If Hundförsäkring

if omslagsbild hundförsäkring

If Hundförsäkring Recension

If är ett av Sveriges populäraste försäkringsbolag och erbjuder en mängd olika försäkringar. Fokus hos If ligger troligtvis inte på just hundförsäkringar men tre alternativ erbjuds, Hund, Stor Hund och Stor+ Hund. Här kan du läsa mer om villkor, för- och nackdelar med If hundförsäkring.

Om hundförsäkringen tecknas innan valpen hunnit fylla ett år ger If valprabatt det första året vilket alltid är en trevlig fördel. Deras prissättning för hundförsäkringarna är dock relativt dyra i förhållande till vad de täcker jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden.

If Veterinärvård

if hundförsäkring hemsida

Om din hund skadas eller blir sjuk så ersätter If kostnader för veterinärvård. Med veterinärvård menas undersökning, vård och behandling som utförs av en legitimerad veterinär. Givetvis finns det en självrisk som du måste betala, men resten ersätts av veterinärvårdsförsäkringen upp till maxbeloppet. Tidigare trappade If ner maxersättningen efter att din hund fyllt sju år, detta är nu borttaget från villkoren (gäller från feb 2020).

Karenstid

Likt många andra försäkringsbolag har If en karenstid på hundförsäkringar. De första 20 dagarna efter tecknandet gäller försäkringen enbart för olycksfall. Detsamma gäller om du inte betalar premien i tid.

Ålder

Du kan försäkra din hund när den är som yngst 6 veckor gammal. Från och med att hunden har fyllt 7 år kan den inte längre försäkras.

If Hund

I basförsäkringen för hundar på If, enbart kallad Hund, ingår veterinärvård med max 30 000 kronor per år. Utöver det ingår:

  • Magnetkameraundersökning upp till max 10 000 kr
  • Skada orsakad av rovdjur
  • Digitalt veterinärbesök – max tre gånger årligen hos FirstVet
  • Kejsarsnitt – en gång med undantag för vissa raser som inte ges ersättning
  • Dolda fel

If Stor Hund

Om du istället väljer försäkringen kallad Stor Hund ingår veterinärvård upp till max 60 000 kr, magnetkameraundersökning upp till max 15 000 kr, ersättning för två kejsarsnitt och avlivning för 3 000 kr. Utöver det ingår även medicin upp till 6 000 kr, rehabilitering upp till 6 000 kr och resor till veterinär och liknande.

If Stor+ Hund

För den som vill ha ett relativt högt ersättningsbelopp erbjuder If en hundförsäkring plus. Stor+ Hund kommer med en veterinärvårdsersättning på 90 000 kr men är i övrigt samma som Stor Hund.

Jämför Innehåll If Hund If Hund Stor
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 15 000 kr
Medicin 6 000 kr
Rehabilitering 6 000 kr
Dolda Fel * *

*Förutsatt att du har tecknat försäkringen innan en viss ålder

Tillägg för If Hundförsäkring

Det finns också några tillägg som du kan teckna till din hundförsäkring och de är följande:

 • Livförsäkring
 • Användbarhet

Självrisk hos If Hundförsäkring

Hos If kan du välja mellan tre olika självrisker när du tecknar din försäkring. Självrisken har en fast och en rörlig del där den rörliga alltid ligger på 15 %. De fasta självriskerna som du kan välja mellan är 1 500 kr, 1 900 kr och 2 700 kr. If självriskperiod sträcker sig 125 dagar. Ju högre självrisk desto billigare blir din premie.

  • Fast självrisk: 1 500 kr, 1 900 kr eller 2 700 kr
  • Rörlig självrisk: 15 %
  • Självriskperioden är 125 dagar

If Hundförsäkringsrabatt

Om du försäkringar din valp innan den är ett år gammal får du 20 % i If rabatt på försäkringen under det första året.

Recension uppdaterad: 2021-02-11

Omdöme If Hundförsäkring

6.8 Betyg
If Hundförsäkring

If erbjuder tre olika hundförsäkringar där Stor Hund och Stor Hund + sticker ut som det bättre alternativen. Flexibelt med olika självriskval och möjligheten till ett högt försäkringsbelopp är de främsta fördelarna. Försäkringspremien (bortsett från första årets rabatt) ligger i mitten bland försäkringarna i jämförelsen och det finns bolag som inte har samma beloppsbegränsningar i den priskategorin.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
8
Självrisk
6
Kundservice
7
Pris & Rabatt
6
Plus
 • Tre olika nivåer som passar olika typer av behov
 • Stor Hund och Stor hund + inkluderar ett bra skydd
Minus
 • MR/CT undersökning ingår endast i Stor och Stor + med begränsat belopp
 • Medicin ingår bara med 6000 kr i Stor och Stor +
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo