Moderna Kattförsäkring

moderna omslag kattförsäkring

Moderna Kattförsäkring Recension

Moderna försäkringar är ett stort försäkringsbolag som är mycket populärt på marknaden. Deras kattförsäkring finns i tre olika varianter där du får välja vad som passar dig bäst. Vad de olika försäkringsalternativen innebär kan du läsa mer om här i recensionen. 

Modernas kattförsäkring är skapad för alla katter oavsett ras. En fördel är att bolaget samarbetar med FirstVet som är en veterinärklinik på nätet. Moderna ger dig även tre kostnadsfria besök per år om du tecknar en veterinärvårdsförsäkring och självriskperioden är hela 180 dagar.

Moderna Veterinärvård

Hos Moderna har du möjlighet att välja på tre olika nivåer av veterinärvårdsförsäkringen och dessa är Enkel, Dubbel och Trippel. Veterinärvårdsförsäkringen enkel är en grundförsäkring och där ingår endast behandlingskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för olycka. Maxbeloppet per år uppgår till 30 000 kr för veterinärvårdsförsäkring enkel.

moderna hemsida för kattförsäkring

Karenstid

Om du önskar att flytta din försäkring från ett annat svenskt försäkringsbolag där du har samma omfattning av skyddet som Moderna ger, gäller din nya försäkring utan karens. Försäkrar du din lilla kattunge som är yngre än 14 veckor finns inte heller då någon karenstid om du har ett giltigt veterinärintyg på en frisk katt. I övriga fall gäller en karenstid för sjukdom på 20 dygn från den dag du nytecknar en kattförsäkring. Vid olycka finns ingen karens.

Ålder

Din katt får som yngst vara sex veckor och som högst ha uppnått en ålder av åtta år för nytecknande av försäkring.

Moderna Enkel

Välj denna nivå av veterinärvårdsförsäkring om du endast önskar ett grundläggande skydd som gäller vid behandling och undersökning vid sjukdom eller olycksfall. Maxbeloppet för Enkel är 30 000 kr om året.

Moderna Dubbel

Förutom behandlingskostnader ingår även:

  • MR- och CT-röntgen med högst 7 000 kr om året
  • Receptbelagd medicin, rehabilitering till en kostnad av maximalt 7 000 kr per år utöver det maximala veterinärvårdsbeloppet
  • Dolda fel om kattungen varit försäkrad före 16 veckors ålder
  • Radiojodbehandling vid hypotyreos som är en sjukdom i sköldkörteln och påverkar ämnesomsättningen

Maxbeloppet för dubbel försäkring uppgår till 60 000 kr om året gällande behandlingskostnader.

 • Moderna Dubbel är en av de populäraste kattförsäkringarna på marknaden med ett bra skydd till ett relativt lågt pris jämfört med andra försäkringsbolag och villkor.

Moderna Trippel

Detta är det mest kompletta valet som, förutom samtliga punkter som ingår i nivån Dubbel, även innefattar strålning och cellgifter vid cancersjukdom samt inackordering på kattpensionat om du som ägare bedöms som så pass allvarligt sjuk att du inte har möjlighet att ta hand om din katt. Skyddet gäller alltså inte om du önskar åka på semester.

Försäkrio
Moderna Trippel med 120 000 kr är bland de högsta ersättningsbeloppen för kattförsäkringar, för dig som vill vara på den säkra sidan.

För MR- och CT-röntgen ingår ersättning med upp till 15 000 kr om året. Gällande behandlingskostnader är maxbeloppet upp till 120 000 kr på denna nivå.

Jämför Innehåll Enkel Veterinärvård Dubbel Veterniärvård Trippel Veterinärvård
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen 7 000 kr 15 000 kr
Medicin
Rehabilitering 7 000 kr 7 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för Moderna Kattförsäkring

När det gäller olika tilläggsförsäkringar så erbjuder Moderna en livförsäkring som du kan lägga till.

Livförsäkring

I livförsäkringen är beloppet främst baseras på kattens inköpspris och dess värde. Beloppet kan höjas om katten får framgångar på exempelvis en kattutställning. Har du en katt som inte är raskatt är det högsta livbeloppet 1 000 kr om inte katten har utställningsmeriter från officiella tävlingar. I tilläggsförsäkringen ingår ersättning för förlorad avelsförmåga och försäkringen gäller utan att du behöver betala självrisk. Skulle din katt komma bort gäller inte livförsäkringen.

Självrisk hos Moderna Kattförsäkring

Självrisken består av en fast del och en rörlig del. Hur hög självrisk du betalar kan du välja när du tecknar en försäkring. Den fasta självrisken är 1 100 kr, 2 200 kr eller 4 000 kr. Den rörliga delen tillkommer med antingen 15 % eller 25 % på kostnader som överstiger den fasta självrisken. Självriskperioden för den fasta självrisken är 180 dagar.

  • Fast självrisk: 1 100 kr, 2 200 kr eller 4 0000 kr (Självriskperiod 180 dagar)
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Moderna Kattförsäkringsrabatt

Om du redan har en så kallad bonusgrundande försäkring hos Moderna, Bilsport & MC eller Atlantica och köper en kattförsäkring ger Moderna rabatt på din försäkring samt en minskning av självrisken. Har du flera djurförsäkringar kan du inte bli bonuskund hos Moderna.

Det är däremot fullt möjligt att kombinera en kattförsäkring och bilförsäkring vilket ger dig 5 % i rabatt. Tecknar du utöver det en ny försäkring som exempelvis en husförsäkring får du ytterligare 5 % i rabatt på dina samlade försäkringar. Du väljer om du önskar betala din kattförsäkring varje månad, halvår eller per kvartal. Vill du inte betala månadsvis måste du ringa in till Moderna försäkringar för att få hjälp.

Tecknar du försäkringen innan katten har fyllt 6 månader (180 dagar) ingår en rabatt om 25 % på den första årspremien.

Recension uppdaterad: 2021-05-09

Omdöme Moderna Kattförsäkring

9 Betyg
Moderna Kattförsäkring

Modernas upplägg med en veterinärvårdsförsäkring är indelad i tre olika alternativ med olika täckningsgrad som du kan välja på. Det är Enkel, Dubbel och Trippel. Samma flexibilitet gäller för självrisken där du kan välja mellan tre fasta självrisker och två rörliga självrisker. Moderna har en av marknadens lägsta fasta självrisker och erbjuder en av de populäraste kattförsäkringarna med bra skydd till ett överkomligt pris.

Försäkringsskydd
9.5
Självrisk
9
Villkor
9
Rabatt och priser
8.5
Plus
 • Prisvärd kattförsäkring utifrån villkor som erbjuds
 • Låg fast självrisk som alternativ
 • Snabb utbetalning av ersättning
 • 180 dagar i självriskperiod
Minus
 • Ej inkluderat FORL
 • Tidigare högre självriskperiod
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. Moderna alla dagar i veckan, som dag och natt jämfört med innan. Haft två kissar försäkrade hos Sveland aldrig mer, inte en krona utbetalas av Sveland och extremt dålig återkoppling.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo