Accept Inkomstförsäkring

accept försäkringar omslagsbild

Accept Inkomstförsäkring Recension

Accept erbjuder inkomstförsäkring till alla, oberoende av vilken a-kassa du tillhör. I denna recension går vi igenom deras tre olika inkomstförsäkringar till privatpersoner beroende på om du är anställd, egen företagare eller redan har en inkomstförsäkring via ditt fackförbund.

Med en inkomstförsäkring får du extra pengar då a-kassan har ett maxtak för ersättningen. Det ger dig en trygghet om du skulle bli arbetslös då du kan få en ersättning för att få en utbetalning mer i storleken av din vanliga lön tack vare inkomstförsäkringen. Med Accept får du 300 ersättningsdagar samt att det även finns tilläggsförsäkringar. Kvalifikationstiden är 12 månader precis som med a-kassan och du behöver inte vara med i ett fackförbund.

Accept Inkomstförsäkring

accept försäkringar hemsida

Med en inkomstförsäkring från Accept får du ekonomisk ersättning om du skulle förlora ditt arbete. Har du en bruttolön på över 25 000 kr förlorar du mycket per månad om du blir arbetslös, då a-kassan enbart ersätter 80 % upp till 25 025 kr per månad. En a-kasseperiod är 300 dagar och vanligtvis ger en inkomstförsäkring enbart ersättning i 120 dagar. Dock är Accept annorlunda och låter dig välja själv om du vill ha ersättning i 120 dagar eller så många som 300 dagar.

 • 300 dagar motsvarar ungefär 13 månader och ger dig därmed över ett års ekonomisk trygghet även vid arbetslöshet.
 • En fördel med Accept inkomstförsäkring är att dem låter dig välja ersättningsperiod. Här finns alternativ från 120 till 300 dagar.

Accepts olika inkomstförsäkringar

Accept erbjuder mer än en inkomstförsäkring beroende på vilken anställningsform du har samt beroende på om du har en facklig inkomstförsäkring.

Inkomstförsäkring anställd

Accepts inkomstförsäkring för anställda passar dig som är tillsvidareanställd och bor och jobbar i Sverige, samt om du har en lön på över 33 000 kr per månad. A-kassan ersätter enbart inkomster upp till drygt 25 000 kr och med den här inkomstförsäkringen kan du få ut mer om du blir arbetslös. Du kan välja mellan en ersättning som gäller i 120 dagar eller i 300 dagar. Den täcker det som överstiger ersättningen från a-kassan med 80 % de första 200 dagarna och 70 % de efterföljande 100 dagarna.

För att teckna försäkringen måste du uppfylla en del krav:

  • Du måste ha varit tillsvidareanställd i minst 12 månader och omfattas av LAS.
  • Du måste bo och arbeta i Sverige, samt vara med i en svensk a-kassa.
  • Du får inte vara 55 år eller äldre samt att du inte får ha haft a-kassa de senaste två åren.
  • Det finns också en kvalifikationstid på 12 månader.
  • Inte har fått a-kassa de senaste två åren.
  • Du får inte ersättningen om du säger upp dig själv.

Inkomstförsäkring egenföretagare

Accept har ett eget erbjudande som är specifikt framtaget till egenföretagare. Försäkringen gäller vid ofrivillig arbetslöshet inte om du har sålt företaget eller sagt upp dig själv.

Med Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare kompletterar du din a-kassa med 80 % i ersättning av tidigare inkomst de första 200 dagarna och 70 % därefter i 100 dagar. För att kvalificera till inkomstförsäkringen finns det vissa krav som gäller för egenföretagare. Bland annat får företaget du jobbar på inte ha haft en betalningsanmärkning och kvalifikationstiden är 18 månader.

Du kan teckna inkomstförsäkringen oavsett om du driver företaget som ett aktiebolag, handelsbolag, enskild firma, eller kommanditbolag. Det går att teckna försäkringen oavsett om du är anställd eller VD.

Inkomstförsäkring akademiker

Akademiker har oftast en högre lön än 25 000 kr per månad och därför passar det bra för akademiker att teckna en inkomstförsäkring hos Accept. Det kan göra en stor skillnad för dig rent ekonomiskt ifall du skulle råka ut för arbetslöshet.

Plusförsäkring för dig med facklig inkomstförsäkring

Om du redan har en inkomstförsäkring via ditt fackförbund kan du teckna Accepts plusförsäkring som ett extra skydd. Du kan med denna plusförsäkring utöka den fackliga inkomstförsäkringen till att gälla i 300 dagar, vilket blir olika länge beroende på hur länge du får ersättning från din fackliga inkomstförsäkring.

Vad kostar en inkomstförsäkring hos Accept?

Det finns ingen given premie för inkomstförsäkringen hos Accept utan den räknar du ut på Accepts hemsida med ditt personnummer, din månadslön, utbildningsnivå samt vilken a-kassa och vilket fackförbund du är med i. Det är enkelt att räkna ut månadspremien både för 120-dagars ersättningen och för ersättningen som varar i 300 dagar.

Tillägg för Accept Inkomstförsäkring

Tillägget som finns tillgängligt hos Accept ger dig inte mer pengar utan det är en uppsägningstvistsförsäkring. Den ger samma skydd som facket kan ge dig vid en uppsägning, för 60 kr per månad. Kvalifikationstiden för denna försäkring är 6 månader och försäkringen gäller för arbetstvister. Om du hamnar i rättegång på grund av uppsägning får du hjälp med advokatkostnader samt att du får fri rådgivning av Accepts experter. Självrisken för uppsägningstvistsförsäkringen är 20 % av kostnaderna för hjälpen.

Auranest – för att hitta nytt jobb

När du har en inkomstförsäkring från Accept kan du även få hjälp med att komma tillbaka ut i arbetslivet. Accept samarbetar med IT-tjänsten Auranest för att du snabbare ska kunna hitta ett nytt arbete. Även om du har en inkomstförsäkring är det inte roligt att gå arbetslös under en längre period och därför vill Accept erbjuda hjälpa med detta. Du får använda Auranest tjänster kostnadsfritt i ett år och de hjälper dig att hitta ett arbete.

Det finns också en kundtjänst som du kan nå via telefon, mejl och brev samt att det finns svar på vanliga frågor och svar på hemsidan.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme Accept Inkomstförsäkring

7.8 Betyg
Accept Inkomstförsäkring

Accept erbjuder en bra inkomstförsäkring som ger dig ersättning upp till 300 dagar om du har behov av det. Denna inkomstförsäkring passar för dig som är anställd eller egenföretagare med över 33 000 kr i lön per månad. Premien är individuell beroende på din inkomst samt vilken a-kassa du tillhör. Accept erbjuder inkomstförsäkring till alla som är med i en svensk a-kassa.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
9
Försäkringstillägg
7
Kundservice
8
Pris
7
Plus
 • Bra val för dig med lön som överstiger 33 000 kr per månad
 • Du kan teckna en inkomstförsäkring som gäller i hela 300 dagar
 • Du kan teckna en tilläggsförsäkring som hjälper dig vid tvister
 • Ett bra komplement till a-kassan
Minus
 • Premierna är individuella vilket gör de svåra att jämföra
 • Ej anpassat för låginkomstagare
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. En av de bättre komplementen på marknaden. Speciellt för oss som har en lite högre lön. Tycker Accept varit kanon i mitt fall.

  // Hans Lindström

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo