Dina Kattförsäkring

dina försäkringar omslag kattförsäkring

Dina Kattförsäkring Recension

Dina försäkringar är en stor försäkringsgivare i Sverige som består av flera olika försäkringsbolag utspridda över landet. För katter erbjuder Dina en kattförsäkring med olika nivåer. I recensionen nedan kan du läsa vidare om vad försäkringen täcker och vilka tillval som finns. 

Kattförsäkringen från Dina är ett relativt billigt alternativ och en fördel är att det går att lägga till skydd mot tandsjukdomen TR (FORL). Det finns dock vissa nackdelar med deras försäkring, såsom att det inte går att välja mellan olika alternativ på självrisken vilket gör att den inte kan bli så individanpassad.

Dina Veterinärvård

dina hemsida för kattförsäkring

Du som ägare kan välja veterinärförsäkring och livförsäkringen eller teckna dem separat. Om du kombinerar försäkringarna får du en extra trygghet gällande vård och behandling för medfödda dolda fel.

Karenstid

Det finns en karenstid på 20 dagar som gäller vid ny- och omskrivning eller utvidgning av försäkringen. Har katten däremot blivit utsatt för yttre våld eller om du har flyttat din försäkring från annat bolag till Dina finns det ingen karenstid alls.

Ålder

Du kan försäkra din katt från 6 veckors ålder. Du kan tyvärr inte teckna en försäkring efter att din katt fyllt 7 år.

Dina försäkringsalternativ

Dina försäkringar erbjuder skydd till din katt med en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Var för sig eller som en heltäckande kombination.

  • Veterinärvårdsförsäkringen har två nivåer, 30 000 kr eller 60 000 kr som maximal ersättning under ett år.
  • Livförsäkringen kan tecknas om katten har kostat dig minst 500 kr i inköp och du kan beroende på kattens värde bestämma din nivå på livförsäkringen.
Jämför Innehåll
Veterinärvård Ersättning 30 000 kr 60 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 10 000 kr
Medicin 5 000 kr 5 000 kr
Rehabilitering 3 000 kr 3 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL)

Tillägg för Dina Kattförsäkring

Förutom livförsäkring erbjuder Dina två andra tillägg: tandvårdsförsäkring och avelsförsäkring.

Tandvårdsförsäkring

För katt ger den till exempel behandling för den svåra tandsjukdomen TR (FORL) samt hjälper katten med tandskador efter bråk och olyckor till ett maximalt värde av 20 000 kr.

Avelsförsäkring

Den ger dig som medlem i en kattrasförening 30 % rabatt på veterinärvårdsförsäkringen och dina kattungar är försäkrade från det att de är 6 veckor till att köparen hämtar dem, dock senast vid 15 veckors ålder. Det ingår en dolda-felförsäkring för dina sålda kattungar och din honkatt har ett extra kejsarsnitt att tillgå.

Självrisk hos Dina Kattförsäkring

Veterinärvårdsförsäkringen har en grundsjälvrisk på 2 000 kr, utöver detta ersätts 80 % av kostnaden för ingreppet. Här väljer du själv den maximala ersättningsnivån under ett år, 30 000 kr eller 60 000 kr. Livförsäkringen har delats in i fem olika rasgrupper och ger olika självrisker beroende på om det är han- eller honkatt som försäkras samt vilken bostadsort du har.

    • Fast självrisk: 2 000 kr
    • Rörlig självrisk: 20 %

Dina Kattförsäkringsrabatt

Dina försäkringar ger dig som avelsförsäkrar din katt och därmed är medlem i en raskattförening 30 % rabatt på din veterinärvårdsförsäkring.

Recension uppdaterad: 2021-02-12

Omdöme Dina Kattförsäkring

6.8 Betyg
Dina Kattförsäkring

Dina Kattförsäkring ger ett okej grundskydd men sticker inte ut jämfört med andra kattförsäkringar. Tillägg för TR (FORL) ger ett extra skydd men andra försäkringsbolag med bredare skydd inkluderar numera detta i grundförsäkringen. Självrisken är förutbestämd vilket gör det svårt att anpassa premien efter ens egna förutsättningar.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
7
Självrisk
5
Kundservice
7
Pris & Rabatt
8
Plus
  • Enkelt upplägg av försäkringar
  • Tilläggsalternativ med TR (FORL)
  • Billig försäkring
Minus
  • Självrisk utan valbara alternativ
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo