If Kattförsäkring

if logo omslagsbild

If Kattförsäkring Recension

If är ett välkänt försäkringsbolag som även erbjuder kattförsäkringar. Du kan välja mellan tre olika omfattningar på kattförsäkringen hos If och det finns även några tillägg som du kan välja mellan. I recensionen nedan har vi samlat information om If:s kattförsäkring. 

En fördel med If:s kattförsäkring är att  behandling av tandsjukdomen TR (FORL) är inkluderat i skyddet. En annan fördel är att det ingår fria digitala veterinärbesök via firstvet. En nackdel är dock priset, försäkringspremien är i det absolut dyraste laget i våra pristester.

If Veterinärvård

if hemsida för kattförsäkring

If har tre olika kattförsäkringar att välja på och dessa varierar både i ersättningsbelopp och vad försäkringarna täcker. Den mest grundläggande försäkringen heter Katt därefter kommer Stor Katt och sist Stor+ Katt.

Karenstid

If har en karenstid på 20 dagar från tecknandet av försäkringen när det kommer till sjukdomar hos din katt. Olyckor har dock ingen karenstid utan gäller direkt från tecknandet.

Ålder

Det finns åldersgränser för när du kan teckna en kattförsäkring hos If, som yngst måste din katt vara 6 veckor gammal och du kan inte försäkra en katt som fyllt tio år.

If Katt

I försäkringen Katt får du ett enkelt grundskydd där veterinärvård för 30 000 kr ingår per försäkringsår. I försäkringen ingår också ersättning vid kjesarsnitt och dolda fel, MR & CT röntgen upp till 10 000 kr samt ersättning vid TR (FORL) om du har varit försäkrad i upp till ett år. Medicin och rehabilitering ingår däremot inte i försäkringen.

If Stor Katt

I försäkringen Stor Katt ingår samma saker som i Katt-alternativet men med högre ersättningsbelopp. Till exempel får du ersättning för veterinärvård upp till 60 000 kr samt magnetkameraundersökning för upp till 15 000 kr. Förutom det ingår medicinkostnader för upp till 6 000 kr, rehabiliteringskostnader på max 6 000 kr samt resor till veterinär vid remitterat besök.

If Stor+ Katt

Det nyaste tillskottet i If:s utbud av kattförsäkringar är Stor+ Katt. I detta försäkringsalternativ är ersättningsbeloppet höjt till 90 000 kr. Förutom ett höjt ersättningbelopp ingår också MR & CT röntgen fast upp till 15 000 kr rehabilitering för 12 000 kr samt medicin för hela försäkringsbeloppet.

Jämför Innehåll Katt Stor Katt Stor+ Katt
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 15 000 kr Veterinärvårdsbeloppet
Medicin 6 000 kr Veterinärvårdsbeloppet
Rehabilitering 6 000 kr 12 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för If Kattförsäkring

If erbjuder ett tillägg som man kallar för avelskatt vilket innebär:

    • Avelskatt – ett tillägg för dig som vill använda din katt till avel där du får ersättning om din katt förlorar sin dokumenterade förmåga till fortplantning.

Självrisk hos If Kattförsäkring

If:s kattförsäkring har en självrisk som innefattar en fast summa på antingen 1 500 kr eller 1 900 kr samt en rörlig del på 15 %. Självriskperioden är 125 dagar, det betyder att du betalar en fastsjälvrisk endast en gång per självriskperiod.

    • Fast självrisk: 1 500 kr eller 1 900 kr
    • Rörlig självrisk: 15 %

If Kattförsäkringsrabatt

Om du tecknar en försäkring hos If innan din katt är 1 år får du 20 % rabatt det första året.

Recension uppdaterad: 2021-10-22

Omdöme If Kattförsäkring

7.1 Betyg
If Kattförsäkring

If:s kattförsäkring ger ett grundskydd till din katt. Du kan välja mellan en grundläggande försäkring eller mer omfattande Stor Katt samt Stor+ Katt beroende på vilket försäkringsskydd du är ute efter. En nackdel är att den rörliga självrisken inte går att justera. Generellt ligger If tyvärr i den klart dyrare prisklassen gällande kattförsäkringar.

Försäkringsskydd
7.5
Självrisk
6
Villkor
7.5
Rabatt och priser
7.5
Plus
  • Stor Katt erbjuder täckande skydd men med begränsat försäkringssbelopp
  • Ger ersättning för tandsjukdomen TR (FORL)
Minus
  • Dyra försäkringspremier
  • Ej justerbar rörlig självrisk
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo