Trygg-Hansa Reseförsäkring

trygg hansa omslagsbild reseförsäkring

Trygg-Hansa Reseförsäkring Recension

Ska du ut och resa och har en hemförsäkring hos Trygg-Hansa och du inte blir borta med än 45 dagar ingår en enklare form av reseförsäkring genom din hemförsäkring. Vad som inkluderas i försäkringen går vi igenom del för del i denna recension.

Du kan, om du vill, teckna en tilläggsförsäkring som ger dig ytterligare skydd. Försäkringen täcker inte försenat eller förlorat bagage men har du betalat din resa med kort ingår oftast en bagageförsäkring. Mer information om vad som ingår i försäkringen samt fattas hittar du i nästa stycke.

Trygg-Hansa Reseförsäkringsskydd

trygg hansa reseförsäkring hemsida

Trygg-Hansa har en reseförsäkring som ingår i deras hemförsäkring. Den ger inte ett fullgott skydd så det är rekommenderat att komplettera försäkringen med extra försäkringsskydd.

Kortförsäkring

Reseförsäkringen ger dig ingen ersättning för försenat eller förkommet resgods. Däremot finns det oftast en sådan försäkring som gäller om du har betalat med kort. Det skiljer en del på ersättningsnivåerna så kolla med din bank vad som gäller

Resa mer än 45 dagar

Planerar du att vara borta längre tid än 45 dagar är det klokt att beställa en förlängning av din reseförsäkring. Det kallas Förlängt Reseskydd och tecknas på bolagets hemsida före resans början.

Utökad reseförsäkring

En Utökad Reseförsäkring ger dig ett bra avbeställningsskydd.

  • Om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka innan resan så att du tvingas att avboka resan kan du få ersättning upp till 70 000 kr för resa eller hyra av stuga eller lägenhet.
  • Försäkringen ger även skydd om du blir sjuk under resan eller missar avresan på grund av trafikolycka eller liknande.
  • Försäkringen ger dig även en högre ersättningsnivå för förlorade eller förstörda personliga tillhörigheter.
 • Tänk på att utökad försäkring gäller ett obegränsat resande för alla som ingår i hushållet under ett år.

Pris för Trygg-Hansa reseförsäkring

Priset för Trygg-Hansa reseförsäkring är inbakat i företagets hem- och villaförsäkring. Den grundläggande reseförsäkringen behöver dessutom kompletteras med fler försäkringar varför det är svårt att beräkna kostnaden för reseskyddet.

Hur funkar skadeanmälan för reseförsäkringen?

Du gör enkelt en skadeanmälan på hemsidan där du väljer typ av försäkring, vad det handlar om, beskriv vad som hänt, fyll i kontaktuppgifter och skicka anmälan. Du får sedan en bekräftelse på att Trygg-Hansa har mottagit den.

Självrisk Trygg-Hansa Reseförsäkring

Självrisken är 1 500 kr vid sjukdom och olycksfall. Endast en självrisk för samtliga resande de första 45 dagarna av resan. En av nackdelarna med reseförsäkringen från Trygg-Hansa är självrisk då t.ex. ERV som specialiserar på reseförsäkringar erbjuder försäkringar utan självrisk.

Recension uppdaterad: 2021-02-10

Omdöme Trygg-Hansa Reseförsäkring

6.4 Betyg
Trygg-Hansa Reseförsäkring

Förutsättningen för att få ett fullgott reseskydd är att du som försäkringstagare är uppmärksam på att den grundläggande reseförsäkringen som är en del av din hemförsäkring inte täcker allt. Då behöver du antingen ett tillägg från Trygg-Hansa eller jämföra med specialiserade bolag så som ERV som även kommer utan självrisk.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
6
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Pris
5
Plus
 • Delar av reseförsäkringen ingår i din hemförsäkring
 • Utökat Reseskydd gäller för obegränsat antal resor
Minus
 • Försäkringen behöver kompletteras med andra försäkringar
 • Reseskyddet gäller bara på fritiden
 • Dyr självrisk jämfört med andra bolag
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. Ansvara inte för försenad eller borttappad bagage.

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo