gouda omslag reseförsäkring

Gouda Reseförsäkring Recension

Gouda är en del av Gjensidige, ett stort försäkringsbolag i Norden. Fokus ligger på resor vilket ger dig möjligheten att anpassa din reseförsäkring efter bland annat längd på resan, typ av resa samt din ålder. I denna recension tittar vi på för och nackdelarna med Gouda samt villkor och betyg.

Med Gouda kan du välja mellan en mängd olika typer av paket för att passa dina behov så bra som möjligt. Ett försäkringsbolag med fokus på resor kommer med fördelar som alarmcentral dygnet runt och bra resevillkor. Däremot kan priset upplevas i det dyrare laget jämfört med till exempel Europeiska ERV.

Gouda Reseförsäkringsskydd

gouda reseförsäkring hemsida

För att du ska hitta den bästa försäkringen för dig och dina behov under din resa har Gouda en rad olika alternativ så som:

  • Ungdomsreseförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Seniorreseförsäkring
  • Avbeställning
  • Leva utomlands
  • Studera utomlands
  • Incoming

Men om vi fokuserar på själva reseförsäkringen har Gouda tagit fram tre olika alternativ samt två tillval. Det är viktigt att läsa igenom alla alternativ innan du tecknar din reseförsäkring för att du ska känna dig trygg.

Gouda Reseförsäkringar

Reseförsäkring

Goudas vanliga reseförsäkring finns till för dig som behöver en giltig försäkring från första dagen utomlands. Att behöva skydd i form av en reseförsäkring kan vara en bra idé om din hemförsäkring inte kan erbjuda ersättning i den utsträckning du är i behov av under din resa. Skulle du råka ut för en skada eller bli akut sjuk under din vistelse får du hjälp av Goudas egen larmcentral dygnet runt. Via larmcentralen kan du få hjälp vid medicinska frågor och funderingar, vägledning till närmsta vårdcentral samt bli upplyst om betalningsgarantier. Denna försäkring kan tecknas för alla som är upp till 70 år gamla.

 • Egen alarmcentral dygnet runt är en av många fördelar med en reseförsäkring. Här får du hjälp med allt som kan tänkas behövas vid en olycka eller annan oförutsedd händelse.

Komplement till din hemförsäkring

Detta alternativ är ett komplement till det skydd du redan har i din tecknade hemförsäkring. Komplementet erbjuder ett självriskskydd och en olycksfallsförsäkring som är giltig under de 45 första dagarna på din resa. Tecknar du detta innebär att du kan få ersättning för den självrisk du har i hemförsäkringen om något skulle hända medan du är utomlands. Trots dessa komplement är det din hemförsäkring som har ansvar för din vistelse under resans första 45 dagar, det är därför viktigt att du har koll på att din hemförsäkring täcker det du planerar att göra under din resa.

Reseförsäkring från dag 46

Om din tecknade hemförsäkring redan erbjuder ett reseskydd kan du välja alternativ tre, att skaffa Goudas försäkring från dag 46. Det innebär att du från dag 46 under din resa får du ett fullt grundskydd med Gouda som första försäkringsgivare. Dessutom får du möjlighet att kunna kontakta Goudas alarmcentral vid skada eller akut sjukdom. Väljer du detta alternativ är det viktigt att ha i åtanke att försäkringen inte täcker några kostnader som skett innan första giltighetsdag.

Tillägg Egendomsskydd

Goudas egendomsskydd är ett av de två tillägg som finns att köpa till din reseförsäkring. Detta finns till för de som vill försäkra sina saker på sin resa, och gäller om du skulle råka ut för inbrott eller bli bestulen.

Tillägg Semestergaranti

En semestergaranti ger dig ersättning för bland annat förlorade resdagar om det skulle komma något emellan, som sjukdom eller skada. Det kan också ge dig ersättning om du eller ditt bagage utsätts för försening samt olika aktivitetskostnader. Du får också möjlighet till ersättning om något oförutsett sker som påverkar din utresa eller din hemresa. Detta är ett tillval som enbart finns att köpa till för de resor som är kortare än 45 dagar.

Pris för Gouda reseförsäkring

Det belopp som din reseförsäkring kommer att kosta varierar mycket på hur länge du ska vara utomlands, vart du ska resa, vilken försäkring du väljer och hur gammal du är.

  • Ska du som 18 åring exempelvis resa inom Europa i en vecka och väljer Goudas reseförsäkring, kommer priset att ligga på 390 kr.
  • Ska du som 40 åring resa runt världen exklusive USA under 4 månaders tid med en reseförsäkring från dag 46 kommer priset att ligga på 3 337 kr.
  • Ska du som 25 åring resa runt världen inklusive USA under 6 månaders tid med ett komplement till din hemförsäkring, kommer priset att ligga på 6 113 kr.

Det finns mängder av olika exempel och på Goudas egen hemsida kan du enkelt räkna ut vad priset för din resa kan bli.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Beroende på vilken reseförsäkring du valt finns det olika sätt att gå till väga. Om du valt reseförsäkringen som är giltig från dag 1, så kontaktar du Goudas egen alarmcentral där du får all hjälp du behöver. Denna central har öppet dygnet runt och kan hjälpa dig med frågor samt vägleda dig till närmsta vårdcentral. De kan även ställa ut garantier för betalning av besöket.

Har du däremot valt att komplettera din hemförsäkring är det din hemförsäkring som står ansvariga för eventuella skador under resans första 45 dagar. Du bör därför kontakta ditt företag för hemförsäkring vid skada, men Gouda har möjlighet att ersätta självrisken i din hemförsäkring.

Har du valt reseförsäkringen från dag 46 gäller detsamma som reseförsäkringen, kontakta Goudas Alarmcentral vid skada och/eller akut sjukdom.

Självrisk Gouda Reseförsäkring

Gouda som företag har inga självrisker, men har du tecknat din reseförsäkring som ett komplement till din hemförsäkring kan Gouda ersätta din självrisk som finns i din hemförsäkring om något händer under resan. Komplementet erbjuder också ett självriskskydd.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme Gouda Reseförsäkring

7.8 Betyg
Gouda Reseförsäkring

Gouda erbjuder tre olika reseförsäkringar, anpassade för olika typer av resor. Det finns även två tillägg att lägga till din valda försäkring. Gouda är utan självrisk och du får möjlighet att kontakta Goudas alarmcentral dygnet runt vid händelse av skada, något som är positivt. En nackdel är att priserna generellt är dyrare än t.ex. ERV.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
9
Försäkringstillägg
8
Kundservice
8
Pris
6
Plus
 • Erbjuder olika paket utefter resebehov
 • Fri kontakt till Goudas alarmcentral dygnet runt
 • Lång erfarenhet av reseförsäkringar
Minus
 • Dyrare priser än konkurrenter
 • Reseförsäkringen kan enbart tecknas upp till 70 års ålder
 • Komplementet blir giltig först efter 45 dagar
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Inte speciellt nöjd. Jag betalade in mer pengar när jag teckna än vi fick i ersättning. Helt meningslöst med andra ord.

 2. Inte alls nöjd.Tecknade som den extra reseförsäkring då jag var tvungen att åka trots UD avrådan. Vid diskussion med Goudas kundtjänst inför resa sålde de dessutom in ”semestergarantin” för att försäkringen skulle täcka karantän vid ankomst, vilket jag också blev tvingad till när jag landat. Väl hemma vägrar försäkringen ersätta trots tidigare löfte i telefon (som de nu inte längre vill kännas vid).

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo