Folksam Reseförsäkring

folksam reseförsäkring omslagsbild

Folksam Reseförsäkring Recension

För dig som har hemförsäkring hos Folksam så ingår en vanlig reseförsäkring. Det går också att teckna en tilläggsförsäkring som ger dig ett utökat reseskydd. I denna recension kan du läsa mer om vilka delar som ingår och vad som kan behövas kompletteras.

Reseförsäkringen som finns i hemförsäkringen samt tillägget gäller i max 45 dagar. Om du ska vara borta längre kan du teckna en förlängd reseförsäkring som börjar gälla från dag 46. Har du Hemförsäkring med Resklar? Då inkluderas även avbeställningsskydd i försäkringen.

Folksam Reseförsäkringsskydd

Folksam har ett reseskydd som ingår i hemförsäkringen där du får det nödvändigaste skyddet under din resa, såvida den varar i max 45 dagar. Detta skydd ger dig ersättning om du skulle skada dig under semestern eller bli sjuk, samt så du får ersättning om du utsätts för stöld.

folksam hemsida reseförsäkring

Tilläggsförsäkring Resklar

Du kan teckna tilläggsförsäkringen Resklar, som redan ingår om du har Hemförsäkring Stor. Resklar ger dig ett mer omfattande skydd och innefattar hela familjen. I Resklar ingår avbeställningsskydd om någon i resesällskapet blir sjuk, självriskreduktion vid hyrbil, ersättning vid personförsening samt mycket mer.

Tilläggsförsäkring Förlängd reseförsäkring

Om du köper förlängt skydd ingår samma saker som i reseskyddet i hemförsäkringen, men den gäller utöver de 45 dagar som ingår i den vanliga reseförsäkringen. Det finns också en speciell försäkring för dig som ska studera utomlands.

 • För längre resor rekommenderar vi att du jämför Resklar med t.ex. reseförsäkring från Europeiska ERV som specialiserar sig på just resor. Priser och villkor kan variera kraftigt.

Pris för Folksam reseförsäkring

Priset för tilläggsförsäkringen resklar varierar beroende på hur många ni är i familjen.

  • För en person kostar det 316 kr per år
  • För två personer 403 kr per år
  • För tre eller fler personer 478 kr per år.

Det finns ingen information om övriga priser.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Du kan på olika sätt hitta en kvalitetssäkrad läkarmottagning där du inte riskerar att bli överbehandlad eller felbehandlad. Om du är i EU är det många gånger bättre att använda ditt EU-kort då behandlingen kan bli billigare än självrisken på 1 800 kr.

Se till att du får läkarintyg och kvitton på alla dina utlägg om du tänker be om ersättning från Folksam. Du kan kontakta de larmcentraler som Folksam samarbetar med vid behov av hjälp. Kontakta sedan Folksam när du väl är hemma igen.

Självrisk Folksam Reseförsäkring

Grundsjälvrisken ligger på 1 800 kr, ingen självrisk finns för det som ingår i Resklar-tillägget. Rättsskydd har en självrisk på 20 % av kostnaderna.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme Folksam Reseförsäkring

7.4 Betyg
Folksam Reseförsäkring

Folksam erbjuder ett vanligt reseskydd i sin hemförsäkring och du kan även köpa till ett tillägg som heter Resklar. Om du har hemförsäkring Stor ingår redan Resklar i din hemförsäkring och ger dig ett mer omfattande skydd. Ska du vara borta i mer än 45 dagar kan du teckna en förlängd reseförsäkring som förlänger skyddet i din hemförsäkring. Tänk på att förlänga innan de första 45 dagarna har passerat annars går det inte.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
7
Försäkringstillägg
7
Kundservice
8
Pris
7
Plus
 • Tillägget Resklar ingår i hemförsäkring Stor
 • Du kan förlänga reseskyddet i din hemförsäkring om du ska vara borta i mer än 45 dagar
Minus
 • Hög självrisk
 • Dåligt med information om det förlängda reseskyddet
 • Ingen separat reseförsäkring finns
 • Inte lika smidig process för skadeanmälan som hos t.ex. ERV
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo