Sveland Hundförsäkring

sveland omslagsbild hundförsäkring

Sveland Hundförsäkring Recension

Sveland djurförsäkringar är ett kundägt försäkringsbolag. Grundtanken är att kunderna hjälper varandra att betala dyra kostnader som rör allas husdjur, så om din hund inte är i behov av ett veterinärbesök kan pengarna du betalar in gå till någon annan som behöver det. Sveland erbjuder flera olika hundförsäkringar som står beskrivna nedan i recensionen. 

När det gäller hundförsäkringar har Sveland satsat på att ge möjlighet att välja olika försäkringstillägg för att du ska kunna anpassa just din försäkring. Det finns flera olika valmöjligheter beroende på vad du och din hund har för behov.

Sveland Veterinärvård

sveland hundförsäkring hemsida

Att teckna din hundförsäkring hos Sveland är inte bara enkelt, det är också en trygghet för dig som hundägare och kommer med flera förmåner. Du får exempelvis tre fria veterinärbesök hos FirstVet när du tecknar din hundförsäkring. Du får två olika ersättningsnivåer som gäller vid olycksfall och sjukdom.

Karenstid

Karenstiden hos Sveland är 20 dagar utom vissa undantag. Om tecknar försäkringen för en valp upp till fyra månaders ålder och inom tio dagar från köptillfället med ett läkarintyg som inte är äldre än 7 dagar så tillkommer ingen karenstid.

Ålder

Hos Sveland kan du teckna din hundförsäkring så snart valpen blivit 6 veckor gammal. Hundförsäkring Maximal har en högsta ålder på 7 år för den som ska teckna försäkringen. Redan försäkrade hundar kan fortsätta att ha försäkringen.

Hundförsäkring Maximal

Denna hundförsäkring garanterar Sveland själva är deras bästa. Försäkringen erbjuder ett högt ersättningsbelopp, 140 000 kr, vid både skador och sjukdom, samt att både medicin och rehabilitering ingår för upp till 10 000 kr vardera.

Hundförsäkring Favorit

Denna hundförsäkring ger hundar ett bra skydd vid ett olyckstillfälle eller när en sjukdom upptäcks. Du får själv anpassa ersättningsnivån till 20 000 kr, 40 000 kr,  60 000 kr, 80 000 kr och 100 000 kr samt välja hur hög självrisk du vill ha, dessutom får valpar och unghundar upp till 20 % rabatt på Favorit-försäkringen. Den kan även förbättras med de tillägg som Sveland erbjuder.

Hundförsäkring Olycksfall

Denna försäkringen är en av de billigaste på marknaden och är enbart inriktad på olyckor och inte sjukdomar. Ersättningsnivån är 20 000 kr per år och minskar inte med åldern. Det går att lägga till tilläggsförsäkringar för att komplettera denna.

Hundförsäkring Special

Sveland special är en lite billigare försäkring som täcker olyckor men också täcker 10 av de vanligaste sjukdomarna för hundar så som tumörer och urinsten. Till Sveland special finns många tillägg för den som vill utöka försäkringen men tänk på att grunden inte har ett fullt skydd för sjukdomar.

Jämför Innehåll Maximal Favorit Olycksfall Special
Veterinärvård Ersättning 140 000 kr 20 000 kr - 100 000 kr 20 000 kr 20 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin 10 000 kr Tillägg Tillägg Tillägg
Rehabilitering 10 000 kr Tillägg Tillägg Tillägg
Dolda Fel * *

*Förutsatt att du tecknat försäkringen innan en viss ålder

Tillägg för Sveland Hundförsäkring

Hos Sveland kan du lägga till en livförsäkring som ersätter om hunden avlider och/eller behöver avlivas. Du kan också lägga till medicin och rehabilitering i Favorit-försäkringen. Utöver detta kan du teckna specialanpassade försäkringar för jakthundar, kennel och flock. Du kan också lägga till Hundförsäkring Olycksfall samt Hundförsäkring Special, som båda riktar sig till personer som nöjer sig med ett mindre ekonomiskt och täckande skydd. Sist men inte minst kan även personolycksfall tecknas, vilket innebär ersättning om hunden skadar sin vårdare.

Självrisk hos Sveland Hundförsäkring

Oavsett försäkringsnivå kan du alltid välja önskad självrisk hos Sveland. Den lägsta möjliga självrisknivån är 1 800 kr i fast avgift och 15 % rörlig. Den högsta självrisknivån är 4 900 kr i fast avgift och 25 % rörlig. Den fasta avgiften betalas var 125 dag och den rörliga betalas vid varje veterinärbesök.

    • Fast självrisk: 1 800 kr, 2 700 kr eller 4 900 kr (125 dagar självriskperiod)
    • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Sveland Hundförsäkringsrabatt

Sveland erbjuder 5 % för varje skadefritt år upp till 20 % samt en webbrabatt på 10 % om försäkringen tecknas på webben.

Recension uppdaterad: 2021-05-24

Omdöme Sveland Hundförsäkring

7.1 Betyg
Sveland Hundförsäkring

Sveland är ett försärkingsbolag med tydligt fokus på djur vilket är positivt. Hundförsäkring Maximal och Favorit är två genomtänkta försäkringar men som kommer med ett högt premiepris. Större flexibilitet gällande självrisk efterfrågas även om det finns två fasta alternativ.

Försäkringsskydd
7
Självrisk
7
Villkor
7
Rabatt och priser
7.5
Plus
  • Anpassade hundförsäkringar
  • Högt försäkringsbelopp via Maximal
Minus
  • Dyra försäkringspremier
  • Få val gällande självrisk
  • Går inte att teckna försäkring om hunden är över 7 år
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
  1. Inte nöjd alls, har haft Svealand i över 15 år men på sistone har de inte agerat bra i samband med vård av skadad hund. Kommer byta så snabbt jag kan!

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo