agria omslag kattförsäkring

Agria Kattförsäkring Recension

Agria är dotterbolag till Länsförsäkringar och är ett klassiskt bolag när det kommer till djurförsäkringar. För katter erbjuder de en kattförsäkring som anpassas efter bland annat kattens ras och ålder. I den här recensionen kan du läsa mer om Agrias kattförsäkring och vilka villkor som gäller. 

Fördelarna med Agria är att de bland annat erbjuder fria samtal till veterinär, högt ersättningsbelopp, och har ett flertal rabatter. En nackdel är tyvärr att deras alternativ är dyrare jämfört med flera andra försäkringsbolag.

Agria Veterinärvård

agria djurförsäkring hemsida

Agria har ändrat sitt försäkringsutbud när det kommer till kattförsäkringar och idag går det endast att välja kattrasförsäkringen men med olika försäkringsbelopp och tillägg. Detta gör att det är enkelt att få en överblick på vad som ingår i försäkringen. För prisjämförelse rekommenderar vi Tryggvi som gjort ett bra jobb med att jämföra kattförsäkringar och priser.

Karenstid

Agrias försäkring har en karenstid om 20 dagar med vissa undantag.

Ålder

Agria försäkrar din katt från och med det att den blivit sex veckor gammal, därefter finns det ingen åldersgräns.

Agria Kattrasförsäkring

Agria har idag bara ett försäkringsalternativ att välja och detta är kattrasförsäkringen. Denna går att välja med beloppet 30 000 kr och 120 000 kr med olika självrisk. I Agrias kattrasförsäkring ingår det grundläggande som bör finnas med i en kattförsäkring och lite därtill. I försäkringen så ingår bland annat:

  • Medicin
  • Rehabilitering
  • Videosamtal med veterinär
  • Dolda fel
  • Viss tandvård
  • Magnetröntgen
  • Strålning och cellgift
 • Tänk på att vissa behandlingar och undersökningar måste godkännas i förväg av Agrias egna veterinärer och beloppet som försäkringen täcker avgörs till viss del av kattrasen
Jämför Innehåll Agria
Veterinärvård Ersättning 30 000 - 120 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin 6 000 kr eller 10 000 kr (bereoende på ras)
Rehabilitering 6 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL) Tilläggsförsäkring

Tillägg för Agria Kattförsäkring

Det finns också flertalet tillägg du kan addera till din kattförsäkring, om detta är något du är i behov av.  Dessa tillägg är TR (tandvård), avelsförsäkringar och trygghetsförsäkring.

TR/FORL

Denna tilläggsförsäkring täcker tandsjukdomen TR/FORL och ger ersättning upp till 8 000 kr/år och gäller för behandling av sjukdomen.

Agria Trygghet

Det här är en trygghetsförsäkring som ger dig ekonomisk hjälp om du skulle bli sjuk och måste ha din katt på kattpensionat eller om du måste ställa in en resa. Den är helt utan självrisk.

Avelsförsäkring

Agria erbjuder försäkringar om du använder din katt för avel. Det finns Agria Avel Veterinärvård och Agria Avel Liv, vilka täcker specifikt för avel och situationer som kan uppstå.

Självrisk hos Agria Kattförsäkring

Självrisken kan du själv påverka hur mycket du vill betala genom att kombinera Agrias rörliga kostnader med de fasta. Den fasta självrisken ligger mellan 1 200 kr och 5 000 kr, beroende på vilken försäkring du har, och gäller 135 dag oavsett veterinärbesök. Den rörliga självrisken betalas vid varje veterinärbesök som du sedan får ersättning för om den överstiger den fasta självrisken. De rörliga självriskerna ligger på 15 % eller 25 %, baserat på individuellt val av försäkring.

Fast självrisk: 1 200 kr, 2 050 kr, 2 150, kr eller 5 000 kr

Rörlig självrisk: 15% eller 25%

Livförsäkringen samt trygghetsförsäkringen är fria från självrisk.

Agria Kattförsäkringsrabatt

Agria erbjuder ett par olika typer av rabatter för dig som är kattägare.

  • Rabatt för kattungar – Om du försäkrar din kattunge innan den blivit fyra månader får du 25 % rabatt på priset det första året, rabatten registreras automatiskt.
  • Rabatt på webben – Om du köper din kattförsäkring på webben får du 10 % rabatt som även den registreras automatiskt.
  • Rabatt genom kattklubb – Om du är medlem i SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund), får du 10 % på din kattförsäkring.
Recension uppdaterad: 2021-02-11

Omdöme Agria Kattförsäkring

8.5 Betyg
Agria Kattförsäkring

Agria är ett av de vanligaste djurförsäkringsbolagen på marknaden. Försäkringsbolaget är känt för sin expertis inom djurförsäkringar och detta märks på deras kundservice. Med endast ett försäkringsalternativ med olika belopp blir det också lätt att få en överblick. Tyvärr är det ett krav att Agrias egna experter ska godkänna vissa behandlingar i förväg och många delar som försäkringen täcker har ett maxtak som sätts baserat på din kattras och kan därför inte jämföras.

Försäkringsskydd
9
Självrisk
8.5
Villkor
8
Rabatt och priser
7.5
Plus
 • Tilläggsförsäkring för TR (FORL)
 • Möjlighet att skräddarsy försäkringen efter dina behov
 • Ingen åldersgräns efter sex veckor
 • Erbjuder flera olika typer av rabatter
Minus
 • Priset är jämförelsevis dyrt
 • Agria måste själva godkänna många behandlingar i förväg.
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo