Svedea Kattförsäkring

svedea kattförsäkring omslag

Svedea Kattförsäkring Recension

Svedea är ett försäkringsbolag som har valt att inrikta sig på vissa typer av försäkringar och de försäkringar som de erbjuder är ofta genomtänkta med bra villkor. Svedea har en kattförsäkring där du själv får välja ersättningsbelopp och självrisk. 

De ger också generösa rabatter till dig som samlar försäkringarna hos dem, och de har även en veterinär som du kan besöka på nätet. Dessutom ingår läkemedel i grundskyddet för Svedeas kattförsäkring. Försäkringen har flera tilläggsmöjligheter och du kan läsa mer om detta här i recensionen.

Svedea Veterinärvård

svedea hemsida för kattförsäkring

I Svedeas grundskydd för veterinärvård ingår många olika delar vilket gör det till en täckande kattförsäkring. Utredning och behandling ingår givetvis alltid. I försäkringen ingår också:

  • TR (FORL) – gäller vid tandsjukdomen TR om katten varit försäkrad sedan den var under 2 år gammal.
  • Ledsjukdomar och ledimplantat – gäller vissa ledsjukdomar samt om katten varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder.
  • Cellgifts- och strålbehandling – upp till försäkringsbeloppet.
  • MR-, CT- och scintigrafiundersökningar – ersätts om undersökningen är relevant ur veterinärmedicinskt synsätt för att kunna ställa diagnos.
  • Dolda fel – gäller under förutsättning att katten varit försäkrad hos Svedea sedan före fyra månaders ålder, samt att den genomgått en veterinärbesiktning när den var mellan 11 och 16 veckor gammal.
  • Medicinkostnader – gäller för mediciner din katt har fått utskrivna av veterinär.
  • Avlivning och kremering – om du blir tvungen att avliva din katt på grund av sjukdom eller skada som kan ersättas av försäkringen kan du få ersättning på upp till 2 000 kr. Kravet är att en veterinär har rekommenderat avlivning.
  • FirstVet – med kattförsäkring hos Svedea får du fri tillgång till veterinärvårdsbesök hos den digitala kliniken FirstVet.

Karenstid

Hos Svedea är nytecknade försäkringar generellt karensfria. Detsamma gäller skada orsakad av yttre våld samt om din katt tidigare haft motsvarande försäkringsskydd oavbrutet hos ett annat svenskt försäkringsbolag.

Svedea tillämpar karenstid för dolda fel i 365 dagar om du inte har tecknat försäkringen innan din katt var 160 dagar gammal. Karenstid tillämpas också om du inte har betalt din försäkring i tid och den tecknas om, karenstiden är då 20 dagar.

Ålder

För att försäkra din katt hos Svedea måste den vara minst sex veckor gammal, och genom att försäkra katten innan den är fyra månader gammal får du bästa försäkringsskydd. Om du vill teckna försäkring för en katt som är äldre än sju år och är oförsäkrad behövs ett veterinärintyg.

Svedea Försäkringsalternativ

Svedea har enbart ett försäkringsalternativ för sin kattförsäkring där allting ingår. Det du kan välja mellan är istället vilka belopp försäkringen ska gälla, alternativen som finns är 30 000 kr, 60 000 kr och 90 000 kr.

 • För dig som haft katten försäkrad före två års ålder ingår skydd för TR (FORL). Studier har visat att TR (FORL) drabbar uppemot två tredjedelar av alla katter någon gång under livet.
Jämför Innehåll
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr
MR och CT röntgen
Medicin
Rehabilitering
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för Svedea Kattförsäkring

Det finns en del tillägg tillgängliga för dig som försäkrar din katt hos Svedea om du vill ha en mer omfattande försärkring. Tilläggen är livförsäkring, avelsförsäkring, avelsförsäkring XL och reseförsäkring.

Livförsäkring

Livförsäkringen kan tecknas för dig som vill ha ersättning om din katt blir så sjuk eller skadad att den enligt veterinär bör avlivas, eller om den avlider. Beloppet du väljer ska spegla inköpspriset och marknadsvärdet hos katten. Blandraskatt kan försäkras för högst 1 000 kr. Från och med det år katten fyller åtta år sänks värdet på livförsäkringen.

Avelsförsäkring samt Avelsförsäkring XL

Om du har en ID-märkt, stambokförd och registrerad katt som du tänker använda till avel kan du teckna detta tillägg. Det ger dig ett fullgott skydd som bland annat innefattar ersättning för fertilitetsutredning. Avelsförsäkring XL skyddar även dig som erbjuder dolda fel-försäkring för de kattungar du säljer.

Rehabiliteringsförsäkring

Med detta tillägget får du hjälp om katten skulle behöva rehabiliteras efter en skada eller sjukdom.

Självrisk hos Svedea Kattförsäkring

När du tecknar din kattförsäkring hos Svedea får du välja självrisk mellan några alternativ. Alla självrisker har ett fast självriskbelopp och en procentuell andel rörlig självrisk. De fasta självriskerna är 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr, och valen för de rörliga är 15 % och 25 %. Den fasta självrisken dras en gång inom en självriskperiod, och en självriskperiod är på 130 dagar hos försäkringsbolaget.

  • Fast självrisk: 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr
  • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

Svedea Kattförsäkringsrabatt

Du får Svedea rabatt på din kattförsäkring i vissa fall. Du kan få juniorrabatt under första året om du tecknar försäkringen innan din katt är 16 månader. Du kan också få samlingsrabatt om du har flera katter försäkrade hos försäkringsbolaget.

Recension uppdaterad: 2021-02-11

Omdöme Svedea Kattförsäkring

8 Betyg
Svedea Kattförsäkring

Svedeas kattförsäkring är bland de billigare alternativen som fortfarande ger ett bra försäkringsskydd. Skydd för bland annat TR (FORL) och läkemedelskostnader finns i deras veterinärvårdsförsäkring. Tre olika tilläggsförsäkring samt rabatt är även det positivt. Tyvärr känns 130 dagar i självriskperiod som kortaste laget.

Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
7
Villkor
8.8
Rabatt och priser
7.8
Plus
 • Prisvärd kattförsäkring, bland de billigare generellt
 • Skydd för TR (FORL)
 • Läkemedel ingår i grundförsäkringen
 • Bra tilläggsförsäkringar tillgängliga
Minus
 • Lägsta beloppet för den fasta självrisken är relativt högt
 • 130 dagar i självriskperiod är i kortaste laget
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo