Paydrive Bilförsäkring

paydrive-bilforsakringar

Paydrive Bilförsäkring Recension

Paydrive är någonting nytt och unikt på marknaden för bilförsäkringar. Deras smarta bilförsäkring med digitalt fokus låter dig betala för de mil som du faktiskt kör. Dessutom går det att få lägre månadskostnad om du kör säkert ute på vägarna. I denna recension kan du läsa mer om hur Paydrive fungerar samt de olika typerna av försäkringsval som företaget erbjuder.

Paydrive är egentligen inte försäkringsgivaren utan det är Gjensidige, en av Nordens ledande försäkringsbolag. Paydrive har funnits sedan 2013 och de är godkända av Finansinspektionen, samt att de även har godkännande från Datainspektionen då de använder sig av telematik. När du tecknar en försäkring hos Paydrive får du en liten bilbox som du pluggar in i din bil som i sin tur läser av din kördata.

Paydrive Bilförsäkringsskydd

I klippet ovan får du en snabb inblick i hur Paydrive fungerar. Paydrive erbjuder tre olika typer av försäkringsskydd, det första är trafikförsäkring det andra är halvförsäkring och det tredje är en helförsäkring som är mer täckande. De erbjuder även tillägg som du kan komplettera med för få ett bättre skydd. Det går också att när som helst se din aktuella månadskostnad på Mitt Paydrive och i Telia Sense-appen som är kopplad till Paydrive.

Trafikförsäkring

I Sverige är det lag på att alla bilar som körs på allmän väg ska ha minst en trafikförsäkring. I Paydrives trafikförsäkring ingår skydd för:

 • Personskador (på förare, passagerare och medtrafikanter)
 • Skador på någon annans egendom

Halvförsäkring

När du tecknar Paydrives halvförsäkring ingår även allt i trafikförsäkringen. Utöver detta får du ett bredare skydd där stöld, brand, glas, maskin, allrisk, räddning, rättskydd och krishjälp ingår. Halvförsäkringen är den vanligaste i Sverige och om du äger en ny bil kompletterar ofta denna försäkring nybilsgarantin vilket innebär att du i praktiken har en helförsäkring.

 • stöld  (skada genom stöld eller tillgrepp)
 • brand (skador som orsakats av brand)
 • maskin (oförutsedd skada på motor för bilar yngre än 10 år eller bilar som gått under 15 000 mil.)
 • allrisk (skada i bilen och bagageutrymme genom plötslig och oförutsedd händelse samt förlust av bilnyckel och feltankning)
 • räddning (Bärgning, ej vid bränslebrist)
 • rättskydd och krishjälp (vid tvist, högst 400 000 kr)

Helförsäkring

En helförsäkring innebär ett fullgott skydd då även vagnskadeförsäkring inkluderas. I villkoren hos Paydrive täcks skador på din egen bil om du krockar och är vållande eller råkar ut för skadegörelse. Här finns också ett skydd för yttre olyckshändelser, till exempel om något hamnar på bilen. Vid djurkollisioner krävs en polisrapport för att försäkringen ska gälla, då är självrisken 0 kr om reparationen på bilen överstiger 1 000 kr.

 • Vagnskada (vagnskadeförsäkring gäller för skador på din bil även om du själv har orsakat dem)
 • Helförsäkring via Paydrive ger ett fullgott skydd och täcker flera områden. Att det är fokus på bilförsäkring är tydlig då villkoren är speciellt framtagna för att passa bilägare.
Jämför Innehåll Trafikförsäkring Halv Hel
Trafik – personskada
Trafik - annans egendom
Brandskada
Glasskada
Maskinskada
Bärgning
Rättsskydd
Stöld
Vagnskada

Tesla bilförsäkring

Tesla och Paydrive känns som ett naturligt samarbete i och med det digitala fokus som finns hos bägge parter. I detta fall betyder det att Tesla kan koppla upp och skicka kördata utan att använda en bilbox. Bilens kördata står som grund för en personlig prissättning och möjligheten att få ner försäkringspremien på en nivå som matchar bilens faktiska användande.

  • Teslas bilar kan kopplas upp direkt utan bilbox

På Paydrives hemsida går det att få fram ett uppskattat pris som sedan anpassas efter ditt faktiska körande. Priset är baserat på en fast och en rörlig del som sedan förs samman.

Tillägg för Paydrive Bilförsäkring

Pluspaketet

Med pluspaketet får du samtliga tilläggsförsäkringar: assistans och självriskreducering som innefattar 3 dagars hyrbil, djurkollision, skadegörelse och parkeringskada. Dessutom ingår hyrbil i max 60 dagar samt trafikolycksfall.

Assistans och självriskreducering

Assistans och självriskreduceringen innefattar 3 dagars hyrbil, reducerad självrisk med djurkollision, skadegörelese från tredje man samt parkeringskada.

Hyrbil

Du kan få ersättning för hyrbil när det försäkrade fordonet inte kan användas i samband med ersättningsbar brandskada, glasruteskada, stöldskada, allriskskada, vagnskada eller maskinskada
Ersättning lämnas antingen för kostnad för hyrbil eller med kontant ersättning. Oavsett var skadan inträffat lämnas ersättning för högst 60 dag

Trafikolycksfall

Denna försäkring kan ge ersättning för medicinsk invaliditet i trafiken för förare och medpassagerare.

Självrisk Paydrive Bilförsäkring

Alla bilförsäkringar kräver att du måste betala en viss självrisk om olyckan framme och du fått skador, dock kan självrisken skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag samt vad skadan gäller. Vi har tagit en titt på självriskerna som du behöver betala på Paydrive och de är alltid fasta. Många bilförsäkringar har procentuella självrisker på en del skador, men Paydrive erbjuder inte denna typ av självrisk.

Exempel på självrisker från Paydrive

Trafikskada1000 kr
Stenskott0 kr (reparation)
Glasskada1500 kr (byte av ruta)
Vagnskada4000 kr
Allrisk /otur1500 kr
Brand1500 kr

Rabatt Paydrive Bilförsäkring

För närvarande hittar vi ingen generell rabatt hos Paydrive.

Sammanfattning Paydrive Bilförsäkring

Paydrive har ett annorlunda upplägg på sin digitala bilförsäkring, du betalar för milen du kör. Din premie beräknas dessutom efter din körstil vilket innebär att du kan komma billigare undan om du kör säkert i trafiken. Företaget erbjuder enbart halv- och helförsäkring, där helförsäkringen har ett bra skydd för flera olika typer av händelser. Paydrive, likt bland annat Svedea, är rätt fokuserade på en viss typ av bilförare vilket kan vara en nackdel om du inte passar in i den målgruppen. Det kan vara att du kör väldigt mycket eller är osäker som bilförare på vägarna. Däremot skapar konceptet konkurrenskraftiga priser för dig som kör säkert och inte vill betala för mer än du kör.

Högt betyg på Trustpilot

I vår jämförelse går vi också in och undersöker vad kunder säger om företaget på bland annat Trustpilot. Med ett betyg på 4.3 (Sep. 2020) ligger Paydrive klart över genomsnittet. Vanlig feedback är att kunderna uppskattar att Paydrive premierar en säker körstil samt att de bara behöva betala så mycket som bilen faktiskt används. Ett par kunder ser dock att svarstiden hos kundtjänsten förbättras.

Recension uppdaterad: 2022-02-15

Paydrive-trustpilot

Omdöme Paydrive Bilförsäkring

7.6 Betyg
Paydrive Bilförsäkring

Kör du mestadels i stadsmiljö eller använder du bilen relativt sparsamt? Då är troligtvis Paydrive marknadens mesta prisvärda alternativ. Paydrive är en smart bilförsäkring som tar hjälp av digital teknik för att kunna erbjuda ett upplägg där du endast betalar för de mil du kör. Premien baseras även på din körstil där säker och miljövänlig körning ger billigare månadskostnad. En fördel med Paydrive som vi särskilt gillar som fler försäkringsbolag bör ta efter är uppsägningstiden, eller rättare sagt avsaknaden. Ingen bindnings- eller uppsägningstid är ett stort plus. Försäkringsskyddet är genomtänk där halv- och helförsäkringen inkluderar det som förväntas. En klar utmanare till de traditionella bilförsäkringarna.

Försäkringsvillkor
8.5
Omfattning
8.5
Försäkringstillägg
6.5
Kundservice
8
Rabatt
6.5
Plus
 • Personlig prissättning - betala endast för körda mil
 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid
 • Täckande försäkringsvillkor
 • Säker körstil ger en lägre månadspremie
 • Omtyckt blander kunder enligt Trustpilot
Minus
 • Anpassad för en viss typ av förare
 • Begränsat med rabatter
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
13 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Har en bil med cirka 300 hk och tycker det är kul med accelerationen. Kör dock sällan över hastighetsgränsen – förutom vid omkörningar;-)
  Fick en prognos innan jag tecknade försäkringen på 615:-/mån (mindre än hälften jämfört med flera andra bolag!) men de två följande månaderna har avgiften faktiskt legat under den siffran. Nöjd så här långt! Får se vad som händer om det blir någon skada/olycka…

 2. Rätt knepig försäkring och priset blev inte vad som tänkt. Tveksamt om Paydrive är värt det, gått över till tidigare försäkringsbolag.

 3. Tycker Paydrive är kanon då den är kopplat till hur mycket jag kör, då jag inte kör så mycket varje månad.

 4. Svar
  Lars-Göran Itskowitz juni 24, 2020 at 12:37 e m

  Största bluffen jag har upplevt från ett försäkringsbolag. Kostnaden blir väldigt mycket mer.
  Har försökt att få kontakt, nu 9 dagar senare har man fortfarande inte svarat varken i telefon eller på de 4 mailen jag har skickat om uppsägning.

 5. Varför blev kostnaden mer för er? Åkte ni fler mil än ni hade förutspått?

 6. Vet inte vilken annan situation alla andra som kommenterat är i men jag kör väldigt lite, några gånger i månaden max. Men bilförsäkring måste man ju ha ändå. Fick en betydligt billigare försäkringskostnad än vad jag hade tidigare.

 7. VARNING! Paydrive kundtjänst svarar ej på telefon eller mail!

  Är gammal kund hos Paydrive.

  Har i ca 2 månader med jämna mellanrum försökt kontakta kundtjänst på telefon och mail.
  Ringer man får man besked att de har mycket att göra så försök igen senare. Samtalet kopplas ned.
  Skickar man mail får man ett svarsmail att de mottagit mailet och besvarar det inom kort, vilket de INTE gör.

  Kan på paydrive.se se vad kommande debitering skall vara. De drar dock sedan några månader drygt dubbla beloppet. Har i appen sagt upp försäkringen! Får inget besked på min uppsägning! På Trustpilot kan man läsa om allt fler som upplever problem med att få kontakt med paydrive kundtjänst.

 8. VARNING!!!! Teckna inte en försäkring med Paydrive. De är lurendrejare, en stor bluff och går inte att kontakta på något sätt och vis och har försökt nu i en månad sedan mitten av november 2021 till januari 2022. Deras mjukvara som räknar ut försäkringen är inte pålitlig och jag fick en chock en dag då priset visade 81000kr!!! för en månad när de släppt en uppdatering. Sedan har det inom några dagar gått från 800 ner till 300kr (som det borde ha legat på med den körstil som varit under några månader) upp till 800kr under samma månad. De säger själva att fast priset endast uppdateras var 3 månad och vi fick flera ändringar inom en månad. Så rör inte detta bolag om ni inte vill ha mycket huvudvärk. Vågar inte ens tänka på hur agerandet hade varit om vi faktiskt hade behövt använda försäkringen. Katastrof. Läs omdömen på trustpilot!

 9. Tror de bytt ägare, nuförtiden svarar de inte på telefon eller mail och har chockhöjt priserna, deras box fungerar dessutom väldigt dåligt. De var bra för några år sedan när de nyss startat och det var en bra grund-ide och bra tanke med en dosa som kollar hur man kör.. nu är de totalt värdelösa..

 10. Varning, höjer priset kraftigt även om du kör lite och säkert. Min premie blev nästan dubbelt så dyr redan andra månaden, trots att jag körde mindre än vad jag hade angett vid prisberäkning. Min körstil var också ”supersäkert”. Och sedan var det 3 månader uppsägningstid där den höga kostnaden fortsatt. Extremt oseriöst företag och farligt nära bedrägeri.

 11. Riktigt skitbolag. Erbjuder lockpris och höjde det sen till 4 ggr så mycket. Fick betala 1700 kr för 17 mil förra månaden. Skyller på kraftiga inbromsningar. Har kört felfritt i 30 år och på besiktningen säger de att jag måste börja bromsa annars rostar bromsskivorna. Antingen fel i sin algoritm/teknik eller en ren scam. Undvik!

  Stora problem med kundtjänst också, svårt att få kontakt. Pratade med försäkringsmäklaren som sålde in Paydrive och de berättade att de nu slutat rekommendera Paydrive pga att så många kunder är missnöjda och säger upp försäkringen. Precis som jag gjort.

 12. Inte ens värda något poäng i rankingen.

  Fick denna försäkring på ”köpet” vid köp av en AMG Mercedes… denna prova på försäkringen gäller i 3 månader…och sen skulle dom återkomma med prisförslag till mig.
  För det första… Att ens komma fram till deras ”kundtjänst”.. var beredd på att sitta i kö… Jag sa upp min försäkring efter 1,5 månader ( 7 okt)och den skulle gälla tiden ut. Tecknade en försäkring på LF (ett seriöst bolag) idag kom en påminnelse om att jag inte betalat deras faktura (21/11) så nu blir det åter deras värdelösa telefonkö… Tur att man dokumenterat alla samtal!

 13. Går inte att få kontakt efter man tagit försäkring. Ingen svarar hos kundtjänst

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo