Dina Kattförsäkring

dina försäkringar omslag kattförsäkring

Dina Kattförsäkring Recension

Dina försäkringar är en stor försäkringsgivare i Sverige som består av flera olika försäkringsbolag utspridda över landet. För katter erbjuder Dina en kattförsäkring med olika nivåer. I recensionen nedan kan du läsa vidare om vad försäkringen täcker och vilka tillval som finns. 

Kattförsäkringen från Dina är ett relativt billigt alternativ och en fördel är att det går att lägga till skydd mot tandsjukdomen TR (FORL). Det finns dock vissa nackdelar med deras försäkring, såsom att det inte går att välja mellan olika alternativ på självrisken vilket gör att den inte kan bli så individanpassad.

Dina Veterinärvård

dina hemsida för kattförsäkring

Du som ägare kan välja veterinärförsäkring och livförsäkringen eller teckna dem separat. Om du kombinerar försäkringarna får du en extra trygghet gällande vård och behandling för medfödda dolda fel.

Karenstid

Det finns en karenstid på 20 dagar som gäller vid ny- och omskrivning eller utvidgning av försäkringen. Har katten däremot blivit utsatt för yttre våld eller om du har flyttat din försäkring från annat bolag till Dina finns det ingen karenstid alls.

Ålder

Du kan försäkra din katt från 6 veckors ålder. Du kan tyvärr inte teckna en försäkring efter att din katt fyllt 7 år.

Dina försäkringsalternativ

Dina försäkringar erbjuder skydd till din katt med en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Var för sig eller som en heltäckande kombination.

  • Veterinärvårdsförsäkringen har två nivåer, 40 000 kr eller 80 000 kr som maximal ersättning under ett år.
  • Livförsäkringen kan tecknas om katten har kostat dig minst 500 kr i inköp och du kan beroende på kattens värde bestämma din nivå på livförsäkringen.
Jämför Innehåll
Veterinärvård Ersättning 40 000 kr 80 000 kr
MR och CT röntgen 10 000 kr 10 000 kr
Medicin 10 000 kr 10 000 kr
Rehabilitering 10 000 kr 10 000 kr
Dolda Fel
TR (FORL) Tillägg Tillägg

Tillägg för Dina Kattförsäkring

Förutom livförsäkring erbjuder Dina två andra tillägg: tandvårdsförsäkring och avelsförsäkring.

Tandvårdsförsäkring

För katt ger den till exempel behandling för den svåra tandsjukdomen TR (FORL) samt hjälper katten med tandskador efter bråk och olyckor till ett maximalt värde framgår av försäkringsbrevet

Avelsförsäkring

Den ger dig som medlem i en kattrasförening 30 % rabatt på veterinärvårdsförsäkringen och dina kattungar är försäkrade från det att de är 6 veckor till att köparen hämtar dem, dock senast vid 15 veckors ålder. Det ingår en dolda-felförsäkring för dina sålda kattungar och din honkatt har ett extra kejsarsnitt att tillgå.

Självrisk hos Dina Kattförsäkring

Veterinärvårdsförsäkringen har en grundsjälvrisk på 2 000 kr alternativt 4 000 kr med en självriskperiod om fyra månader, den rörliga självrisken är 20 %. Här väljer du själv den maximala ersättningsnivån under ett år, 40 000 kr eller 80 000 kr. Livförsäkringen har delats in i fem olika rasgrupper och ger olika självrisker beroende på om det är han- eller honkatt som försäkras samt vilken bostadsort du har.

    • Fast självrisk: 2 000 kr eller 4 000 kr (fyra månader självriskperiod)
    • Rörlig självrisk: 20 %

Dina Kattförsäkringsrabatt

Dina försäkringar ger dig som avelsförsäkrar din katt och därmed är medlem i en raskattförening 30 % rabatt på din veterinärvårdsförsäkring.

Recension uppdaterad: 2021-10-22

Omdöme Dina Kattförsäkring

6.7 Betyg
Dina Kattförsäkring

Dina har ett enkelt försäkringserbjudande där det endast finns ett alternativ att välja mellan även om du kan höja veterinärvårdsbeloppet. Skyddet för medicin, rehabilitering och MR/CT undersökning är alltid 10 000 kr, vilket är en bra grund även om det finns många alternativ där dessa ingår till hela försäkringsalternativet. Överlag är Dina också ett billigt alternativ i förhållande till många konkurrenter.

Försäkringsskydd
7.5
Självrisk
6
Villkor
7.4
Rabatt och priser
6
Plus
  • Enkelt upplägg av försäkringar
  • Billig försäkring
Minus
  • Rörlig självrisk utan valbara alternativ
  • Inga större paket att välja på
Lämna en kommentar
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio
Logo