmåner
  • Försäkringen är bland de billigaste på marknaden
Minus
  • Rörlig självrisk utan valbara alternativ
  • Ej möjlighet till större paket med högre skydd.
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo