agria omslag kattförsäkring

Agria Kattförsäkring Recension

Agria är dotterbolag till Länsförsäkringar och är ett klassiskt bolag när det kommer till djurförsäkringar. För katter erbjuder de en kattförsäkring som anpassas efter bland annat kattens ras och ålder. I den här recensionen kan du läsa mer om Agrias kattförsäkring och vilka villkor som gäller. 

Fördelarna med Agria är att de bland annat erbjuder fria samtal till veterinär, högt ersättningsbelopp, och har ett flertal rabatter. En nackdel är tyvärr att deras alternativ är dyrare jämfört med flera andra försäkringsbolag.

Innehåll

Agria Veterinärvård

agria djurförsäkring hemsida

Det som Agria erbjuder är en specialanpassad kattrasförsäkring som är säker och omfattande för din katt. Du får ersättning för veterinärbesök, där du i vissa fall kan behöva ett intyg från besöket. Dessutom är medicin och rehab inkluderat om du har tillägg, likaså kostnadsfria samtal till veterinär om du har frågor som rör din katt.

Karenstid

Agrias försäkring har en karenstid om 20 dagar med vissa undantag.

Ålder

Agria försäkrar din katt från och med det att den blivit sex veckor gammal, därefter finns det ingen åldersgräns.

Agria Kattförsäkringsalternativ

Agria erbjuder är specialanpassade försäkringar baserat på vad din katt har för behov. Dessa är uppdelade i olika steg och innebär olika kostnader beroende på ras, ålder samt tidigare eventuella skadekostnader. Katter under 4 månader samt ID-märkta katter får rabatt. Katter som får kattförsäkring tidigt i livet får en billigare premie medan katter över 7 år innebär ett seniortillägg. Det som slutligen skiljer de olika försäkringarna samt tilläggen åt är hur mycket de ersätter, hur mycket du behöver betala i premier och hur mycket du betalar i självrisk.

Veterinärvårdsförsäkring

Ett av dessa specialanpassade alternativ är veterinärvårdsförsäkring, som skyddar dig och din katt mot kostnader som rör veterinärbesök. Det kan exempelvis handla om att din katt behöver undersökas vid misstänkt sjukdom eller behöver behandlas av en veterinär som en följd av en olycka eller sjukdom.

Livförsäkring

Agria erbjuder även en livförsäkring som du kan teckna för din katt vilket ger dig ersättning när katten dör oavsett om det sker av naturliga orsaker eller avlivning.

 • Tänk på att olika kattraser kan ha väldigt blandad sjukdomshistorik där vissa problem förekommer oftare än hos andra vilket kan spela roll gällande vilken försäkring som passar bäst.
Jämför Innehåll Agria
Veterinärvård Ersättning 25 000 - 120 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin 6 000 kr / 10 000 kr
Rehabilitering 6 000 kr / 10 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL) Tilläggsförsäkring

Tillägg för Agria Kattförsäkring

Det finns också flertalet tillägg du kan addera till din kattförsäkring, om detta är något du är i behov av.  Dessa tillägg är TR (tandvård), medicin, avelsförsäkringar och trygghetsförsäkring.

TR/FORL

Denna tilläggsförsäkring täcker tandsjukdomen TR/FORL och ger ersättning upp till 8 000 kr/år och gäller för behandling av sjukdomen.

Medicin

Med detta tillägg får du ersättning med 6 000 kr/år för receptbelagda mediciner.

Agria Trygghet

Det här är en trygghetsförsäkring som ger dig ekonomisk hjälp om du skulle bli sjuk och måste ha din katt på kattpensionat eller om du måste ställa in en resa. Den är helt utan självrisk.

Avelsförsäkring

Agria erbjuder försäkringar om du använder din katt för avel. Det finns Agria Avel Veterinärvård och Agria Avel Liv, vilka täcker specifikt för avel och situationer som kan uppstå.

Självrisk hos Agria Kattförsäkring

Självrisken kan du själv påverka hur mycket du vill betala genom att kombinera Agrias rörliga kostnader med de fasta. Den fasta självrisken ligger mellan 1 200 kr och 5 000 kr, beroende på vilken försäkring du har, och gäller 135 dag oavsett veterinärbesök. Den rörliga självrisken betalas vid varje veterinärbesök som du sedan får ersättning för om den överstiger den fasta självrisken. De rörliga självriskerna ligger på 15 % eller 25 %, baserat på individuellt val av försäkring.

Fast självrisk: 1 200 kr, 2 050 kr, 2 150, kr eller 5 000 kr

Rörlig självrisk: 15% eller 25%

Livförsäkringen samt trygghetsförsäkringen är fria från självrisk.

Agria Kattförsäkringsrabatt

Agria erbjuder ett par olika typer av rabatter för dig som är kattägare.

  • Rabatt för kattungar – Om du försäkrar din kattunge innan den blivit fyra månader får du 30 % rabatt på priset det första året, rabatten registreras automatiskt.
  • Rabatt på webben – Om du köper din kattförsäkring på webben får du 10 % rabatt som även den registreras automatiskt.
  • Rabatt genom kattklubb – Om du är medlem i SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund), får du 10 % på din kattförsäkring.
  • Rabatt på huskatter – Om du har en ID märkt huskatt/bondkatt/blandras får du 10 % rabatt på din kattförsäkring.

Du kan också få en självriskbonus, vilken blir giltig om din katt varit skadefri under minst två år innan en olycka dyker upp, bonusen kräver att veterinärkostnaderna överstiger vald självrisk. Du får minst 300 kr efter två skadefria år.

Recension uppdaterad: 2020-06-23

Omdöme Agria Kattförsäkring

7.4 Betyg
Agria Kattförsäkring

Agria kattförsäkring är den vanligaste av de olika försäkringarna på marknaden. Deras nya upplägg gör den betydligt enklare att skräddarsy vilket är en fördel. Med rätt tillägg är Agria ett tryggt val som dessutom erbjuder ett par bra rabatter. Nackdelen är priset, Agria är inte direkt kända för att vara det mest ekonomiska alternativet däremot finns skyddet där för din katt.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Självrisk
7
Kundservice
8
Pris & Rabatt
6
Plus
 • Tilläggsförsäkring för TR (FORL)
 • Möjlighet att skräddarsy försäkringen efter dina behov
 • Ingen åldersgräns efter sex veckor
 • Erbjuder flera olika typer av rabatter
Minus
 • Priset är jämförelsevis relativt dyrt
 • Agria måste själva godkänna många behandlingar i förväg.
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio