Bilsport & MC-Försäkring

bilsport och mc mc-försäkring omslagsbild

Bilsport & MC-Försäkring Recension

Bilsport & MC är specialiserade på just fordonsförsäkringar och de är marknadsledande inom mc-försäkring. I denna recension går vi igenom deras trafik-, halv- och helförsäkring samt ett flertal tillägg som du kan välja för ett extra skydd. Idag är över 100 000 motorcyklar försäkrade via Bilsport & MC.

Flera fördelar inkluderas när försäkringsbolaget helt fokuserar på en sak. Ditt försäkringspris påverkas inte om någon annan kör din mc, om du använder skyddskläder eller har din mc inlåst om natten. Bilsport & MC erbjuder även rabatter ifall du till exempel är medlem i SMC eller har fler fordon försäkrade hos bolaget.

Bilsport & MC-försäkringsskydd

Bilsport & MC har tre olika alternativ för sin mc-försäkring och det är: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Det är lag i Sverige att ha minst en trafikförsäkring på din mc, trafikförsäkringen ger lägst skydd, medan helförsäkringen ger högst skydd.

bilsport mc-försäkring hemsida

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring innehåller bara det allra nödvändigaste. Trafikförsäkringen hos Bilsport & MC ersätter personskador vid trafikolyckor samt andras egendom. Din egen mc har inget försäkringsskydd, men kläder och tillhörigheter som skadas vid en trafikolycka kan ersättas. Detta betyder också att om du skulle bli påkörd av ett annat fordon så är det den förarens försäkring som ersätter dig.

  • Personskador
  • Skador på någon annans egendom
  • Skydd för kläder och tillhörigheter

Halvförsäkring

Halvförsäkringen är ett av de vanligaste försäkringsalternativen och ger ett betydligt högre försäkringsskydd än trafikförsäkringen och i Bilsport & MC:s halvförsäkring ingår följande:

  • Trafikförsäkring – allt som ingår i trafikförsäkringen finns även i halvförsäkringen.)
  • Brandskada – skador orsakade av exempelvis brand, explosion och kortslutning ersätts.)
  • Stöld – skador som uppstår genom stöld eller försök till stöld ersätts.)
  • Räddning – ersätter transport för förare, mc och passagerare vid händelse av driftstopp, stöld eller skada.)
  • Rättsskydd – ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvist rörande den försäkrade motorcykeln.)
  • Glasskada – skador på vindruta, vindskiva, strålkastarglas samt kåpglas kan ersättas.)
  • Maskinskada – ersättning för maskinskada ges till mc under en viss ålder eller under ett visst antal körda mil.)
 • Bilsport & MC är en av få försäkringsbolag som förutom fokuserar på MC-försäkring, också erbjuder skräddarsydda lösningar.

Helförsäkring

Med en helförsäkring från Bilsport & MC ingår allt som ingår i en halvförsäkring, plus att du även får vagnskada i din försäkring. Med vagnskada får du ersättning för skador på din egen mc. Detta är den mest heltäckande försäkringen du kan ha på din mc. Även om det blir en dyrare premie kan det vara värt det med tanke på att det mesta ersätts.

Försäkrio
Dina behov styr, en helförsäkring har en högre premie men kan vara det värt då den ger fullt skydd samtidigt som vissa förare klarar sig utmärkt med en halvförsäkring.
Jämför Innehåll Hel Halv Trafik
Trafik – personskada
Trafik - annans egendom
Brandskada
Glasskada
Maskinskada
Bärgning
Rättsskydd
Stöld av mc
Stöld av fordonsdelar
Vagnskada

Tillägg för Bilsport & MC-försäkring

När du har din mc-försäkring hos Bilsport & MC finns det fyra olika tillägg som du kan teckna till din försäkring. Du kan till exempel köpa till assistans och utökad olycksfallsförsäkring. Alla tillägg för Bilsport & MC:s mc-försäkringar ger en extra trygghet för dig och nedan förklarar vi dem närmre.

Utökad tillbehörsförsäkring

Om du väljer en utökad tillbehörsförsäkring kan du få ersättning för värdehöjande tillbehör med upp till 100 000 kr. Självrisken varierar beroende på skada.

Utökad olycksfallsförsäkring

Med en utökad olycksfallsförsäkring får du mer ersättning vid medicinsk invaliditet upp till 800 000 kr och 9000 kr vid sjukhusvistelse i över tre dygn. Självrisken är 0 kr.

Utökat efterlevnadsskydd

Ett annat tillägg som du kan teckna är ett så kallat efterlevnadsskydd som ger 100 000 kr för dödsfall av förare samt 100 000 kr för dödsfall av passagerare. Detta tillägg är helt utan självrisk.

Assistans

Med tillägget assistans får du räddning utan självrisk. Det gäller även vid bränslebrist och punktering. Du kan även fåt tillgång till hyrbil eller hyrmotorcykel under en längre tid.

Självrisk Bilsport & MC-försäkring

Självrisken hos Bilsport & MC varierar beroende på skada, samt att du själv kan välja självrisknivå för att sänka din premie. Några exempel på de självrisker som finns hos försäkringsbolaget är följande:

Trafikskada1000 kr
Stöld1500 kr
Glasskada byte500 kr
Glasskada lagning0 kr
Vagnskada3000 kr
Viltkollision0 kr

Rabatt Bilsport & MC-försäkring

Det finns gott om rabattmöjligheter hos Bilsport & MC som du kan ta del av för att få en billigare premie till din mc-försäkring. De rabatter som erbjuds är:

  • Flerfordonsrabatter vid försäkring av fler än ett fordon hos bolaget
  • Helkundsrabatt om du även har försäkringar hos Moderna Försäkringar
  • Klubbrabatt om du är medlem i någon av företagets samarbetsklubbar
  • SMC-rabatt om du är medlem i Sveriges MotorCyklister

Som högst kan du få 20 procent i rabatt på en enskild försäkring. Notera att alla rabatter inte kan kombineras.

Sammanfattning Bilsport & MC-försäkring

Bilsport & MC är en av de marknadsledande inom mc-försäkringar och över 100 000 personer använder sig av deras försäkring i dagsläget. Du kan enkelt skräddarsy din försäkring med tre olika försäkringsvarianter och fyra olika tillägg att välja mellan. Du väljer själv vilken omfattning du vill ha på din försäkring, vilket innebär att du kan påverka din premie. Premien påverkas även av din ålder, var du bor och hur länge du har haft ditt körkort. Du kan även välja en högre självrisk för att få en billigare premie.

Störst utbud av rabatter för MC-försäkring

Bilsport & MC har många olika rabatter på sina försäkringar, till exempel finns flerfordonsrabatt och SMC-rabatt. Som mest kan du få 20 % i rabatt per försäkring, vilket kan spara en hel del i försäkringskostnader. För att få köra med din mc måste den ha minst en trafikförsäkring enligt svensk lag. Om du väljer en halv- eller helförsäkring istället har du ett ännu bättre skydd. Självriskerna ligger inom standard för mc-försäkringar när du har din mc-försäkring på Bilsport & MC. Då bolaget är nischat inom fordon kan de sin sak vilket ger en extra trygghet som försäkrad hos dem.

Recension uppdaterad: 2021-02-09

Omdöme Bilsport & MC-försäkring

8.8 Betyg
Bilsport & MC-Försäkring

Bilsport & MC är en av de populäraste mc-försäkringarna på sidan och erbjuder flera valmöjligheter med tre omfattningar och fyra tillägg. Då Bilsport & MC är nischade inom fordon är kompetensen hög vilket är en trygghet som försäkringstagare. Du kan skräddarsy din försäkring och påverka din premie med bland annat val av självrisk. Försäkringen har inte heller någon begränsning på antalet körda mil och du får själv välja verkstad vid skada. Om du dessutom har en spårsändare på din MC får du reducerad stöldsjälvrisk.

Försäkringsvillkor
9
Omfattning
9
Försäkringstillägg
9
Kundservice
9
Rabatt
8
Plus
 • Skräddarsy din försäkring
 • Marknadsledande inom mc-försäkringar
 • Många tillgängliga rabatter
 • Väldigt populärt försäkringsval hos mc-förare
Minus
 • Inga märkesförsäkringar
 • Assistans är ett tillval
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
4 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Kan sina grejer, aldrig något strul och väldigt kunniga inom allt med hoj!

 2. Kan bara hålla med förgående, ska precis teckna en ny till min fjärde MC och efter kollat runt känner jag mig rätt säker på att Bilsport MC är klart bäst. Har aldrig haft problem vid försäkringsärenden och alltid hjälpsamma men tänkte var bra att kolla priser och villkor.

 3. Bra kundservice som hjälper till när det behövs.

  Har helförsäkring

  Råkade trilla med min hyfsat nya motorcykel som skadade sig. Fick ersättning efter att ha visat bilder och gjort skadeanmälan.

  Grym försäkring!!!!!

 4. Har alltid haft min Harley försäkrad via bilsport mc. Kan sina grejer och inget strul. Rekommenderar varmt

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo