Sveland Kattförsäkring

sveland omslag kattförsäkring

Sveland Kattförsäkring Recension

Sveland är ett av de stora namnen bland försäkringsgivarna i Sverige. Bolaget är ett kundägt företag och är helt specialiserat på djurförsäkringar. Sveland har tre nivåer på sina kattförsäkringar och här i recensionen kan du läsa mer om vad de olika nivåerna innebär. 

Tack vare att Sveland har olika nivåer på sina kattförsäkringar kan du som kattägare själv välja vad som passar dig bäst. Framför allt deras större försäkring har ett högt försäkringsbelopp vilket är en fördel. En nackdel hos Sveland är tyvärr att de är ganska dyra på marknaden jämfört med konkurrerande försäkringsbolag.

Sveland Veterinärvård

Sveland har tre försäkringsalternativ att erbjuda, Kattförsäkring Olycksfall, Kattförsäkring Favorit och Kattförsäkring Maximal.

sveland kattförsäkring hemsida

Alla tre försäkringsalternativen ger rätt till veterinärvård i olika omfattning. Gränserna för vad vården får kosta ligger mellan 20 000 kr och upp till 140 000 kr. Du kan själv välja nivån genom att välja försäkring men du kan även välja nivå i Kattförsäkring Favorit. Det innebär att du som kund har en rad olika alternativ och kan skräddarsy din kattförsäkring.

Alla tre försäkringarna ger dig tre fria besök per år hos FirstVet som är en veterinärklinik på nätet. Det finns dessutom tilläggsförsäkringar att lägga till.

Karenstid

Huvudregeln är att det är 20 dagars karenstid på försäkringen. Det finns undantag som exempelvis om du byter försäkringsbolag och försäkringarna motsvarar varandra eller byte av försäkringstagare vid exempelvis försäljning eller överlåtelse av katten.

Ålder

Du kan teckna kattförsäkring hos Sveland från det att katten är 6 veckor. På Sveland maximal finns det till skillnad från övriga försäkringar ett tak på 6 år där du inte längre kan teckna en ny försäkring. Katter som redan har försäkringen kan fortfarande behålla den.

Kattförsäkring Olycksfall

Sveland erbjuder tre huvudalternativ varav det enklaste och billigaste är Kattförsäkring Olycksfall som ersätter skador vid trafikskador, bitskador och förgiftning upp till 20 000 kr.

Kattförsäkring Favorit

Denna populära försäkring ger din katt skydd både för olyckor och sjukdom. Du kan själv välja försäkringsbelopp för veterinärvård på 20 000, 40 000, 60 000, 80 000 eller 100 000 kr. Premien sätts därefter. Du kan även köpa till ett antal olika tilläggsförsäkringar. Röntgen & MR ingår upp till 5 000 kr. Även TR (FORL) ingår i den här försäkringen med ett maxtak om 4 000 kr förutsatt att försäkringen tecknas inom en viss ålder.

Kattförsäkring Maximal

Denna försäkring täcker det mesta och ger din katt en veterinärvårdsförsäkring upp till 140 000 kr. I denna försäkring ingår alla de tilläggsförsäkringar som du kan teckna till Kattförsäkring Favorit plus livförsäkring, medicinförsäkring, rehabiliteringsförsäkring avlivning och kremering med mera.

Jämför Innehåll Olycksfall Favorit Maximal
Veterinärvård Ersättning 20 000 kr 20 000 - 100 000 kr 140 000 kr
MR och CT röntgen Tillägg 5000 kr
Medicin Tillägg Tillägg 10 000 kr
Rehabilitering Tillägg Tillägg 10 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL) 4000 kr 4000 kr

Tillägg för Sveland Kattförsäkring

Tilläggsförsäkringar finns som livförsäkring, rehabiliteringsförsäkring, medicinförsäkring, Boost där du kan höja försäkringsnivån samt dolda fel för kattkull.

Självrisk hos Sveland Kattförsäkring

Du väljer en fast och en rörlig självrisk som kombineras. De fasta alternativen är 1 800 kr, 2 700 eller 4900 kr. Den rörliga kan vara 15 eller 25 %.

    • Fast självrisk: 1 800 kr, 2 700 eller 4900 kr (125 dagars självriskperiod)
    • Rörlig självrisk: 15 % eller 25 % (Sveland Olycksfall endast 25%)

Sveland Kattförsäkringsrabatt

Tecknar du försäkringen över internet får du 10 % rabatt på premien det första året. Skadefria år ger dig rabatt på premien. För varje år försäkringen inte utnyttjas får du 5 % rabatt på premien. Som max kan du få 20 % rabatt.

Recension uppdaterad: 2021-05-24

Omdöme Sveland Kattförsäkring

7.1 Betyg
Sveland Kattförsäkring

Sveland fokuserar på djurförsäkringar vilket märks då försäkringsalternativen är genomtänkta och passar flera typer av behov. Kattförsäkring Maximal ger ett bra skydd med högt försäkringsbelopp. Det bör tilläggas att priserna generellt är bland de dyraste vid försäkringsjämförelser.

Försäkringsskydd
7.5
Självrisk
7
Villkor
7.1
Rabatt och priser
6.7
Plus
  • Rabatt för skadefria år
  • Kattförsäkring Maximal erbjuder bra skydd och högt ersättningsbelopp
Minus
  • Generellt dyra försäkringspremier
  • Låg åldersgräns när försäkring kan tecknas
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo