Tre KronorVillaförsäkring

Tre Kronor Villaförsäkring

tre kronor villaförsäkring omslagsbild

Tre Kronor Villaförsäkring Recension

Tre Kronor är Swedbanks och Sparbankernas försäkringsgivare och för att teckna en försäkring, få svar på dina frågor eller få en prisuppgift vänder du dig till din bank.Personalen har en bred kompetens inom framförallt skadeförsäkringsområdet och bland de sakförsäkringar som säljs till dig som privatperson ingår villaförsäkring

Med Tre Kronor finns det bara två paket vilket gör det enkelt att förstå och välja. Tre kronor är dock ett av de mindre välkända bolagen och det finns ingen möjlighet att påverka självrisken själv.

Tre Kronor Villaförsäkringsskydd

tre kronor villaförsäkring hemsida

Tre Kronors villaförsäkring säljs i paket där du väljer Bas eller Plus. Bor du i eget hus behöver du förutom en hemförsäkring även en försäkring som ersätter skador på både ditt hus och tomt.

Bas

Detta paket ger dig ett grundskydd utan möjlighet till tillägg. Du blir skyddad mot exempelvis:

  • Stöld och skadegörelse i bostaden
  • Stöld utanför bostaden
  • Vatten- och läckageskador
  • Brand
  • Skador på egendomen i samband med exempelvis trafikolyckor
  • När livsmedel har förstörts vid strömavbrott
  • Kostnader för medicin och skada vid överfall

Något som sticker ut är det så kallade mobbningsskyddet för barn och unga som ger möjlighet till både stöd och ersättning.

Plus

Väljer du paket nummer två som heter Plus har du också möjlighet att välja tilläggsförsäkringar som exempelvis allrisk, hyrbil och resklar. Samtliga punkter som ingår i Bas finns också med i Plus. Ersättningsbeloppet kan i vissa fall, som vid stöld utanför bostaden vara högre.

 • Tänk på att Tre Kronor inte har någon prisfunktion på sin hemsida, du kan med andra ord inte räkna ut pris utan måste höra av dig till deras säljavdelning.

Tillägg för Tre Kronor Villaförsäkring

Önskar du ett utökat skydd har du möjlighet till tillägg. Tre Kronor erbjuder följande:

Båttillägg

Om du äger en liten båt har du möjlighet att göra tillägg för en småbåt där längden får uppgå till längst fem meter, marknadsvärdet får vara högst 35 000 kr och motoreffekten är högst 15 hästkrafter.

Självrisk Tre Kronor Villaförsäkring

Du har en självrisk vid varje skadetillfälle som för närvarande ligger på 1 500 kr. Du har tyvärr ingen möjlighet att själv påverka priset på självrisken.

Rabatt Tre Kronor Villaförsäkring

Tre Kronor erbjuder rabatt på upp till 20 % om du tecknar fler än en försäkring hos bolaget som exempelvis en bilförsäkring.

Recension uppdaterad: 2020-06-25

Omdöme Tre Kronor Villaförsäkring

7.6 Betyg
Tre Kronor Villaförsäkring

Tre Kronor erbjuder likt andra försäkringsbolag ett standard paket som de kallar Bas samt ett mer täckande försäkringsskydd som går under namnet Plus. En fördel med Tre Kronor ä att Plus-paketet kommer med bra villkor för villaägare. En nackdel är att försäkringen generellt har en väldigt hög försäkringspremie samt erbjuder få tillval.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
8
Kundservice
7
Rabatt
7
Plus
 • Två paket gör det enkelt att välja den omfattning som passar dig
 • Plus erbjuder bra försäkringsvillkor och omfattning
Minus
 • Priset för försäkringen i Stockholm kan skilja upp till 10 % mot övriga landet
 • Du har ingen möjlighet att påverka självrisken själv
 • Mindre etablerade som försäkringsbolag
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio