Svedea Hundförsäkring

svedea omslagsbild hundförsäkring

Svedea Hundförsäkring Recension

Svedea är ett relativt nytt försäkringsbolag i Sverige som blivit konkurrenskraftiga på marknaden. För hundar erbjuder de en basförsäkring med veterinärvård. Till hundförsäkringen kan du välja olika tillägg som du kan läsa om här i recensionen.

En fördel är att Svedea har satsat på veterinär online som ingår i alla deras försäkringar och ger dig möjlighet att kontakta FirstVet för ett utlåtande. De är även särskilt förmånliga för dig som jagar med din hund. Då försäkringen bygger på ett grundalternativ där du sedan ändrar försäkringsbelopp blir det enkelt att förstå vad som ingår i försäkringen.

Svedea Veterinärvård

Svedea försäkrar alla hundar med en grundförsäkring för veterinärvård. Utöver detta finns en direkt inriktning för dig som använder din hund till jakt.

svedea hundförsäkring hemsida

Veterinärvårdsförsäkringen är Svedeas grundpaket. Här ingår alltid FirstVet, din digitala veterinär och grundpaketet gäller för alla hundar och raser oavsett ålder. Du kan teckna försäkringen från och med att din hund är 6 veckor gammal och du har samma ersättningsnivå hela hundens liv. Har du försäkrat din hund med en veterinärvårdsförsäkring före 4 månaders ålder har du stor chans att få ersättning för ett flertal utgifter så som:

  • Tandvård
  • Ledsjukdomar
  • Röntgenundersökningar
  • Till viss del plastikoperationer och tandfel

Givetvis ska anledningen till ingreppet och behandlingen alltid vara av medicinsk art. Den grundläggande veterinärvårdsförsäkringen ersätter all receptbelagd medicin som din veterinär skriver ut åt din hund.

Karenstid

Hos Svedea är hunden försäkrad från dag ett och försäkringen är därmed karensfri. Det är därför bra att tidigt grundförsäkra din hund för veterinärvård och därefter kan du när som helst komplettera med de specialförsäkringar som finns. Det finns dock undantag för dolt fel och vissa sjukdomar i karenstiden

Ålder

Du kan försäkra din hund från 6 veckors ålder, ofta har kenneln och uppfödare en försäkring för tiken och valparna som kan övergå till en veterinärvårdsförsäkring när valpen ska levereras och byta ägare. Det är viktigt att veta att för vissa delar av försäkringen såsom ersättning vid ledsjukdomar och tandvård måste du teckna en försäkring när valpen är högst 120 dagar gammal.

 • Hos Svedea väljer du vilket försäkringsbelopp (max ersättning som betalas ut från försäkringsbolaget under ett år) som du vill ha, alternativen är 30 000, 60 000 och 90 000 kr.
Jämför Innehåll
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering Tillägg Tillägg Tillägg
Dolda Fel * * *

*Förutsatt att din hund har varit försäkrad hos företaget företaget före 4 månaders ålder

Svedea Jakthundsförsäkring

Detta är en specialanpassad försäkring för dig som jagar, har ett statligt jaktkort och använder en hundras eller blandras lämpad för jakt. Veterinärvården är basen i försäkringen och inriktad mot användningsområdet jakt och har till exempel ingen självrisk vid vildsvinsskada på din hund, oavsett om den har burit skyddsväst eller inte.

Tillägg för Svedea Hundförsäkring

När du har din grundförsäkring, veterinärvården eller den rena jaktförsäkringen hos Svedea, har du sedan möjlighet att specialanpassa din försäkring ytterligare.

  • Som komplement kan du lägga till en liv- och användbarhetsförsäkring. Denna ger dig som jägare och hundägare ersättning om din hund omkommer under jakt eller får men som gör att den inte längre kan brukas som jakthund.
  • Livförsäkring kan alla teckna för sina hundar om de har en veterinärvårdsförsäkring i grunden och hunden är ID-märkt. Den gäller om din hund springer bort, måste avlivas, blir stulen eller dör under en oförutsedd händelse.
  • Rehabilitering är viktigt och Svedea har en kompletterande försäkring för att du ska kunna rehabilitera din hund på bästa sätt. Grundpaketet gäller till exempel för simning, massage och trademill som metoder efter sen-, muskel- och ledskador. Du kan köpa en Rehabilitering XL och även inkludera akupunktur, elektroterapi och laserbehandlingar för upp till 12 000 kr per år.

Självrisk hos Svedea Hundförsäkring

Svedea försäkring ger dig som kund möjlighet att påverka din självrisk när du tecknar din försäkring. Den har både en fast och en rörlig del där båda går att variera och premien anpassas efter ditt val.

  • Fast självrisk – den självrisknivå du själv väljer vid tecknandet och som blir din bas att utgå ifrån. Detta är den summa som du betalar per 130 dagar, som självriskperioden är. Denna sätter gränsen för när din rörliga självrisk ska börja gälla.
  • Rörlig självrisk – resterande del som överstiger den fasta självrisken är den summa som blir din rörliga självrisk. Är din totala självrisksumma inom den fasta självrisken blir det inget mer, i övrigt betalar du det som behövs inom ramen för din rörliga självrisk.
  • Resterande kostnader betalar försäkringsbolaget om skadan är ersättningsbar.
  • Både den fasta och rörliga självrisken påverkar priset på din försäkringspremie.

Svedea har följande alternativ för självrisk:

  • Fast självrisk: 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Svedea Hundförsäkringsrabatt

Svedea försäkringar ger rabatter och erbjudande för dig som:

  • Försäkrar du din hund innan 16 månaders ålder får du en juniorrabatt första året.
  • Är du avels- och uppfödarkund får du 30 % rabatt från första valpen.
  • Det finns möjlighet till mängdrabatt om du har fler än en hund och rabatten går i en stigande skala.
  • Kastreringsrabatt på 10 % vid en normal kastrering.
  • Samlingsrabatten på Svedea är: 3 hundar ger 10 % rabatt, med 4–7 hundar utgår 15 % rabatt, 8 hundar eller fler 20 % rabatt.
Recension uppdaterad: 2021-02-11

Omdöme Svedea Hundförsäkring

7.8 Betyg
Svedea Hundförsäkring

Svedea försäkringar är ett stabilt och etablerat försäkringsbolag med en hundförsäkring som är enkel att få en överblick på. Priserna ligger i det bättre spannet av bolagen vi har undersökt även om det finns alternativ där exempelvis rehabilitering ingår och självriskperioden är längre i samma prisklass.

Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
7
Villkor
8.5
Rabatt och priser
7
Plus
 • Riktar sig direkt till aktiva hundägare såsom jägare
 • Rehabförsäkring XL är ett heltäckande rehab komplement
 • Ligger bra i pris jämfört med många bolag
Minus
 • Begränsningar för olika hundraser
 • Avsaknad av tillägg för hundar som används inom andra områden än jakt
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo