Länsförsäkringar Reseförsäkring

länsförsäkringar omslag reseförsäkring

Länsförsäkringar Reseförsäkring Recension

Länsförsäkringar är ett utav de ledande företagen inom försäkring. För dig som har hemförsäkring hos Länsförsäkringar ingår ett standard reseskydd. I denna recension kan du läsa mer om vad som ingår och vad som kan behöva adderas för att få ett fullgott reseskydd.

Den främsta skillnaden mellan Länsförsäkringar och andra företag inom försäkringsbranschen är att reseförsäkringen berör barn som inte bor i ditt hushåll. Om du dessutom har ett bankkort hos Länsförsäkringar får du en del bonusar. Du får bland annat ett reseskydd där det ingår avbeställningsskydd om du betalar resan med bankkort från Länsförsäkringar.

Länsförsäkringar Reseförsäkringsskydd

länsförsäkringar reseförsäkring hemsida

Länsförsäkringar erbjuder olika typer av reseförsäkringar som ska passa dig så bra som möjligt. För det första har du reseskyddet som ingår i din hemförsäkring, vilket du även kan köpa ett utökat reseskydd för. Om du ska befinna dig utomlands i mer än 45 dagar kan du istället köpa en reseförsäkring för längre utlandsvistelse. I skyddet som ingår i din hemförsäkring får du akut sjukvård, akut tandvård, ersättning vid stöld, skadat bagage och mycket mer.

Om du istället köper det utökade reseskyddet får du även:

  • Ersättningsresa
  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid försening

I reseförsäkringen för längre utlandsvistelse ingår även:

  • Rättsskydd
  • Ansvarsskydd
  • Överfallsskydd
  • Egendomsskydd
  • Vård- och resekostnader
 • Du kan även köpa tilläggsförsäkringar till den här reseförsäkringen, det är återbetalning av utbildningskostnad, invaliditets- och dödsfallsersättning vid olycksfall och utökat reseskydd.

Pris för Länsförsäkringars reseförsäkring

Det finns inga uppgifter om priserna för Länsförsäkringars reseförsäkringar utan det kan du se först när du loggat in. De erbjuder inte någon räknesnurra för att se eventuella kostnader för att jämföra.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Om du skadar dig eller blir sjuk under din resa är det viktigt att du besöker läkare redan första dagen. Du måste få skriftligt intyg från läkare från första dagen du är sjuk eller skadad för att kunna få rätt ersättning. Glöm inte att ta med både ditt försäkringsnummer och EU-kort när du besöker sjukhuset i landet du besöker. Du gör sedan skadeanmälan direkt på hemsidan där du fyller i ditt personnummer och skadedatum, samt väljer vilken typ av försäkring det gäller. Du kan även göra det via Länsförsäkringars app eller ringa dem.

Självrisk Länsförsäkringar Reseförsäkring

Reseskyddet i hemförsäkring har en självrisk, men om du har utökat reseskydd behöver du inte betala någon självrisk alls. När det kommer till reseförsäkringen för längre utlandsvistelse anges din grundsjälvrisk i ditt försäkringsbrev. Det finns dock en del avsnitt som är utan självrisk för dig, vilket du kan läsa i villkoren. För rättsskyddet är självrisken 20 %.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme Länsförsäkringar Reseförsäkring

6.2 Betyg
Länsförsäkringar Reseförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder en reseförsäkring som passar en vanlig turist eller om du ska bosätta dig utomlands under en tillfällig period. Du kan välja mellan att använda reseskyddet i din hemförsäkring alternativt utöka reseskyddet i din hemförsäkring. Ska du vara utomlands längre än 45 dagar finns det en speciell försäkring som innehåller bland annat rättsskydd och överfallsskydd också.

Försäkringsvillkor
6
Omfattning
6
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Pris
5
Plus
 • De erbjuder reseförsäkring för längre utlandsvistelser
 • Ingen självrisk vid utökat reseskydd
Minus
 • Priserna varierar kraftigt vilket gör att det oftast är billigare via t.ex. ERV reseförsäkringar
 • Behöver utökat skydd för att ta bort självrisken
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo