Folksam Hundförsäkring

folksam hundförsäkring omslag

Folksam Hundförsäkring Recension

Folksam är ett folkägt försäkringsbolag som ger återbäring till sina kunder. De erbjuder ett brett utbud av olika försäkringar, däribland deras hundförsäkring. Du kan välja mellan tre olika omfattningar på din hundförsäkring från Folksam vilket beskrivs i recensionen. 

För dig som har en hundvalp erbjuder Folksam en förmånlig hundvalpsrabatt om du tecknar försäkringen innan valpen blivit ett år. Till din hundförsäkring kan du även lägga till både livförsäkring och valpkullsförsäkring.

Folksam Veterinärvård

Det finns tre olika försäkringsalternativ när du tecknar hundförsäkring hos Folksam och det är Bas, Mellan och Stor. Veterinärvård ingår i alla tre men med olika maxersättningar.

folksam hundförsäkring hemsida

I alla tre olika hundförsäkringar ingår veterinärvård och det som skiljer de olika varianterna åt är ersättningsbeloppen. Med veterinärvård räknas undersökningar, behandlingar och vård som utförs av en veterinär. Om veterinären använder sig av förband eller läkemedel vid behandlingen ersätts även det. Du väljer dessutom själv mellan två olika fasta självriskbelopp till din hundförsäkring på Folksam.

Karenstid

Det finns en karenstid på 20 dagar som gäller vid nyteckning av försäkring till din hund, om en sjukdom skulle uppstå inom dessa 20 dagar ersätts det inte. För olycksfall finns det dock ingen karenstid.

  • Om du höjer försäkringsbeloppet gäller samma karenstid för det ökade beloppet.
  • Om du tecknar försäkringen innan din valp är 12 veckor gammal och har ett veterinärintyg finns ingen karenstid.

Ålder

Åldersgränser finns för hundförsäkring hos Folksam och den lägsta åldern för att kunna försäkra din hund är 6 veckor.

Hundförsäkring Bas

När du tecknar Hundförsäkring Bas hos Folksam får du ersättning för veterinärvård upp till 30 000 kr, samt att du kan välja mellan två självriskbelopp. Utöver det ingår akupunktur som utförs av legitimerad veterinär, skydd mot dolda fel samt tre kostnadsfria veterinärbesök i mobilen per år. I denna försäkringen ingår inte MR/CT undersökning, medicin eller rehabilitering

 • Tänk på att kostnader för veterinärbesök och vård snabbt kan springa iväg, så även om 30 000 kr låter mycket är det inte alltid tillräckligt för att täcka även enklare operationer och behandlingar.

Hundförsäkring Mellan

Allt som ingår i Hundförsäkring Bas ingår även i Hundförsäkring Mellan, dock ersätts veterinärvård upp till 60 000 kr. Utöver detta ingår även magnetröntgen (MR), datortomografi (CT) och Scintigrafi samt rehabilitering och medicin upp till försäkringsbeloppet. Även viss tandvård ingår i Hundförsäkring Mellan.

Hundförsäkring Stor

Hundförsäkring Stor är den mest heltäckande hundförsäkringen där du kan känna dig trygg med det högsta möjliga skyddet hos bolaget. I försäkringen får du ett veterinärvårdsbelopp upp till 120 000 kr samt alla delar som ingår i Mellan. Utöver detta ingår även ersättning vid kostnad för avlivning vid skada eller sjukdom, strålning- och cellgiftbehandling upp till 10 000 kr och inplantat för höftprotes.

Försäkrio
Hundförsäkring Stor är den mest heltäckande hundförsäkringen där du kan känna dig trygg med det största möjliga skyddet hos bolaget.
Jämför Innehåll Bas Mellan Stor
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 120 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering
Dolda Fel * * *

*Förutsatt att din hund har varit försäkrad hos företaget företaget före 12 veckors ålder

Tillägg för Folksam Hundförsäkring

När du skaffar hundförsäkring från Folksam finns det två tillgängliga tillägg som du kan välja mellan, det ena är livförsäkring och det andra är valpkullsförsäkring.

Livförsäkring

Oavsett vilken av Folksams tre hundförsäkringar du väljer kan du lägga till en livförsäkring utan självrisk. Om din hund skulle avlida eller behöva avlivas till följd av en sjukdom eller ett olycksfall får du ersättning. Ersättning ges också om din hund kommer bort och inte hittas, samt i vissa fall om reproduktionsförmågan skadas. Beloppet för livförsäkringen är inköpspriset och det kan höjas om hunden meriteras. Beloppet kan aldrig vara under 5 000 kr och upphör att gälla när hunden blir 10 år, samt 8 år för vissa hundraser.

Valpkullsförsäkring

Valpkullsförsäkringen tecknas av uppfödaren och innehåller Bas veterinärvård och livförsäkring samt dolda fel skydd. Försäkringen måste tecknas innan den första valpen blir levererad. Dolda fel-skyddet gäller för veterinärbesiktigade valpar.

Självrisk hos Folksam Hundförsäkring

Folksams hundförsäkring har en fast självrisk och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken finns i två alternativ som du får välja mellan, 1 800 kr och 3 000 kr. Sedan tillkommer en rörlig del som alltid ligger på 25 % av återstående skadekostnad. Om det handlar om skador orsakade av rovdjurs- eller vildsvinsskador behöver du inte betala någon självrisk. Den fasta självrisken betalas endast 1 gång per år.

  • Fast självrisk: 1 800 kr eller 3 000 kr (max 1 gång/år)
  • Rörlig självrisk: 25 %

Folksam Hundförsäkringsrabatt

Folksam erbjuder rabatt på hundförsäkringarna. Bland annat får du minst 30 % i nyteckningsrabatt för valpar som inte fyllt ett år än. Du får dessutom 10 % i samlingsrabatt om du har din hemförsäkring via Folksam. Dessutom kan du få mängdrabatt samt kastreringsrabatt för tik.

Recension uppdaterad: 2021-10-22

Omdöme Folksam Hundförsäkring

7.6 Betyg
Folksam Hundförsäkring

Folksam hundförsäkringar finns i tre olika nivåer som alla har för- och nackdelar. Populärast är Mellan och Stor som erbjuder lite mer omfattande skydd samt allmänt bättre villkor. Tilläggsförsäkring som livförsäkring är ett bra alternativ för flera hundägare. Folksam är genomgående ett tryggt val även om fokus nödvändigtvis inte ligger på just djurförsäkringar inom bolaget.

Försäkringsskydd
8
Självrisk
5
Villkor
8.5
Rabatt och priser
9
Plus
 • Tre olika omfattningar som täcker olika behov
 • Erbjuder bra rabatter framförallt till valpägare
 • Folksam erbjuder två olika tilläggsförsäkringar
Minus
 • Rörlig självrisk satt till 25 %
 • Låg högsta ålder för att teckna
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo