ICA Kattförsäkring

ica kattförsäkring omslag

ICA Kattförsäkring Recension

ICA försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder en mängd olika försäkringar. För katter har de en täckande kattförsäkring med tanken att alla ska ha möjlighet att ha en bra kattförsäkring. Här i recensionen kan du läsa om vilka villkor som gäller för försäkringen. 

I kattförsäkringen från ICA ingår skydd för tandsjukdomen TR (FORL) om du försäkrat katten före två års ålder, vilket är en stark fördel då sjukdomen drabbar många katter och ofta inte täcks av försäkringar. Du kan också välja till en livförsäkring till kattförsäkringen.

Innehåll

ICA Veterinärvård

ica kattförsäkring hemsida

ICAs veterinärvårdsförsäkring ger ett bra grundskydd till din katt. Du kan välja mellan två försäkringsbelopp; 30 000 kr och 60 000 kr. Kattförsäkringen täcker bland annat kejsarsnitt, tandsjukdomen TR (FORL) och dolda fel. Du får ersättning upp till ditt valda försäkringsbelopp. Även medicinkostnader ingår i veterinärvårdsförsäkringen från ICA.

Karenstid

ICAs kattförsäkring har ingen karenstid, något som är ovanligt när det kommer till djurförsäkringar. Du har även fri flytträtt vilket innebär att du kan byta till deras kattförsäkring även om din katt tidigare har varit skadad eller sjuk, det som krävs är att den är helt återställd.

Ålder

När du vill försäkra din katt måste den vara minst 6 veckor gammal innan du kan teckna en försäkring. Om du vill försäkra en katt som är äldre än 7 år och som är oförsäkrad sedan innan behövs ett veterinärintyg som styrker att katten är frisk.

ICA Försäkringsalternativ

ICA har enbart en kattförsäkring tillgänglig då de tycker att alla ska ha rätt till ett bra försäkringsskydd. I den här försäkringen får du ersättning för veterinärvård och det som ingår är följande:

  • Kejsarsnitt – en gång om katthonan inte kan föda naturligt
  • Tandvård
  • Tooth Resorption TR (FORL) – om din katt varit försäkrad sedan före två års ålder
  • Kastration på grund av medicinska skäl
  • Ledsjukdomar – såvida några specifika förutsättningar är uppfyllda
  • Ledimplantat – om katten varit försäkrad sedan den var under 120 dagar gammal
  • Plastikoperationer – om det är medicinskt betingat
  • Cancerbehandling – med cytostatika och strålning
  • Datortomografi- och magnetresonansundersökningar – om det är relevant för att kunna ställa diagnos
  • Dolt fel – om katten varit försäkrad sedan före 120 dagar ålder samt veterinärbesiktigad mellan 11 och 16 veckors ålder
  • Medicinkostnader – om det är på recept utskrivet av veterinär
  • Avlivning och kremering – ersättning på 1 000 kronor kan ges om det rekommenderats av veterinär
 • För dig som haft katten försäkrad före två års ålder ingår skydd för TR (FORL) vilket annars är en dyr historia för väldigt många kattägare. Studier har visat att TR (FORL) drabbar uppemot två tredjedelar av alla katter någon gång under livet.
Jämför Innehåll
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för ICA Kattförsäkring

ICA erbjuder endast en tilläggsförsäkring till katter och det är en livförsäkring.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger dig ersättning om din katt dör eller måste avlivas på rekommendation av veterinär. En meriterad, registrerad katt kan försäkras till ett belopp på max 10 000 kr, och en blandras eller oregistrerad katt kan försäkras till ett belopp på max 1 000 kr. Livförsäkringsbeloppet sänks från det år då katten fyller åtta år och sänks då med 20 % per år, dock kan beloppet aldrig hamna under 1 000 kr. Livförsäkringen upphör att gälla när katten fyller 13 år.

Självrisk hos ICA Kattförsäkring

Vid varje skadehändelse måste du betala en del av kostnaderna själv, den så kallade självrisken. När det kommer till ICAs kattförsäkring har den en fast och en rörlig del av självrisken där du själv har möjlighet att välja belopp och procentenhet. Du kan först och främst välja 2 000 kr eller 3 000 kr i fast självrisk. När det kommer till den rörliga delen kan du välja antingen 15 % eller 25 %. Ju lägre självrisk du väljer desto högre blir årspremien för försäkringen och vice versa. Den fasta självriskperioden är 130 dagar.

  • Fast självrisk: 2 000 kr eller 3 000 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

ICA Kattförsäkringsrabatt

Det finns ingen ICA rabatt som du kan få när du försäkrar din katt hos ICA, dock får du bonus på din premie. Det får du under förutsättning att du har ICA-kort eller något av bankkorten från ICA Banken. Det är en bra förmån som kommer att ge dig bonus att handla för hos ICA.

Recension uppdaterad: 2020-06-23

Omdöme ICA Kattförsäkring

8.2 Betyg
ICA Kattförsäkring

ICA erbjuder en av marknadens billigare kattförsäkringar men med flera bra förmåner. Bland annat ingår medicinkostnader och skydd för TR (FORL). Som tillägg till veterinärvårdsförsäkringen finns livförsäkring vilket ger ersättning om din katt avlider eller måste avlivas efter veterinärs ordination.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
9
Självrisk
7
Kundservice
8
Pris & Rabatt
9
Plus
 • Jämförelsevis lågt pris
 • Skydd för TR (FORL)
 • Ersätter medicin till hela veterinärvårdsbloppet
 • ICA-bonus för alla som är ICA-kunder
Minus
 • Självriskperiod på 130 dagar
 • Veterinärintyg krävs för att försäkra katt som är sju år eller äldre
1 Kommentar
 1. Svar Profilbild
  Sigbritt Carlsson mars 27, 2020 at 7:52 f m

  Min lilla älskling råkade ut för en olycka för några veckor sedan. Är otroligt nöjd med den hjälp och det bemötande jag fick via kundtjänst hos ica.
  MVH Sigbritt Carlsson

Lämna en kommentar

Försäkrio