If Reseförsäkring

if reseförsäkring omslagsbild

If Reseförsäkring Recension

Om du har din hemförsäkring hos If ingår en standard reseförsäkring så länge din resa varar kortare tid än 45 dagar. I denna recension går vi igenom vad ingår i skyddet, delar som inte täcks samt omdöme och betyg.

Reseskyddet ingår i hemförsäkringen är en enklare reseförsäkring som täcker borttappat eller förstört bagage, förseningar och sjukvårdskostnader. I vissa fall kan du få en ersättningsresa. Vad som är viktigt är att försäkringen omfattar samtliga i hushållet förutsatt att du anmält samtliga, även barnen, då du tecknade försäkringen. Försäkringen gäller alla som har sitt namn på försäkringsbrevet.

If Reseförsäkringsskydd

if reseförsäkring hemsida

If har ingen specifik reseförsäkring utan skyddet ingår i deras hemförsäkring.

Försäkringsnivå beroende på villa- och hemförsäkring

Du valde nivån på din reseförsäkring då du tecknade din hemförsäkring och då reseförsäkringen är en del av den. Har du Stor Villa eller Stor Hemförsäkring har du ett utökat skydd som avbeställningsskydd, ersättningsresa samt hyrbilsskydd. Kostar din resa mer än 25 000 kr per person kan du köpa en tilläggsförsäkring som gäller upp till 75 000 kr per person. Det är viktigt i händelse av att du behöver avbeställa resan. Försäkringen gäller även försenat eller bortkommet bagage samt förseningar.

Förlängning av reseförsäkringen

Vid en normal semesterresa räcker skyddet du får i din hemförsäkring men blir du borta mer än 45 dagar bör du förlänga försäkringen. Den kan förlängas upp till ett år. Om du förlänger försäkringen under resan men efter 45 dagar ska du veta att det utgår 7 karensdagar efter att du betalt förlängningen. Försäkringen gäller om du blir rånad eller bestulen, skadad eller akut sjuk.

Ersättningsnivåer

  • Blir du försenad till resans avgång ersätter försäkringen dig så att du kommer ikapp den missade avresan.
  • Blir du försenad under resan får du 500 kr efter 6 timmars försening sedan 500 kr var tolfte timme som förseningen varar.
  • Blir ditt bagage försenat får du en schablonersättning per väska. Ersättningen är 750 kr per kolli efter 6 timmar, 1 500 kronor efter 24 timmar och 2 000 kr efter 48 timmar.
  • Om ditt bagage försvinner och är borta mer än 21 dagar ersätter flygbolaget det fulla värdet på bagaget.
  • Sjukvårdskostnader i samband med akut sjukdom eller olyckshändelse ersätts. Ta alltid kontakt med SOS international i samband med läkarvård.
  • Måste resan avbrytas kan du få en ersättningsresa om det ingår i ditt försäkringsskydd.
 • If erbjuder reseförsäkring för dig som är If-kund, om du inte är har If rekommenderar vi att jämföra försäkringsbolag med fokus på resor så som ERV och Gouda.

Pris för If reseförsäkring

Priset för reseskyddet är inbakat i din villa- eller hemförsäkring. Vid förlängning av reseförsäkringen utöver 45 dagar beräknas priset beroende av hur lång förlängningen ska vara.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Det bästa och enklaste sättet är att ladda ner appen HelpMe till din telefon. Med den kan du anmäla skada, olycksfall eller sjukdom till SOS international. Du får hjälp på ditt eget språk. Vid problem med försvunnet eller förlorat bagage ska du anmäla det på flygplatsen. Vad du än tänker göra för försäkringsanspråk, se till att alltid ta kvitton.

Självrisk If Reseförsäkring

If kräver ingen självrisk vid skada, sjukdom eller försening.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme If Reseförsäkring

6.6 Betyg
If Reseförsäkring

If reseförsäkring är inkluderas i villa/hemförsäkringen och ger ett vanligt skydd vid resa. Det finns även möjlighet att förlänga skyddet. Reseförsäkringen är ett komplement men villkoren skiljer sig från andra försäkringsbolag med resor som fokus så som ERV och Gouda.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
6
Försäkringstillägg
6
Kundservice
8
Pris
6
Plus
 • Är du If kund har du ett standard skydd i hem- eller villaförsäkringen
 • Gäller upp till 45 dagar
Minus
 • Försäkringen gäller inte vid utlandsboende
 • Resan måste starta i Sverige
 • Du måste vara svensk medborgare
 • Saknar visst skydd som andra reseförsäkringar inkluderar
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo