IfKattförsäkring

If Kattförsäkring

if logo omslagsbild

If Kattförsäkring Recension

If är ett välkänt försäkringsbolag som även erbjuder kattförsäkringar. Du kan välja mellan tre olika omfattningar på kattförsäkringen hos If och det finns även några tillägg som du kan välja mellan. I recensionen nedan har vi samlat information om If:s kattförsäkring. 

En fördel med If:s kattförsäkring är att  behandling av tandsjukdomen TR (FORL) är inkluderat i skyddet. En nackdel är dock priset, försäkringspremien är i det absolut dyraste laget i våra pristester.

Innehåll

If Veterinärvård

if hemsida för kattförsäkring

Ersättning för veterinärvård ingår i båda varianterna av If:s kattförsäkring och det skyddet ger ersättning för undersökning, behandling och vård hos veterinär upp till ett visst maxbelopp. Skyddet gäller hela kattens liv och tidigare nedtrappning av maxbeloppet är nu borttaget (justerades februari 2020).

Karenstid

If har en karenstid på 20 dagar från tecknandet av försäkringen när det kommer till sjukdomar hos din katt. Olyckor har dock ingen karenstid utan gäller direkt från tecknandet.

Ålder

Det finns åldersgränser för när du kan teckna en kattförsäkring hos If, som yngst måste din katt vara 6 veckor gammal och du kan inte försäkra en katt som fyllt tio år.

If Katt

I försäkringen Katt får du ett enkelt grundskydd där det ingår:

  • Veterinärvård upp till 30 000 kr
  • Ersättning för ett kejsarsnitt
  • Upp till 3 kostnadsfria besök årligen hos digital veterinär
  • Dolda fel
  • Magnetkameraundersökning eller liknande undersökning till ett maxbelopp på 10 000 kr
  • Skada orsakad av rovdjur
  • Ersättning vid tandsjukdomen TR (FORL)
  • Avlivning till en kostnad på max 2 000 kr

If Stor Katt

I försäkringen Stor Katt ingår samma saker som i Katt-alternativet men med högre ersättningsbelopp. Till exempel får du ersättning för veterinärvård upp till 60 000 kr samt magnetkameraundersökning för upp till 15 000 kr. Förutom det ingår medicinkostnader för upp till 6 000 kr, rehabiliteringskostnader på max 6 000 kr samt resor till veterinär vid remitterat besök.

If Stor+ Katt

Det nyaste tillskottet i If:s utbud av kattförsäkringar är Stor+ Katt. Samma villkor gäller som Stor Katt, däremot är ersättningsbeloppet upphöjt till 90 000 kr. Ett alternativ som ger lite större utrymme vid t.ex. operationer eller olyckor som kräver intensivvård.

Jämför Innehåll Katt Stor Katt Stor+ Katt
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 15 000 kr 15 000 kr
Medicin 6 000 kr 6 000 kr
Rehabilitering 6 000 kr 6 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för If Kattförsäkring

På If finns det två tillägg för din kattförsäkring och det är:

  • Livförsäkring – betalas ut om din katt avlider eller dör på grund av ett olycksfall eller en sjukdom. Från det att din katt blivit 7 år sänks försäkringsbeloppet årligen och upphör att gälla när din katt har blivit 12 år.
  • Avelskatt – ett tillägg för dig som vill använda din katt till avel där du får ersättning om din katt förlorar sin dokumenterade förmåga till fortplantning.

Självrisk hos If Kattförsäkring

If:s kattförsäkring har en självrisk som innefattar en fast summa på antingen 1 500 kr eller 1 900 kr samt en rörlig del på 15 %. Självriskperioden är 125 dagar, det betyder att du betalar en fastsjälvrisk endast en gång per självriskperiod.

  • Fast självrisk: 1 500 kr eller 1 900 kr
  • Rörlig självrisk: 15 %

If Kattförsäkringsrabatt

Om du tecknar en försäkring hos If innan din katt är 1 år får du 20 % rabatt det första året.

 

Recension uppdaterad: 2020-06-23

Omdöme If Kattförsäkring

6.8 Betyg
If Kattförsäkring

If:s kattförsäkring ger ett grundskydd till din katt. Du kan välja mellan en grundläggande försäkring eller mer omfattande Stor Katt samt Stor+ Katt beroende på vilket försäkringsskydd du är ute efter. En nackdel är att den rörliga självrisken inte går att justera. Generellt ligger If tyvärr i den klart dyrare prisklassen gällande kattförsäkringar.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
8
Självrisk
6
Kundservice
7
Pris & Rabatt
6
Plus
 • Stor Katt erbjuder täckande skydd men med begränsat försäkringssbelopp
 • Ger ersättning för tandsjukdomen TR (FORL)
Minus
 • Dyra försäkringspremier
 • Ej justerbar rörlig självrisk
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio