Moderna Hundförsäkring

moderna hundförsäkring logo

Moderna Hundförsäkring Recension

Moderna försäkringar är ett av nordens största försäkringsbolag. Deras hundförsäkring har etablerat sig som en av de bästa på marknaden med ett pressat pris och täckande skydd. I konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar 2021 fick hamnade Moderna Trippel bland de högsta med 4.3 av 5 poäng.

En fördel med Modernas hundförsäkring är att den innehåller veterinärvårdsförsäkring med tre kostnadsfria besök per år hos FirstVet som Moderna samarbetar med. En annan viktig fördel hos Moderna är att försäkringsbeloppet inte sänks när din hund blir äldre, vilket många andra hundförsäkringar brukar ha som villkor.

Moderna Veterinärvård

Moderna erbjuder tre olika försäkringsalternativ – Enkel, Dubbel eller Trippel. I grundnivån, Enkel, så täcks kostnader som beror på olycka eller sjukdom upp till ett belopp på 30 000 kr. Den täcker endast de mest grundläggande och MR/CT-röntgen samt medicin ingår inte. Alternativet saknar ersättning för rehabilitering och försäkringen passar bäst för hundar med låg skaderisk.

moderna hundförsäkring hemsida

Karenstid

Moderna hundförsäkring har en karenstid på 20 dygn för sjukdom.

  • Ingen karenstid gäller för olycksfall utan försäkringen gäller direkt från den tidpunkt som försäkringen tecknas.
  • Ingen karenstid om hunden är under 12 veckor med ett max 7 dagar gammalt veterinärintyg utan anmärkning.
  • En karenstid på 20 dygn gäller om hunden varit oförsäkrad omedelbart före du tecknar en försäkring.
  • Ingen ersättning betalas ut för sjukdom eller eventuella följder av sjukdom som startade under karenstiden.

Ålder

En uppskattad aspekt med hundförsäkringen är att ersättningsbeloppet inte sänks när hunden blir äldre. Det går att teckna en ny hundförsäkring från att valpen är 6 veckor till dess hunden är 8 år.

Moderna Enkel

Detta är den enklaste försäkringen precis som namnet antyder och ger en ersättning upp till 30 000 kr vid olyckor och sjukdom. Det ingår inte ersättning för till exempel röntgen eller receptbelagd medicin. Enkel är bättre än ingen hundförsäkring men gäller framförallt som ett grundskydd.

Moderna Dubbel

Detta är en mer heltäckande försäkring med ett maximalt ersättningsbelopp på 60 000 kr. Till skillnad från Moderna Enkel ingår ersättning för receptbelagd medicin och MR/CT-röntgen (7 000 kr per år). Dolda fel ingår om villkoret att hunden är försäkrad när den var 4 månader eller yngre är uppfyllt. Kostnader för rehabilitering ersätts upp till 7 000 kr per år.

 • Moderna Dubbel är en av de populäraste hundförsäkringarna på marknaden med ett bra skydd till ett relativt lågt pris jämfört med andra försäkringsbolag och villkor.

Moderna Trippel

Moderna Trippel erbjuder en chans att välja ersättningsgrad på antingen 90 000 eller 120 000 kr. MR/CT-röntgenersättning ingår till ett belopp på 15 000 kr per år. Kostnader för borttagning av mjölktänder, samt kostnader för strålbehandling och cellgifter vid cancersjukdom ingår. Om du blir sjuk och det bedöms av läkare att du inte längre kan ta hand om din hund så ersätts kostnader om din hund inackorderas på hundpensionat.

Försäkrio
Moderna Djurförsäkringars hundförsäkring har länge varit bland de populäraste hundförsäkringarna på marknaden, försäkringen hamnade även bland de högsta i Konsumenternas försäkringsbyrås jämförelse.

Ersättning på 90 000 – 120 000 kr kan låta mycket för många men verkligheten är att veterinärvård i dag kan bli väldigt dyrt. Anledningen är bland annat att det gjorts framsteg i behandlingar av olika sjukdomar som tidigare inte varit möjliga att behandla. Både Moderna Dubbel och Trippel erbjuder ett omfattande skydd och ligger i topp hos flera jämförelsesidor, bland annat hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Jämför Innehåll Bas Standard Premium
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering 7 000 kr 7 000 kr
Dolda Fel * *

*Om försäkrad före 4 mån ålder

Tillägg för Moderna Hundförsäkring

Modernas hundförsäkring erbjuder även tilläggsförsäkringar som livförsäkring och något som kallas flockförsäkring.

Livförsäkring

I Modernas livförsäkring ingår ersättning för förlorad avelsförmåga och användbarhet. Ingen självrisk gäller för livförsäkringen och den går att teckna upp till 8 års ålder. Livförsäkringen är baserad på inköpspriset och marknadsvärdet och kan kompletteras om hunden meriteras. Meriteringen kan ske på bland annat en utställning eller hundtävling.

Flockförsäkring

Flockförsäkring är ett alternativ som främst vänder sig till dig som föder upp hundar. Du kan teckna en försäkring om du äger minst 10 och max 20 hundar, ersättningsbeloppet är på 100 000 kr.

Självrisk hos Moderna Hundförsäkring

När du tecknar din försäkring måste du bestämma vilken nivå du vill ha för fast och rörlig självrisk. Självrisk är den del av veterinärkostnader som du betalar när din hund skadats eller vid sjukdom. Den består av en fast del där du antingen betalar 1 100 kr, 2 200 kr eller 4 000 kr. Denna del betalar du en gång per 180 dagar och kostnaden aktiveras vid första besöket hos veterinären. Om din hund under denna period på 180 dagar blir sjuk igen slipper du betala den fasta självrisken. En rörlig del på 15 % eller 25 % tillkommer på de kostnader som överstiger den fasta självrisken.

  • Fast självrisk: 1 100 kr, 2 200 kr eller 4 000 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Moderna Hundförsäkringsrabatt

Moderna ger 25 % rabatt på den första årspremien när du tecknar en försäkring på en valp som är under sex månader. De erbjuder samlingsrabatt på upp till 20 % om du tecknar andra typer av försäkringar hos bolaget. De erbjuder även rabatt till uppfödare och medlemmar i Svenska Kennelklubben.

Recension uppdaterad: 2021-05-09

Omdöme Moderna Hundförsäkring

9 Betyg
Moderna Hundförsäkring

Moderna hundförsäkring erbjuder framförallt en gedigen försäkring i de mer omfattande paketen. De ger ett täckande skydd med bra villkor. Den billigaste försäkringen är jämfört med konkurrenterna i samma prisnivå men ger ingen ersättning för medicin, rehabilitering och MR/CT-röntgen. Självriskperioden är på 180 dagar, vilket är längre än vad många andra försäkringsbolag har. En lång självriskperiod är en stor fördel för många hundägare.

Försäkringsskydd
10
Självrisk
8.5
Villkor
9
Rabatt och priser
8.5
Plus
 • Prisvärd hundförsäkring utifrån villkor som erbjuds
 • Försäkringsbeloppet sänks ej när din hund blir äldre
 • 180 dagar i självriskperiod
 • Snabb utbetalning av ersättning
Minus
 • Moderna Enkel har betydligt lägre skydd
 • Tidigare var självförsäkringsperioden ännu längre
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Jag har endast haft bra upplevelser med försäkringsbolaget Moderna. Jag har haft två hundförsäkringar där i många år. Aldrig krånglat samt varit snabba med handläggning och beslut. Jag har heller aldrig varit missnöjd med deras beslut eller ersättning.

  Jag kan varmt rekommendera Moderna som försäkringsbolag, till alla med hund!

 2. Jag vill varna alla för att försäkra sin hund hos Moderna. De lockar med bra priser och bra villkor. Sedan chockhöjer de priserna och försämrar villkoren tyvärr. Vår försäkring är nu mer än dubbelt så dyr som när vi tecknade den för några år sedan och de ligger melann 2000-2500 kr högre i pris för likvärdiga försäkringar hos flera av de andra stora bolagen. Tror verkligheten kommit ikapp dem och det går ut över deras kunder. Kommer aldrig mer teckna försäkring hos detta bolag.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo