If Villaförsäkring

if villaförsäkring omslagsbild

If Villaförsäkring Recension

If är en av de stora aktörerna i Sverige när det kommer till villaförsäkringar. I Ifs erbjudande går det att välja mellan Villa, Villa Extra och Stor Villa beroende på hur heltäckande försäkringen behöver vara. 

Med If Stor Villa kan du få en genomgång av ditt hus var fjärde år, en service som är kostnadsfri. Dessutom har If ett enkelt upplägg och det är lätt att förstå vad som ingår i försäkringen. Tyvärr är självrisken något hög i jämförelse med många andra bolag.

If Villaförsäkringsskydd

if villaförsäkring hemsida

If har valt att erbjuda tre olika alternativ när det kommer till villaförsäkring. Du kan välja mellan Villa, Villa Extra och Stor Villa:

If Villa

Detta alternativ är billigast, men ger ändå ett okej skydd för ditt hus, dig själv, de som bor i bostaden samt för dina saker.

  • Vid inbrott, vattenläckage, brand eller blixtnedslag kan du få ersättning upp till 1,5 miljoner kr för saker som blivit stulna eller förstörda.
  • Du har även skydd för dina hushållsmaskiner, VVS-anläggningar, el, sanitetsgods, glasrutor och ytterdörr. Drabbas du av vattenläckage från fasta installationer som vattenkranar får du ersättning för vattenskador om installationerna är utförda enligt byggnorm.
  • Det går att få ersättning för skador som uppstår vid storm, översvämningar, hagel eller skyfall.
  • En viktig del i försäkringen är delen om skadedjur, där du får hjälp att sanera.
  • Det ingår en reseförsäkring som gäller 45 dagar i hela världen och du är även försäkrad mot rån, misshandel och övergrepp.

If Villa Extra

Med Villa Extra får du allt som finns i alternativet Villa, men utöver detta ingår en allriskförsäkring. Den täcker skador på personliga saker som förstörs eller tappas bort på grund av en oförutsedd händelse. Ersättningen är max 50 000 kr. Om skada uppstår på huset ersätts det upp till 200 000 kr.

I Villa Extra ingår även en flyttförsäkring som ersätter saker som tappas bort eller förstörs i samband med flytt. Ersättningen är högst 30 000 kr och gäller då du flyttar själv med hjälp av släkt och vänner.

If Stor Villa

Med Stor Villa får du ett heltäckande skydd för alla situationer. Här ingår Huskollen som är en genomgång av huset vart fjärde år och upprättande av underhållsplan. Följer du den kan du få reducerad självrisk vid skada. Storskade Extra innebär att om huset är så svårt skadat att reparationer skulle kosta 75 procent av ett nytt hus kan du välja ett nytt hus på samma grund.

 • Tänk på att gå igenom förköpsbladet för information om vad som ingår men framförallt vad som inte ingår. Här är det också rekommenderat att undersöka vilka aktsamhetskrav som ställs från försäkringsbolaget.

Tillägg för If Villaförsäkring

If erbjuder bland annat en uthyrningsförsäkring som komplement till villaförsäkringen om du hyr ut i andra hand. Då ersätts du vid stöld även när du hyrt ut bostaden. Det högsta ersättningsbelopp är 100 000 kronor och självrisken är 1 500 kronor.

Det finns också en tilläggsförsäkring för dig som har en båt under sex meter. Tilläggsförsäkringen gäller motor-, segel eller roddbåt (vars skrov är högst 6 meter långt och 2 meter brett och tillverkat av plast, aluminium eller gummiväv). Det högsta ersättningsbeloppet är 25 000 kronor.​

Självrisk If Villaförsäkring

Självrisken varierar på grund av händelsen. Du kan dock välja grundsjälvriskens storlek vid skada på byggnaden från 1 500 kr till 10 000 kr samt på hemförsäkringen, ju högre självrisk desto lägre premie.

Rabatt If Villaförsäkring

If lämnar rabatt på premierna dels om du tecknar försäkringen över webben, dels om du samlar dina försäkringar hos If. Du kan få upp till 15 % rabatt.

Recension uppdaterad: 2021-10-13

Omdöme If Villaförsäkring

7.6 Betyg
If Villaförsäkring

If har erbjuder tre olika alternativ av villaförsäkringar. En fördel med bolaget är att det är enkelt och tydligt vad som ingår i de olika alternativen. Huskollen är en tjänst som If erbjuder kunder som har Stor Villa och innebär att If granskar huset och kommer med råd var fjärde år. Dock har If få tillval vilket gör det svårt att skräddarsy försäkringen för specifika bostäder.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
7
Försäkringstillägg
8
Kundservice
8
Rabatt
7
Plus
 • Omfattande skydd från Stor Villa dock i den övre prisklassen generellt
 • Huskollen är en smidigt tjänst från If
Minus
 • Få tillval för att täcka extra behov
 • Liten skillnad mellan Villa och Villa Extra
 • En genomgående hög självrisk
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. Oprofessionella och baserar marknadspriser på obskyra hemsidor. Lurendrejeri. Undvik IF!

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo