ERV Reseförsäkring

erv-bakgrund

ERV Reseförsäkring Recension

ERV har lång erfarenhet och ett stort utbud av reseförsäkringar. Företaget erbjuder färdiga paket för de vanligaste typerna av resor. I denna recension går vi igenom bland annat försäkring för weekendresa, studieresa, grupp och konferens och olika avbokningsförsäkringar.

Europeiska ERV har funnits i över 100 år som försäkringsbolag. Bolaget har alltid varit kopplat till övriga Europa och de samarbeten som har skapats mellan länderna när det europeiska folket började resa på allvar. Att försäkringsbolaget har så starka kopplingar och ett flertal olika center i idag cirka 15 olika städer gör ERV till en försäkringsaktör som sticker ut på marknaden.

ERV Reseförsäkringsskydd

Hos ERV har du möjlighet att anpassa din försäkring utefter dina egna behov. Det finns många bra och varierade grundförsäkringar och paket som skapats av ERV efter kunders önskemål och behov. Många av dem prisvärda och väl genomtänkta.

erv-reseforsakring hemsida

Förlängd reseförsäkring

För dig som vet om att du ska vara borta länge, mer än 45 dagar, och vill förlänga den reseförsäkring som så ofta finns i din privata hemförsäkring. Detta bör kontrolleras och eventuellt köpas innan din avresa så att du som resenär inte står utan försäkring när det väl händer något i slutet på din resa.

Här finns varianter såsom Backpackerförsäkring och Reseförsäkring Ung för dig som vill hålla nere kostnaden och ska vara ute längre tid för att jobba, studera eller resa runt. Här kan finnas en åldersgräns för att försäkringen ska vara giltig.

ERV Paketförsäkringar

Reseförsäkring student

Det är en anpassad försäkring för personer under 45 år som beger sig utomlands för att studera eller jobba som aupair eller liknande. Den ser till att du alltid kommer hem om behov uppstår, du har en försäkring för dina privata ägodelar du tar med dig och som student kan du få ersättning om inte kursavgiften motsvarar det som universitet har lovat.

Gruppförsäkring

Gruppförsäkringen kan användas för kompisgänget, skolklassen eller arbetskamraterna och ser till att alla har ett liknande skydd utöver sina privata försäkringar, kanske för gemensamma utflykter och aktiviteter. En trygghet när du har arrangerat, bokat och bestämt aktivitet för ett helt sällskap.

Besöksförsäkring

För dig som har gäster som kommer och hälsar på kan ERV erbjuda en omvänd försäkring, en besöksförsäkring. Den är utarbetad efter europeiska mått och ger besökarna bra skydd. Den som köper försäkringen behöver vara folkbokförd i Sverige.

Weekendförsäkring

Den har en låg kostnad men ger ändå ett skydd för de typiska händelserna som kan ske under en weekend i en storstad. Om du blir rånad på din väska, en värdefull kamera eller råkar ut för ett överfall i nattvimlet. Ett missat flyg eller ett inbrott i hus eller bil som är kvar hemma. Denna försäkring ger ett bra skydd för en kort weekend-semester.

Extremsportsförsäkring

Det är ytterligare en anpassad paketlösning som täcker de vanligaste bristerna i din egen hem- och reseförsäkring. Extremsportförsäkringen passar bra när intresset för aktiviteter såsom bergsklättring, alpinism eller dykning gör att du beger dig på resa och tar med eller hyr dyr utrustning. Här får du ett skydd både för din utrustning och för dig själv om olyckan skulle vara framme.

Avbeställningsskydd

Här finns ett utbud för dig som vill utöka dina avbokningsmöjligheter både för resan som helhet och för specifika semesterboenden.

Pris för ERV reseförsäkring

  • En Weekend-reseförsäkring kostar, beroende på ålder, mellan 100 till 114 kr för en resa på fyra dagar till Italien.
  • Förlängd reseförsäkring för en 6 månaders utomlandsvistelse kan kosta från 2 000 kr till 6 000 kr beroende på om du är student eller vuxen och vilken basförsäkring du redan har.
  • För en vecka i Frankrike fylld med aktiviteter som bergsklättring och MTB kan en Extremsportförsäkring kosta från 795 kr.
  • För stugan som bokats till ett värde av 8 000 kr för en vecka och upp till 20 personer har du möjlighet att köpa en avbokningsförsäkring för 600 kr.
  • Besöksförsäkringen kan kosta från 19 kr per dag (plus 100 kr i grundavgift) för dina vänner och bekanta.
  • Gruppförsäkring för en skolklass på 4 dagars bussresa till Barcelona kan en enhetlig försäkring gå på 275 kr per person.
 • En reseförsäkring är betydligt billigare en av många tror, priserna varierar dock så bäst är att klicka vidare och be om ett exakt pris för din resa.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Tack vare att ERV är ett europeiskt samarbete har bolaget ständigt en larmcentral bemannad. På svenskt nummer kan du alltid vid akuta tillfällen nå någon person för att få hjälp. I övrigt kan du alltid skriva en skadeanmälan direkt på ERV:s hemsida. Du ska alltid komma ihåg att ta tillvara på kvitton och underlag för de kostnader du har haft för den oväntade händelsen. Ibland behöver du betala direkt på plats och får därmed ersättning av ERV i efterhand mot uppvisande av kvitton.

Självrisk ERV Reseförsäkring

Några av ERV:s försäkringar är helt utan självrisker för dig, ett exempel är gruppförsäkringen. Här får du ett övergripande skydd lika för alla och har du önskemål om specifika produkter att försäkra finns möjligheten att komplettera din försäkring. I övrigt tar de hänsyn till den typ av tjänst eller produkt som ska täckas av försäkringen och räknar ut en självrisk utifrån det.

ERV har även delat in sina försäkringar efter resenärernas ålder då flera europeiska länder har olika självrisknivåer för olika åldrar. Att hyra en motorcykel för en 25-åring är ofta dyrare och med högre självrisk än för en 55-åring. Plusförsäkringen är den dyraste ERV har men den innehåller ett större skydd och även skydd för ditt hus, din bil och för händelse som inbrott hemma när du är på resande fot.

Recension uppdaterad: 2022-01-01

Omdöme ERV Reseförsäkring

9 Betyg
ERV Reseförsäkring

ERV har lång erfarenhet av resor, försäkringar och behov för resenärer. De har skapat en enkel och tillgänglig bank av olika paketförslag för resenärernas skydd vid de allra vanligaste typerna av resor. De har olika alternativ för olika åldersgrupper och längd på resorna. Det märks att ERV har koll på andra europeiska länders regler och lagar vilket också öppnar upp för skräddarsydda försäkringslösningar.

Försäkringsvillkor
9
Omfattning
9
Försäkringstillägg
8
Kundservice
10
Pris
9
Plus
 • Bra utbud av enkla paketreseförsäkringar
 • Enkelt att se priset med sökfunktionen på hemsidan
 • Försäkrar många produkter och aktiviteter som inte täcks av din hemförsäkring
 • Pålitliga med lång erfarenhet av reseförsäkringar
Minus
 • Om din resa inte motsvarar något av paketen kan din privata lösning bli dyr
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Skadade foten på Thailandresan, tycker dem hade bra återkoppling och ersättningen betalades ut snabbt. Använder igen vid nästa solresa 🙂

  // Emmi W

 2. ERV är pålitliga, kunniga och till stor hjälp med helhetslösning och paket. Rimliga priser jämfört med andra. För mig har dem fungerat otroligt bra när vi behövt använda försäkringen. Rekommenderar.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo