ManyPets Kattförsäkring

manypets-omslagsbild

ManyPets Kattförsäkring Recension

ManyPets slutar erbjuda försäkring i Sverige

Den 1 juli 2023 slutar ManyPets och Great Lakes med att nyteckna och förnya djurförsäkringar på den svenska marknaden. ManyPets kommer ta hand om befintliga kunder precis som vanligt framöver. Vid frågor går ManyPets att nå på telefonummer: 041-088 02 02.

ManyPets (tidigare Bought By Many) är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Även om det redan finns många olika kattförsäkringar att välja mellan, så lyckas ManyPets sticka ut bland mängden. Företaget har sitt ursprung i England, där det bildades 2012 eftersom de ansåg att det fanns en lucka i försäkringsmarknaden där det saknades en aktör med enklare villkor som lyssnade på djurägarna.

Nedan har vi gått igenom ManyPets försäkringsvillkor och det finns flera delar som är positiva. Bland annat är den fasta självriskperioden på försäkringen ett helt försäkringsår vilket är bland de högsta på marknaden och TR (FORL) ingår i Standard och Bas. Dessutom finns det inga rasspecifika begränsningar och villkoren är betydligt enklare att förstå än andra försäkringsbolag.

ManyPets Veterinärvård

ManyPets har gjort det enkelt för kattägare att välja bland deras alternativ. Veterinärvårdsförsäkringen som är grunden i en djurförsäkring är uppdelad på tre olika nivåer: Bas, Standard och Premium. Skillnaderna mellan de olika försäkringarna är dels ersättningsnivån men också vad som ingår i försäkringen. Bas som är den lägsta nivån har ett ersättningsbelopp som är 30 000 kr, Standard 60 000 kr och Premium 140 000 kr.

När det kommer till vad som ingår i försäkringen handlar det bland annat om ifall tandvård, medicin, rehabilitering och beteenderubbningar finns med. I samtliga försäkringar ingår gratis rådgivning från FirstVet via webben. Priset baseras enligt ManyPets på vilket försäkringsalternativ du väljer samt kön, ålder och ras på katten.

I produktbladet är det viktigt att känna till vissa skyldigheter som kattägare. Det gäller framförallt årliga tandvårdskontroller. Ofta inkluderas detta när du besöker veterinären och är extra viktigt med katter som är i riskgruppen för TR (FORL).

manypets hemsida kattförsäkring

Karenstid

Med ManyPets är du försäkrad från första dagen du tecknar försäkringen om du byter från ett annat försäkringsbolag. Detta betyder att du kan vara helt trygg vid bytet.

Om du tecknar en kattförsäkring som ny kund utgår en karenstid om 14 dagar när det gäller sjukdomar. Olyckor har ingen karenstid.

Nytt från augusti 2020 är att inte har någon karenstid för kattungar som försäkras innan 16 veckors ålder och ägaren kan visa upp ett veterinärintyg som är högst sju dagar gammalt räknat från leveransdagen.

Ålder

Du kan teckna ManyPets från att din katt är 4 veckor gammal. Det finns ingen gräns för hur gammal din katt får vara när du tecknar försäkringen.

I försäkringen förblir också ersättningsnivån samma under hela din katts livstid. När det kommer till djurförsäkringar är det vanligt att ersättningsbeloppet sänks med en viss procent varje år. Även då kattens risk för att råka ut för kostsamma sjukdomar och skador ökar med åldern. Däremot kan självrisken bli högre för att behålla ett lägre premiepris.

ManyPets Bas

Med ManyPets Bas får du en grundläggande försäkring till din katt. Många försäkringsbolag har ett liknande alternativ för att erbjuda något till kattägare som vill ha ett enklare men också billigare alternativ.

När du tecknar ManyPets Bas så får du en ersättningsnivå om 30 000 kr. I försäkringen ingår ersättning för veterinärvård vid olyckor och sjukdomar. I försäkringen ingår tandvård vid olycksfall, dolda fel samt konsultation via FirstVet.

ManyPets Standard

Med ManyPets standard får du en försäkring som står sig bra i jämförelse med andra aktörer på marknaden. Både när det kommer till vad försäkringen täcker men också priset.

I denna nivå ingår ersättning för sjukdomar och skador med upp till 60 000 kr. I Standard så ingår allt som finns med i Bas samt tandvård vid sjukdom, mediciner och ordinerat foder för upp till 3 000 kr, beteenderubbningar, rehabilitering upp till 6 000 kr, Strålbehandling och cellgiftsbehandling samt MR-, CT- och scintigrafiundersökning.

 • ManyPets Standard har ett av marknadens bästa försäkringserbjudanden när det kommer till priset i förhållande till vad som ingår

ManyPets Premium

ManyPets Premium är det kattförsäkringsalternativ på marknaden som erbjuder det högsta ersättningsbeloppet.

Med Premium får du ersättning för sjukdomar och skador upp till 140 000 kr. I försäkringen ingår allt som finns med i Bas och Standard fast tillsammans med en livförsäkring. Försäkringen har också en högre ersättning på ordinerat foder som täcks upp till 7 000 kr och rehabilitering för upp till 14 000 kr.

Försäkrio

ManyPets Standard och Premium har fått högst betyg jämfört med andra kattförsäkringar av konsumenternas som är oberoende stiftelser

Jämför Innehåll Bas Standard Premium
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 140 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering 6 000 kr 14 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för ManyPets Kattförsäkring

Det finns förutom veterinärvårdsförsäkringen vissa tilläggsförsäkringar som du kan teckna med ManyPets. Det finns bland annat livförsäkring, pengarna tillbaka och tidigare besvär.

Livförsäkring

ManyPets livförsäkring skyddar om ditt djur skulle försvinna, bli stulet eller avlider. Det går att teckna denna försäkring fram till att din katt fyllt 9 år samma ålder som den slutar gälla.

Med Basnivån får du 5 000 kr som högst i ersättning, Standard 10 000 kr och med Premium är ersättningen upp till 70 000 kr.

Pengar tillbaka

Om du har en katt med låg skaderisk, exempelvis en inomhuskatt så kan denna försäkring vara bra att teckna. Om du har tillägget pengarna tillbaka så får du efter försäkringsårets slut tillbaka 20 % av premien.

De som nästan aldrig använder försäkringen vet att det kan kännas tråkigt att betala premien år ut och år in. Detta blir en liten återbäring på detta.

Tidigare besvär

De flesta försäkringsalternativen har tydliga restriktioner när det kommer till tidigare kända sjukdomar och skador vid byte eller tecknande av en försäkring. Att den nya försäkringen inte täcker gamla sjukdomar och skador gör att många kan bli fast med en försäkring även om man vill byta.

Med ManyPets tilläggsförsäkring tidigare besvär får du upp till 7 000 kr i ersättning för tidigare behandlade sjukdomar och skador de senaste två åren om de skulle uppstå igen.  Det enda som krävs är att din katt inte ska ha varit behandlad för dessa de tre senaste månaderna innan försäkringen tecknas.

Självrisk hos ManyPets Kattförsäkring

Självrisken är förutom ersättningsnivå en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska teckna en försäkring. När det kommer till djurförsäkringar finns det i stort sett alltid en rörlig självrisk och en fast självrisk. Den rörliga självrisken betalas varje gång du uppsöker veterinären (med vissa undantag) och går att välja mellan 15 och 25 %.

Den fasta självrisken är alltid samma belopp och betalas en gång per självriskperiod. Hos ManyPets är självriskperioden ett helt försäkringsår vilket betyder att du bara behöver betala en fast självrisk en gång. Om din katt skulle råka ut för något där du behöver uppsöka veterinären flera gånger under en kort tid så sparar detta mycket pengar. Det går också att välja en fast självrisk som antingen är 0 kr, 1500 kr och 3500 kr.

En högre självrisk innebär en större kostnad när du behöver uppsöka en veterinär men premien blir också betydligt billigare.

  • Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr (självriskperiod ett försäkringsår)
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

ManyPets Kattförsäkringsrabatt

Om du tecknar flera djurförsäkringar hos ManyPets så går det att få en samlingsrabatt om 15 %.

Recension uppdaterad: 2021-05-28

Omdöme ManyPets Kattförsäkring

9.3 Betyg
ManyPets Kattförsäkring

ManyPets är ett relativt nytt företag på den svenska djurförsäkringsmarknaden men i försäkringen ingår många bra delar som tillsammans skapar en av maknadens främsta kattförsäkringar, i förhållande till vad som ingår och priset. Med ManyPets får du en fast självförsäkringsperiod som är ett försäkringsår, det finns inga rasspecifika begränsningar, det går också att ha en fast självrisk som är 0 kr och försäkringen Standard och Premium täcker TR (FORL) som är en av de vanligaste kattsjukdomarna.

Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.7
Plus
 • Prisvärd kattförsäkring utifrån villkor som erbjuds
 • Inga rasspecifika begränsningar
 • Ingen åldersgräns
 • Ett försäkringsår i fast självriskperiod
 • TR/FORL ingår i försäkringen
 • Samma veterinärvårdsbelopp hela livet
Minus
 • Årlig tandvårdskontroll är inskrivet i villkoren
 • Förhållandevis nya på marknaden
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Såg jämförelsen på Konsumenternas och Bought by many var ju överlägset bättre. Har kollat igenom noga men lutar starkt åt deras försäkring Standard eller Premium. Bra villkor och helt okej pris för min kisse.

 2. Start rekommendera detta bolag, ärende efter bara ett par månader och funkade sjukt bra. Så skönt!! Chansade lite när jag valde försäkringsbolaget eftersom jag inte hört så mycket men ändrat åsikt helt nu 🙂

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo