ICA Hundförsäkring

ica hundförsäkring omslagsbild

ICA Hundförsäkring Recension

Försäkringar kanske inte är det som ICA i första hand förknippas med men de har blivit en stark aktör på försäkringsmarknaden. För hundar erbjuder ICA ett försäkringsalternativ där du kan välja mellan olika belopp och tillägg som du kan läsa mer om här i recensionen. 

När du tecknar din hundförsäkring hos ICA har du möjlighet att välja mellan olika försäkringsbelopp, vilket gör det enkelt att få en skräddarsydd försäkring som passar just dig och din hund. Försäkringen täcker bland annat ledskador, rehabilitering över 6 000 kr samt att du får möjlighet att ansöka om ersättning för kostnader för receptbelagd medicin.

ICA Veterinärvård

ica hundförsäkring hemsida

ICA har fyra olika veterinärvårdsbelopp: 30 000 kr, 60 000 kr, 90 000 kr och 150 000 kr. Veterinärvårdsförsäkringen täcker de kostnader som veterinärvården kostar vid besök eller behandling av tidigare sjukdom eller skada. I denna försäkring kan du också ansöka om ersättning för receptbelagda mediciner till din hund. Dessutom ingår en MC/röntgen vid skada samt vid sjukdom.

Att teckna en hundförsäkring hos ICA innebär olika förmåner för dig och din hund, varav veterinärvård är en av de främsta. ICAs hundförsäkring täcker:

  • De kostnader som uppstår vid sjukdomar eller skador.
  • Det ingår en röntgen vid skada.
  • Du kan begära ersättning för receptbelagda mediciner till din hund vid behov.
  • Du får tillgång till digitala samtal samt besök till veterinär helt kostnadsfritt.

ICAs hundförsäkring erbjuder också en rehabiliteringsförsäkring helt utan extra kostnad samt fri flytträtt från andra svenska försäkringsbolag.

Karenstid

Har du en hundförsäkring sedan tidigare och byter till ICA slipper du karenstid. Din hund är försäkrad från dag ett, till det valda försäkringsbeloppet, om du byter till ICA hundförsäkring. Är din hund oförsäkrad när du tecknar hundförsäkring hos ICA gäller den utan karenstid för olycksfall, och med 15 dagars karens för sjukdom. För att slippa karenstid för en valp behöver den vara besiktigad utan anmärkning av en veterinär i Sverige, inom tolv veckors ålder och före tio dagar från leveransen.

Ålder

Försäkringen kan tecknas efter att valpen blivit sex veckor gammal, därefter har ICA ingen övre åldersgräns för att teckna försäkring.

Rehabiliteringsförsäkring

Om din hund drabbas av en skada där rehabilitering är en del av behandlingen, såsom en muskel eller ledskada, så kan denna del av din försäkring täcka en del av det extra kostnaderna (6 000 kr). Det kan handla om hundsim, hundmassage eller stretching. Detta ingår helt utan extra kostnader i din veterinärvårdsförsäkring.

Försäkringsbelopp

ICA har inom sin hundförsäkring olika alternativ för att du ska kunna anpassa försäkringen efter just din hund. Deras försäkring erbjuder två försäkringsbelopp på antingen 30 000 kr eller 60 000 kr. Ditt valda försäkringsbelopp blir det maximala belopp som du kommer att kunna få ersättning för under ett år.

 • ICA Hundförsäkring är ett av de billigare försäkringsbolagen inom hundförsäkringar. Framförallt för blandras och de vanligaste raserna så som labrador retriver, schäfer och chihuahua.
Jämför Innehåll ICA hundförsäkring
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr - 150 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering 6 000 kr
Dolda Fel *

*Förutsatt att du har varit försäkrad hos företaget sedan 4 månaders ålder

Tillägg för ICA Hundförsäkring

Liksom alla djurförsäkringar finns det tillval du kan välja att lägga till din försäkring för att den ska ge ett bättre skydd. Hos ICA kan du välja att lägga till livförsäkring.

Livförsäkring

Du kan enkelt ansöka om att teckna en livförsäkring hos ICA, förutsatt att du tecknat veterinärvårdsförsäkringen. Livförsäkringen gäller alla ID-märkta hundar och kan tecknas upp till 5 års ålder. Denna försäkring gäller bland annat om hunden avlider, springer bort eller blir stulen. Om din hund är registrerad i den Svenska Kennelklubben (SKK) är försäkringsbeloppet 15 000 kr och om den inte är registrerad i SKK ligger beloppet på 9 000 kr.

Självrisk hos ICA Hundförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaderna som du själv står för vid varje tillfälle då en skada uppstår. ICA har både en fast och en rörlig självrisk.

  • Fast självrisk: 1 500 kr, 2 500 kr eller 3 000 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Den fasta självrisken ska betalas in en gång per 130 dagars period och den rörliga ska betalas in vid varje skadetillfälle. Båda dessa avgifter kommer att påverka priset på din försäkring. En högre självrisk innebär ett lägre pris och en lägre självrisk innebär ett högre pris.

ICA Hundförsäkringsrabatt

När du tecknar din hundförsäkring hos ICA får du dessvärre inga rabatter. Istället har ICA valt att premiera sina trogna kunder med en bonus på hela din försäkringspremie varje månad. För dig som kund innebär detta att bonusbeloppet i längden blir mycket mer generöst än en engångsrabatt som många konkurrenter använder sig av.

Recension uppdaterad: 2023-10-24

Omdöme ICA Hundförsäkring

8.5 Betyg
ICA Hundförsäkring

ICAs hundförsäkring är ett populärt val där upplägget är enkelt med ett täckande försäkringsalternativ. Det går smidigt att teckna försäkringen och villkoren är relativt tydliga. Det är en försäkring där många skador kan ersättas om din hund far illa. Att rehabiliteringsförsäkringen inkluderas är ett stort plus. Hundförsäkringen är dessutom en av ICAs billigaste försäkringar.

Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
8
Villkor
8.5
Rabatt och priser
9
Plus
 • Prisvärd hundförsäkring med hög täckningsgrad
 • Jämförelsevis billig försäkring
 • Försäkringen är enkel att förstå
 • ICA-bonus för alla som är ICA-kunder
Minus
 • ICAs djurförsäkringar är inte lika etablerade som andra aktörer
 • Bonusen förutsätter att du är ICA-kund
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo